Αθόρυβη και όσο το δυνατό σιωπηλή αποδοχή του κινδύνου μυοκαρδίτιδας σε παιδιά και νέους από το CDC

To CDC

Μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα μετά από mRNA εμβολιασμό με COVID-19
Ενημερώθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2021
Το CDC και οι συνεργάτες του παρακολουθούν ενεργά τις αναφορές μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Η ενεργός παρακολούθηση περιλαμβάνει την εξέταση δεδομένων και ιατρικών αρχείων και την αξιολόγηση της σχέσης με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός και η περικαρδίτιδα είναι φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς. Και στις δύο περιπτώσεις, το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος προκαλεί φλεγμονή ως απόκριση σε μια λοίμωξη ή σε κάποιο άλλο έναυσμα.
Ζητήστε ιατρική φροντίδα εάν εσείς ή το παιδί σας αν έχετε συμπτώματα αυτών των καταστάσεων μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα έχουν σπάνια αναφερθεί, ειδικά σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες άνδρες εντός αρκετών ημερών μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Τι Πρέπει να Γνωρίζετε
Έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας που αναφέρθηκαν στο εξωτερικό εικονίδιο του συστήματος αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών του εμβολίου (VAERS): Μετά τον εμβολιασμό με mRNA COVID-19 (Pfizer-BioNTech ή Moderna), ειδικά σε άνδρες εφήβους και νεαρούς ενήλικες Πιο συχνά μετά τη δεύτερη δόση Συνήθως μέσα σε μια εβδομάδα από τον εμβολιασμό
Οι περισσότεροι ασθενείς με μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα που έλαβαν φροντίδα ανταποκρίθηκαν καλά στη φαρμακευτική αγωγή και την ανάπαυση και ένιωσαν καλύτερα γρήγορα. Οι ασθενείς μπορούν συνήθως να επιστρέψουν στις κανονικές καθημερινές τους δραστηριότητες μετά τη βελτίωση των συμπτωμάτων τους.
Όσοι έχουν διαγνωστεί με μυοκαρδίτιδα θα πρέπει να συμβουλευτούν τον καρδιολόγο τους σχετικά με την επιστροφή στην άσκηση ή στον αθλητισμό. Περισσότερες πληροφορίες θα κοινοποιηθούν μόλις γίνουν διαθέσιμες.
Τόσο η μυοκαρδίτιδα όσο και η περικαρδίτιδα έχουν τα ακόλουθα συμπτώματα:
Πόνος στο στήθος
Δυσκολία στην αναπνοή
Αισθήματα της καρδιάς που χτυπάει γρήγορα, φτερουγίζει ή χτυπάει
Ζητήστε ιατρική φροντίδα εάν εσείς ή το παιδί σας έχετε κάποιο από τα συγκεκριμένα ή γενικά συμπτώματα της μυοκαρδίτιδας ή της περικαρδίτιδας, ειδικά εάν είναι μέσα σε μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.
Εάν έχετε προβλήματα υγείας μετά τον εμβολιασμό, αναφέρετέ τα στο εξωτερικό εικονίδιο VAERS. Πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης: Για πρόσθετες συστάσεις και κλινική καθοδήγηση, επισκεφθείτε κλινικό ιατρό για αξιολόγηση:
Μυοκαρδίτιδα μετά από mRNA Εμβόλια COVID-19 | CDC.
Πρέπει ακόμα να εμβολιάσω τον εαυτό μου ή το παιδί μου; Ναί. Το CDC συνεχίζει να συνιστά σε όλους τους ανθρώπους ηλικίας 5 ετών και άνω να εμβολιάζονται για τον COVID-19. Οι γνωστοί κίνδυνοι της νόσου COVID-19 και οι σχετικές, πιθανώς σοβαρές επιπλοκές, όπως μακροχρόνια προβλήματα υγείας, νοσηλεία, ακόμα και θάνατος, υπερτερούν κατά πολύ των πιθανών κινδύνων εμφάνισης μιας σπάνιας ανεπιθύμητης αντίδρασης στον εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου του πιθανού κινδύνου μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδα.
Εάν έχετε κάνει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech ή Moderna ή εάν το παιδί σας έχει ήδη κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer-BioNTech, είναι σημαντικό να λάβετε τη δεύτερη δόση, εκτός εάν ο πάροχος εμβολιασμού ή ο γιατρός σας, σας πει να μην το κάνεις. Εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του COVID-19, μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή τον γιατρό, τη νοσοκόμα ή κάποια  κλινική ή παιδίατρο.
ΠΗΓΗ:https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.