Δήλωση για την απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία προχώρησε ο επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών και Άμυνας του βουλευτή του Ελληνικού Κόμματος Απόφασης Αντώνης Μυλωνάκης.

Ο βουλευτής πιστεύει ότι αυτή η απόφαση είναι λανθασμένη και επικίνδυνη.

«Η λάθος απόφαση»

Η αυτοκτονική κίνηση της άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας στην ουκρανική κρίση, με απόφαση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, υλοποιήθηκε:

Αεροσκάφη S-130, αρκετές εκατοντάδες τουφέκια επίθεσης AK-47 Kalashnikov, αντιαρματικοί εκτοξευτές χειροβομβίδων RPG-18 πήγαν στην Πολωνία.

Η εγκληματική απόφαση λαμβάνεται αντίθετα με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και την ίδια στιγμή που ανακοινώνεται η έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Η Ελλάδα στέλνει όπλα που αποτελούν άμεση απειλή για τους Ρώσους, ανεξάρτητα από το αν η βοήθεια φτάσει ποτέ στο καθεστώς του Κιέβου (είναι πρακτικά αδύνατο).

Στηρίζει «βοήθεια» ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Πηγή στη Μόσχα, προσκείμενη στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, τόνισε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του στο Defencenet.ru ότι «αυτή η κίνηση θα επιστραφεί στην Ελλάδα… με εκδίκηση».

Δήλωση Αντώνη Μυλωνάκη

Με ανάρτησή του στο Facebook και στο Twitter, ο βουλευτής Αντώνης Μυλωνάκης, Τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας του Ελληνικού Κόμματος Απόφασης, σχολίασε την αποστολή όπλων από την Ελλάδα στην Ουκρανία:

«Η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να «στολίσει» τη Βουλή των Ελλήνων με τη σημαία της Ουκρανίας, καθώς και η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να στείλει στρατιωτικό εξοπλισμό σε καιρό πολέμου στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, είναι υπερβολική και λανθασμένη.

Αυτό το κίνημα καθιστά την Ουκρανία σύμμαχο και τη Ρωσία επικίνδυνο αντίπαλο από τη μια μέρα στην άλλη – ενώ άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και το Ισραήλ, απλώς καταδίκασαν την εισβολή ως πράξη που παραβίαζε το «διεθνές δίκαιο».

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να σκεφτεί τα συμφέροντα της πατρίδας μας και του ελληνικού λαού σοβαρά και με βλέμμα στο μέλλον».

ΠΗΓΗ;https://www.defencenet.ru/bezopasnost/mezdunarodnaja-bezopasnost/moskva-ob-otpravke-oruzhiia-ukraine-so-storony-gretsii-eta-initsiativa-gretsii-ne-ostanetsia-bez-otveta/14098/