Παναγής Γαλιατσάτος ο COVID-19 φαίνεται να υποχωρεί με την ακίνδυνη Όμικρον μετάλλαξή του γι’ αυτό εμβολιαστείτε όλοι για να τελειώνουμε. Αλλά για τις παρενέργειες μούγκα στη στρούγκα.

Π. Γαλιατσάτος (Johns Hopkins): Σε 6-8 μήνες μπορεί να έρθει το τέλος της πανδημίας.

«Εφόσον εμβολιαστεί άνω του 80% του πληθυσμού»

(Σ.γ.:Aρκεί να εμβολιαστείτε και για ό,τι πάθετε μην μας ζητάτε ευθύνες).

Παρασκευή, 10 Δεκ 2021

O Παναγής μας να τον χαιρόμαστε! Πιο φανατικός να μας σώσει κι από τον Bill Gates σίγουρα θα προκόψει ο μικρός!!!

REUTERS / ANNEGRET HILSE
Μια αισιόδοξη εκτίμηση αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας έδωσε ο Παναγής Γαλιατσάτος, επικεφαλής της μονάδας Covid στο νοσοκομείο Johns Hopkins των ΗΠΑ, λέγοντας πωςη πανδημία θα φτάσει στο τέλος της σε 6-8 μήνες.Λαμβάνοντας υπόψη τα πρώτα δεδομένα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Από τις έρευνες για τη μετάλλαξη Όμικρον, προκύπτουν δύο πράγματα. Αυτό που φοβόμασταν ότι μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα από άλλες παραλλαγές επιβεβαιώνεται, αλλά την ίδια στιγμή δε βλέπουμε οι ασθενείς να νοσούν βαριά και να καταλήγουν στο νοσοκομείο», σημείωσε. Σχετικά με το αν η Όμικρον προσβάλλει περισσότερο τους εμβολιασμένους ή τους ανεμβολίαστους, σημείωσε ότι είναι νωρίς να έχουμε τέτοια δεδομένα, ωστόσο όπως φαίνεται σε κράτη με μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων εκείνοι κολλάνε τον ιό, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, η Όμικρον δεν επηρεάζει ιδιαίτερα, καθώς οι ασθενείς δε χρειάζεται να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. «Το εμβόλιο βοηθάει ακόμα, ακόμα και αν έχει μικρότερη αποτελεσματικότητα, μπορεί να σου σώσει τη ζωή και να σε κρατήσει έξω από το  νοσοκομείο», επεσήμανε. Σ.γ.: Αυτό δεν είναι αντιφατικό με όσα πιο πάνω είπε ότι η θνησιμότητα της Όμικρον είναι μηδαμινή;

Ο κ. Γαλιατσάτος επέμεινε στην υπερμεταδοτικότητα της Όμικρον, εντούτοις όπως τόνισε,  φαίνεται ότι αποδυναμώνεται σε συμπτώματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους ασθενείς σε νοσοκομείο.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν, και με την προϋπόθεση ότι ο κόσμος θα εμβολιαστεί σε ποσοστό άνω του 80%, σε 6-8 μήνες η πανδημία θα τελειώσει. «Ο ιός θα μείνει, αλλά είναι πολύ πιο ήπιος, σαν τη γρίπη» υπογράμμισε.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της μονάδας Covid στο νοσοκομείο Johns Hopkins επεσήμανε την ανάγκη οι πιο πλούσιες χώρες να στείλουν εμβόλια στις πιο φτωχές ώστε να εμβολιαστεί ο πληθυσμός και να μην εμφανιστούν νέες μεταλλάξεις. Σ.γ.: Είναι και φιλάνθρωπος ο κύριος αυτός ο οποίος όσα λέγει είναι ταυτόσημα με όσα διακηρύττει και ο μέγας ιατρός της Microsoft  Bill ο Θύρας.

naftemporiki.gr

https://m.naftemporiki.gr/story/1810147/p-galiatsatos-Johns-hopkins-se-6-8-mines-mporei-na-erthei-to-telos-tis-pandimias

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.