Πρωτοχρονιάτικες Ευχές μέσα από τις διδασκαλίες του Γέροντα Ιουστίνου Πίρβου

Αγαπητά μου πνευματικά αδέλφια και αδελφές στις σκοτεινές ώρες που ο Εωσφόροςέχει επί τόσες ώρες πλέξει σαν δίκτυο ολόγυρά μας έχω να σας ευχηθώ αυτά που ο Γέρων Ιουστίνος Πίρβου έλεγε στα πνευματικά του παιδιά στα χρόνια της τυραννίας Τσαουσέσκου.

Εκείνος που λέει την αλήθεια μπορεί σήμερα να χάσει αλλά κερδίζει στην αιωνιότητα, διότι τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς να το γνωρίζει ο Θεός.

Στις ημέρες εκείνες της σκοτεινής κομμουνιστικής δικτατορίας Ταουσέσκου στη φυλακή που ήμουν ο Θεός ήταν πιο κοντά μας, είχαμε την εμπειρία  της διαρκούς παρουσίας Του, βλέπαμε τα σημεία και τα θαύματά Του όλη την ώρα και η προσευχή μας εισακουγόταν κι έπαιρνε πιο γρήγορα απάντηση.

Οι ημέρες εκείνες (της φυλακής κι εξορίας) ήταν ημέρες φωτός και χαράς. Ήταν ο καλλίτερος τόπος για πνευματική εκπαίδευση. Οι φυλακές διαμόρφωναν χαρακτήρες και δίδασκαν ήθος στους ανθρώπους μάθαμε σαν φυλακισμένοι να διδαχθούμε ο ένας από τον άλλον. Κρατούσαμε αναμμένη τη φλόγα της ζωής , ενωμένοι με την ορθόδοξη πίστη μας και μ’ αυτόν τον τρόπο παραμείναμε ζωντανοί. Είμαστε ένα σώμα εν Χριστώ!

Οι άθεες, υλιστικές αρχές προσπαθούσαν να καταστρέψουν την ψυχή, , τον νου, την καρδιά, και την θέληση των ανθρώπων. Όμως κανείς δεν είχε φόβο. Όλοι ήμασταν ομόφρονες.

Οι άνθρωποι χρειάζεται να ξεχνούν το κακό (που τους έχουν προκαλέσει άλλοι) η μνησικακία, το  κακό που παραμένει στους λογισμούς του ανθρώπου διογκώνεται στο νου του και δηλητηριάζει την ψυχή του (με αρνητικά συναισθήματα και αρνητική ενέργεια), κάνοντας το βίο αβίωτο.

Η καρδιά είναι η ζωτική δύναμη που συντηρεί την ύπαρξη του ανθρώπου.

Η καρδιά είναι το πεδίο της μάχης ανάμεσα στο καλό και στο κακό, εκεί όπου βιώνεται η αληθινή ελευθερία.

1 σχόλιο

    • Μαρία Κ. στο 1 Ιανουαρίου, 2022 στις 6:17 μμ
    • Απάντηση

    Δύο εμβολιασμενες φίλες της αδερφής μου βγήκαν θετικές στον κορωναιο κι έχουν λίγο πυρετό… Η Εμβολιασμενη αδερφή μου είναι σήμερα κι αυτή με λίγο πυρετό.. Χθες που ήταν μια χαρά βγήκε αρνητική στο τεστ για τον κορωναιο..
    Εγώ κι ο άντρας μου που είμαστε Ανεμβολιαστοι είμαστε εντελώς καλά και δεν έχουμε πάθει ούτε βουλωμα
    Στη μύτη φέτος…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.