Οι κρατικές υπηρεσίες αποσιωπούν, αποφεύγουν ή και αθωώνουν τα σεξουαλικού τύπου εγκλήματα προφανώς διότι θίγουν την καλή έξωθεν μαρτυρία και αξιοπιστία τους! Μέρος 2ο

Ηγέτης της πολιτοφυλακής προίστατο κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας, διακινδύνευσε δε ως και την ασφάλεια των ΗΠΑ

2 Απριλίου 2022
Αυτή η φωτογραφία του 2016 που παρέχεται από το αστυνομικό τμήμα Sierra Vista, Ariz., δείχνει τον David Frodsham. Ο Frodsham ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση το 2016 και εκτίει ποινή 17 ετών. Ωστόσο, τα αρχεία που εξετάστηκαν από το AP δείχνουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ και η πολιτεία της Αριζόνα έχασαν ή αγνόησαν πολλαπλές κόκκινες σημαίες για περισσότερο από μια δεκαετία, γεγονός που επέτρεψε στον Frodsham να κακοποιεί τον υιοθετημένο γιο του και άλλα παιδιά για χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. κίνδυνος. (Αστυνομικό Τμήμα Sierra Vista μέσω AP)
Αυτή η φωτογραφία του 2016 που παρέχεται από το αστυνομικό τμήμα Sierra Vista, Ariz., δείχνει τον David Frodsham. Ο Frodsham ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση το 2016 και εκτίει ποινή 17 ετών. Ωστόσο, τα αρχεία που εξετάστηκαν από το AP δείχνουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ και η πολιτεία της Αριζόνα έχασαν ή αγνόησαν πολλαπλές σήματα κινδύνου για περισσότερο από μια δεκαετία, γεγονός που επέτρεψε στον Frodsham να κακοποιεί τον υιοθετημένο γιο του και άλλα παιδιά για χρόνια, ενώ ταυτόχρονα έθετε σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. (Αστυνομικό Τμήμα Sierra Vista μέσω AP)

SIERRA VISTA, Αριζ. (AP) — Ο David Frodsham ήταν ανώτατος πολιτικός διοικητής σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν όταν «χαριτολογώντας» ζήτησε από έναν τεχνικό IT πρόσβαση στο YouPorn, τον πορνογραφικό ιστότοπο που μοιράζεται βίντεο.

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στην εμπόλεμη ζώνη, ο Frodsham είπε σε μια γυναίκα ότι την προσέλαβε επειδή «ήθελε να περιτριγυρίζεται από όμορφες γυναίκες» και αποκαλούσε τους άλλους «μέλι», «μωρό» και «κούγκαρ» προτού τον διατάξουν να επιστρέψει σπίτι του. Στη συνέχεια ο στρατός επαλήθευσε πολλαπλούς ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση.

«Δεν θα συνιστούσα να τον επαναφέρουμε σε θέση εξουσίας, αλλά μάλλον να επιδιώξουμε πειθαρχικά μέτρα στο χώρο καταγωγής του», έγραψε ένας διοικητής όταν συνέστησε στον στρατό να διατάξει τον Frodsham να εγκαταλείψει τη θέση του στο αεροδρόμιο Bagram και να επιστρέψει στο Fort Huachuca, ως ταγματάρχης. Εγκατάσταση στρατού στην Αριζόνα, σύμφωνα με ένα αρχείο έρευνας του αμερικανικού στρατού που έλαβε το Associated Press.

Αλλά όταν ο Frodsham επέστρεψε στο σταθμό καταγωγής του το φθινόπωρο του 2015, εντάχθηκε ξανά στο Network Enterprise Technology Command, τον πάροχο υπηρεσιών τεχνολογίας πληροφοριών του Στρατού, όπου είχε υπηρετήσει ως διευθυντής προσωπικού σε μια παγκόσμια διοίκηση 15.000 στρατιωτών και πολιτών, σύμφωνα με το βιογραφικό του Στρατού. .

Την άνοιξη του επόμενου έτους, συνελήφθη στην Αριζόνα για την ηγεσία ενός κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών που περιλάμβανε έναν λοχία του στρατού που δημοσίευε παιδική πορνογραφία στο διαδίκτυο. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας από τους υιοθετημένους γιους του Frodsham

Ο Frodsham ομολόγησε την ενοχή του για σεξουαλική κακοποίηση το 2016 και εκτίει ποινή 17 ετών. Ωστόσο, τα αρχεία που εξετάστηκαν από το AP δείχνουν ότι ο στρατός των ΗΠΑ και η πολιτεία της Αριζόνα έχασαν αγνόησαν πολλαπλά σήματα κινδύνου για περισσότερο από μια δεκαετία, γεγονός που επέτρεψε στον Frodsham να κακοποιεί τον υιοθετημένο γιο του και άλλα παιδιά για χρόνια, ενώ ταυτόχρονα θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. κίνδυνος.

Το κράτος επέτρεψε στον Φρόντσαμ και τη σύζυγό του, Μπάρμπαρα, να αναθρέψουν, να υιοθετήσουν και να διατηρήσουν την επιμέλεια των πολλών παιδιών τους παρά τις σχεδόν 20 καταγγελίες και απόπειρες καταγγελιών για κακοποίηση, παραμέληση, κακομεταχείριση και παραβιάσεις αδειοδότησης. Εν τω μεταξύ, ο στρατός έδωσε στον Frodsham άδειες ασφαλείας και πρόσβαση σε ευαίσθητες υπηρεσίες σε μια εποχή που οι παράνομες σεξουαλικές πρακτικές του τον έκαναν ευάλωτο στον εκβιασμό.

«Θα ήταν προφανής στόχος εκμετάλλευσης ξένων υπηρεσιών πληροφοριών λόγω του ρόλου του και της τοποθεσίας του», δήλωσε ο Frank Figliuzzi, πρώην βοηθός διευθυντής αντικατασκοπείας του FBI. «Το Fort Huachuca είναι μια από τις πιο ευαίσθητες εγκαταστάσεις στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Άτομα με προβλήματα ασφάλειας δεν πρέπει να είναι εκεί». Εκτός από τη NETCOM, όπου εργαζόταν ο Frodsham, το Fort Huachuca φιλοξενεί ένα σώμα της Διοίκησης Πληροφοριών και Ασφάλειας του Στρατού, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.

Αξιωματούχοι δημοσίων σχέσεων στο Fort Huachuca επιβεβαίωσαν ότι ο Frodsham ήταν διευθυντής προγράμματος για τη NETCOM πριν συλληφθεί με την κατηγορία για επανειλημμένη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Αρνήθηκαν να πουν εάν ο Frodsham τιμωρήθηκε μετά την επιστροφή του από το Αφγανιστάν ή εάν ο στρατός τον θεώρησε ποτέ επικίνδυνο για την ασφάλεια.

Frodsham, πρώην Sgt. Ο Randall Bischak και ένας τρίτος που δεν σχετίζεται με τον στρατό εκτίουν ποινές φυλάκισης για τους ρόλους που έπαιξαν στο κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Αλλά η έρευνα συνεχίζεται επειδή η αστυνομία της Σιέρα Βίστα πιστεύει ότι συμμετείχαν και άλλοι άνδρες.

Τώρα, η ποινική έρευνα ανατίθεται στο αστικό δικαστήριο, όπου δύο από τους υιοθετημένους γιους του Frodsham έχουν καταθέσει ξεχωριστές αγωγές κατά του κράτους για την άδεια του David και της Barbara Frodsham ως ανάδοχων γονέων σε ένα σπίτι όπου λένε ότι κακοποιήθηκαν σωματικά και σεξουαλικά σε όλη τους τη ζωή.

Ένας τρίτος υιοθετημένος γιος υπέβαλε μήνυση την Τρίτη στο δικαστήριο της πολιτείας της Αριζόνα στην κομητεία Cochise, δήλωσε η δικηγόρος Lynne Cadigan, η οποία εκπροσωπεί και τους τρεις. Στην τελευταία καταγγελία, ο 19χρονος Trever Frodsham λέει ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας υιοθεσίας έχασαν ή παρέβλεψαν πολλά σημάδια που αποδείκνυαν ότι ο David και η Barbara Frodsham ήταν ανίκανοι γονείς. Αυτά περιελάμβαναν μια καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης το 2002 που υποβλήθηκε στην τοπική αστυνομία από μια από τις βιολογικές κόρες των Frodshams εναντίον ενός μεγαλύτερου βιολογικού αδελφού και το γεγονός ότι ο David και η Barbara Frodsham ήταν και οι ίδιοι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Οι ισχυρισμοί του Trever απηχούν εκείνους που εμφανίζονται σε μια προηγούμενη μήνυση που είχε καταθέσει ο μεγαλύτερος βιολογικός αδερφός του, Ryan Frodsham, και μια από τον Neal Taylor, οι οποίοι και οι δύο είχαν υιοθετηθεί στο σπίτι του Frodsham.

Σε μια συνέντευξη στο AP, ο Ryan Frodsham είπε ότι ο θετός πατέρας του άρχισε να τον κακοποιεί σεξουαλικά όταν ήταν 9 ή 10 ετών και η κακοποίηση συνεχίστηκε στην εφηβεία του, όταν ο David Frodsham άρχισε να προσφέρει τις σεξουαλικές υπηρεσίες του γιου του σε άλλους άνδρες. «Με κάνει να κάνω εμετό να το σκέφτομαι», είπε ο Ράιαν.

Στη μήνυσή του, ο Ryan Frodsham είπε ότι το κράτος ενημερώθηκε ότι ο David και η Barbara Frodsham κακοποιούσαν σωματικά τα παιδιά τους «χτυπώντας τα στο πρόσωπο, τσιμπώντας τα, χτυπώντας τα με μια ξύλινη κουτάλα, βάζοντας καυτή σάλτσα στο στόμα τους, τραβώντας τα από τις τρίχες, λυγίζοντας τα δάχτυλά τους προς τα πίσω για να προκαλέσουν πόνο, αναγκάζοντάς τους να κρατούν κονσέρβες με τεντωμένα τα χέρια τους για μεγάλες χρονικές περιόδους» και αρνούμενοι να τους αφήσουν να χρησιμοποιήσουν το μπάνιο εκτός αν η πόρτα παρέμενε ανοιχτή. Στη συνέντευξή του στο AP, ο Ράιαν είπε ότι η Μπάρμπαρα δεν τον κακοποίησε ποτέ σεξουαλικά, αλλά μπήκε στο δωμάτιο όπου ο Ντέιβιντ τον κακοποιούσε τουλάχιστον δύο φορές.

«Ήξερε τι συνέβαινε», είπε.

Οι μηνύσεις και οι σχετικές νομικές καταθέσεις αναφέρουν επίσης ότι οι ερευνητές του Τμήματος Ασφάλειας των Παιδιών και οι υπάλληλοι υποθέσεων με τις Καθολικές Κοινοτικές Υπηρεσίες, οι οποίες αναθέτουν υπεργολαβίες για την αναδοχή και την υιοθεσία από το κράτος, απέτυχαν να παρακολουθήσουν αποτελεσματικά 19 καταγγελίες και απόπειρες καταγγελιών σχετικά με το σπίτι στο Frodsham που εκτείνεται σε περισσότερα από μια δεκαετία.

Οι καταγγελίες ξεκίνησαν το 2002, όταν οι Frodsham ζήτησαν την άδεια αναδοχής τους και συνεχίστηκαν μέχρι το 2015, όταν ο David Frodsham κατηγορήθηκε για άτακτη συμπεριφορά και οδήγηση μεθυσμένος με παιδιά στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα το κράτος να αναστείλει την άδειά τους επ’ αόριστον και να αφαιρέσει όλους τους ανάδοχους. παιδιά από το σπίτι τους, αν και αργότερα οι κατηγορίες απορρίφθηκαν.

Πέντε μήνες αργότερα, ο στρατός ανέπτυξε τον Frodsham στο Αφγανιστάν, όπου διατάχθηκε να επιστρέψει στην Αριζόνα μετά από μόλις τέσσερις μήνες υπηρεσίας.

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΤΥΠΗΣΑΝ ΣΤΟΥ ΚΟΥΦΟΥ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ

Οι αγωγές λένε ότι τα υιοθετημένα παιδιά των Frodshams προσπάθησαν να αναφέρουν τη δική τους σωματική και σεξουαλική κακοποίηση χωρίς επιτυχία.

Για παράδειγμα, η μήνυση του Neal Taylor λέει ότι προσπάθησε να αναφέρει ότι ο David Frodsham τον κακοποιούσε σεξουαλικά σε δύο τηλεφωνήματα στον υπεύθυνο της υπόθεσης του, και τα δύο τα έβαλε από το σχολείο.

Την πρώτη φορά, ο υπεύθυνος της υπόθεσης ανέφερε την κλήση στην θετή μητέρα του Νιλ, η οποία τον «ανάκρινε» και «προχώρησε στην τιμωρία», σύμφωνα με την αγωγή του. Τη δεύτερη φορά, ο υπεύθυνος της υπόθεσης αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί του, εκτός και αν αποκάλυπτε τον λόγο της κλήσης του μέσω τηλεφώνου, επειδή θα έπρεπε να οδηγήσει 90 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Tucson στη Sierra Vista για μια ιδιωτική συνάντηση.

Η μήνυση του Ryan Frodsham και οι σχετικές νομικές καταθέσεις λένε ότι ανέφερε επαναλαμβανόμενη υποτιθέμενη σωματική κακοποίηση από την Barbara Frodsham στην αστυνομία της Sierra Vista όταν ήταν 12 ετών αφού έφυγε από το σπίτι. Η αστυνομία φωτογράφισε αρκετούς μώλωπες, τον επέστρεψε στην Barbara Frodsham και ανέφερε το περιστατικό στο Υπουργείο Παιδικής Ασφάλειας της πολιτείας. Παρά τις φωτογραφίες και την αναφορά της αστυνομίας, ένας υπάλληλος που συναντήθηκε με τον Ράιαν πέντε εβδομάδες αργότερα βρήκε τους ισχυρισμούς του «αβάσιμους».

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Παιδικής Ασφάλειας της Αριζόνα Ντάρεν Νταρόνκο αρνήθηκε να απαντήσει σε συγκεκριμένες ερωτήσεις σχετικά με τις αγωγές. Αντίθετα, έστειλε ένα email που περιγράφει τις διαδικασίες της πολιτείας για τον έλεγχο υποψήφιων ανάδοχων και θετών γονέων. “Παρά όλες αυτές τις διασφαλίσεις, οι άνθρωποι μερικές φορές είναι σε θέση να αποφύγουν τον εντοπισμό”, είπε ο DaRonco, “ειδικά εάν ένα άτομο δεν έχει προηγούμενο ιστορικό εγκληματικότητας ή κακοποίησης παιδιών”.

Ωστόσο, ο David και η Barbara Frodsham είχαν ομολογήσει και οι δύο ότι κακοποιήθηκαν ως ανήλικοι.

Στη γραπτή τους αίτηση να γίνουν ανάδοχοι γονείς, η Barbara Frodsham ανέφερε ότι ούτε αυτή ούτε ο σύζυγός της είχαν πέσει θύματα σεξουαλικά. Αλλά στην πρόσφατη προδικαστική μαρτυρία για την αγωγή του Ryan Frodsham, είπε ότι θα είχε αποκαλύψει την κακοποίησή της αν της είχε ζητηθεί από έναν κρατικό ανακριτή ως μέρος της διαδικασίας αδειοδότησης.

Ο Ντέιβιντ Φρόντσαμ, από την πλευρά του, είπε σε έναν αξιωματούχο της υπηρεσίας μετά την παραδοχή της ενοχής του ότι είχε κακοποιηθεί ως έφηβος.

Πολλοί ειδικοί στην παιδική ευημερία πιστεύουν ότι τα άτομα με ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης σαν παιδιά είναι πιο πιθανό να κακοποιήσουν τα δικά τους παιδιά στο σπίτι τους και θα πρέπει να ερωτηθούν για να διασφαλιστεί ότι έχουν ξεπεράσει το τραύμα πριν τους επιτραπεί να παρέχουν ανάδοχη φροντίδα.

Οι εργαζόμενοι στην υπόθεση της παιδικής μέριμνας της Αριζόνα «δεν ήξεραν πώς να κάνουν συνέντευξη και, ως εκ τούτου, δεν έλαβαν ειλικρινείς απαντήσεις από τους Frodshams», είπε η Kathleen Faller, ειδικός μάρτυρας που κρατήθηκε στην αγωγή του Ryan Frodsham. Στην προδικαστική μαρτυρία, η Faller είπε επίσης ότι το κράτος δεν έπρεπε να είχε χορηγήσει την άδεια ανάδοχης φροντίδας του Frodshams.

Η Barbara Frodsham, η οποία χώρισε από τον David μετά από δήλωση ενοχής του, δεν απάντησε σε πολλαπλές τηλεφωνικές κλήσεις από το AP και δεν απάντησε σε λεπτομερείς ερωτήσεις που άφησαν στο φωνητικό της ταχυδρομείο. Την εποχή της καταδίκης του συζύγου της, αυτός εργαζόταν στο Fort Huachuca ως ειδικός στο προσωπικό, σύμφωνα με αρχεία επιβολής του νόμου. Μια εκπρόσωπος στο Fort Huachuca είπε ότι εξακολουθεί να διατηρεί τη θέση.

Οι δικηγόροι του κράτους και οι άλλοι κατηγορούμενοι επιδιώκουν την απόρριψη των υποθέσεων, με βάση εν μέρει τον κρατικό νόμο που παρέχει ασυλία στους κρατικούς υπαλλήλους για λάθη ή λανθασμένες εκτιμήσεις που διαπράττονται κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Ο νόμος δεν παρέχει ασυλία για «βαριά αμέλεια», την οποία ισχυρίζονται οι αδελφοί Frodsham και ο Neal Taylor.

Το κράτος λέει επίσης ότι όλα τα παράπονα για τα παιδιά Frodsham και το σπίτι Frodsham αντιμετωπίστηκαν σωστά.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Η υπόθεση Frodsham ξεκίνησε όπως κάνουν συχνά οι έρευνες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: με έναν μυστικό πράκτορα της Εσωτερικής Ασφάλειας να παραμονεύει σε ένα chat room που ευνοείται από παιδιά πορνογράφους. Ο πράκτορας με έδρα τη Φιλαδέλφεια, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Kik, συνάντησε κάποιον που αποκαλούσε τον εαυτό του «Pup Brass» που δημοσίευε βίντεο και φωτογραφίες με την ένδειξη «pedopicsandvidd».

Το Kik προσφέρει στους χρήστες έναν βαθμό ανωνυμίας, αλλά αποθηκεύει διευθύνσεις IP, οι οποίες βοηθούν στον εντοπισμό της σύνδεσης μιας συσκευής στο Διαδίκτυο και μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση του κατόχου της συσκευής. Σύμφωνα με μια δήλωση πιθανής αιτίας της αστυνομίας της Sierra Vista, οι ομοσπονδιακοί και τοπικοί πράκτορες επιβολής του νόμου που χρησιμοποιούν τη διεύθυνση IP και άλλες πληροφορίες – ορισμένες προέρχονται από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης – σύντομα διαπίστωσαν ότι ο “Pup Brass” ήταν Sgt. Ράνταλ Μπίσακ.

Όταν εισέβαλαν στο σπίτι του, κατασχέθηκαν υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, tablet και CD με παιδική πορνογραφία, ο Bischak ομολόγησε ότι είχε σεξουαλική επαφή με έναν 59χρονο άνδρα που αποκαλούσε «Dave» και τον έφηβο γιο του. Σε τουλάχιστον μία περίπτωση ο Bischak είχε καταγράψει κρυφά το σεξ σε βίντεο. Είπε επίσης στους ερευνητές ότι αυτός και ο Frodsham συζήτησαν για σεξ με μικρά παιδιά και ότι ο Frodsham του είχε εφοδιάσει με τουλάχιστον ένα από τα «μικρά».

Ο Τόμας Ράνσφορντ, ο οποίος ειδικεύεται σε υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών για την αστυνομία της Σιέρα Βίστα, δεν ήταν άγνωστος στον Φρόντσαμ. Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, υπηρέτησε ως αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας στο Fort Huachuca όταν ο Frodsham ήταν διευθυντής Εκπαίδευσης, Σχεδίων, Κινητοποίησης και Ασφάλειας. «Λοιπόν, τον ήξερα. Ήμουν εξοικειωμένος μαζί του, παρακολουθούσα συναντήσεις μαζί του», θυμάται ο Ράνσφορντ. Ήξερε επίσης ότι τα ανάδοχα παιδιά του Φρόντσαμ ήταν πάντα σε μπελάδες.

Όταν ο Ράνσφορντ ρώτησε για πρώτη φορά τον Φρόντσαμ, αρνήθηκε τα πάντα. «Ήταν πομπώδης, σαν να ήταν ο πιο έξυπνος τύπος στο δωμάτιο», θυμάται ο Ράνσφορντ. Στη συνέχεια, ο Ράνσφορντ έπαιξε το βίντεο που είχε τραβήξει κρυφά ο Μπίσακ για να κάνει σεξ με τρεις κατευθύνσεις με τον Φρόντσαμ και τον υιοθετημένο γιο του, Ράιαν, και ο Φρόντσαμ άρχισε να αναγνωρίζει τα εγκλήματά του.

Ο Ryan Frodsham αρνήθηκε επίσης αρχικά ότι ο πατέρας του τον κακοποίησε. «Ο Ράιαν εμφανίστηκε πολύ αμυντικός απέναντι στον πατέρα του και δεν ήθελε να τον εμπλέξει σε οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά», έγραψε ο Ράνσφορντ σε μια δήλωση πιθανής αιτίας.

Αλλά όταν ο Ράνσφορντ του έδειξε μια συμβιβαστική φωτογραφία που κατασχέθηκε από το κινητό του Μπίσακ, ο Ράιαν άρχισε να ανοίγει. Κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών, είπε ο Ράνσφορντ, ο Ράιαν αναγνώρισε άλλους που είπε ότι ήταν μέρος του κυκλώματος σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών του πατέρα του, τροφοδοτώντας τη συνεχιζόμενη έρευνα.

«Υπάρχουν και άλλα που γνωρίζουμε», είπε ο Ράνσφορντ. “Είναι ανοιχτό.”

Το κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών Frodsham είναι μέρος ενός συμπλέγματος υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης που ήρθαν στο φως στην κομητεία Cochise της Αριζόνα, τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που αφορούν πράκτορες της συνοριακής περιπολίας των ΗΠΑ, δύο από τους οποίους εργάζονταν στο Naco της Αριζόνα. Διέλευση συνόρων. Ανάμεσα τους:

— John Daly III. Πριν από ένα χρόνο, οι αρχές συνέλαβαν τον πρόσφατα συνταξιούχο πράκτορα της Συνοριακής Περιπολίας, αφού στοιχεία DNA τους οδήγησαν να τον υποψιαστούν για τουλάχιστον οκτώ βιασμούς και να εξετάσουν εάν είναι ο λεγόμενος βιαστής της East Valley, ο οποίος τρομοκρατούσε γυναίκες έξω από το Φοίνιξ τη δεκαετία του 1990. Οι εισαγγελείς στις κομητείες Maricopa και Cochise τον έχουν κατηγορήσει για πολλαπλές κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και απαγωγή. Ο Νταλί, ο οποίος κρατείται χωρίς εγγύηση, δήλωσε αθώος.

— Ντάνα Θόρνχιλ. Πριν από ένα χρόνο, ο Θόρνχιλ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 40 ετών, αφού ομολόγησε την ενοχή του για χρόνια σεξουαλικής κακοποίησης των δύο παιδιών του. Ο Thornhill κατηγορήθηκε μετά από διαμάχη με την αστυνομία κατά την οποία κρύφτηκε σε μια τοπική εκκλησία. Εκείνη την εποχή, ο Thornhill ήταν ο ιερέας στο Naco Border Crossing.

— Paul Adams. Το 2017, ο Άνταμς κατηγορήθηκε ότι βίασε τις δύο κόρες του, η μία από τις οποίες ήταν μόλις 6 εβδομάδων. λήψη βίντεο από τις σεξουαλικές επιθέσεις· και ανάρτησή τους στο Διαδίκτυο. Ο Άνταμς, ο οποίος αυτοκτόνησε πριν δικαστεί, βρισκόταν επίσης στη συνοριακή διάβαση Naco.

Ο Ράνσφορντ πιστεύει ότι το σύνολο των υποθέσεων πρέπει να αποδοθεί στο καλό αστυνομικό έργο και την αποτελεσματική δίωξη, που δίνουν στα θύματα και σε άλλους την εμπιστοσύνη να αναφέρουν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. «Οι άνθρωποι αναφέρουν γιατί ξέρουν ότι κάτι πρόκειται να γίνει για αυτό», είπε.

Αλλά ο Cadigan, ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τους αδελφούς Frodsham και τον Neal Taylor, αναρωτιέται εάν η σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στη νότια Αριζόνα αυξάνεται. «Η επιβολή του νόμου ήταν πολύ αποτελεσματική και εκτιμώ τις προσπάθειές τους, αλλά ασχολούμαι με αυτές τις υποθέσεις εδώ και 30 χρόνια και ποτέ δεν ήμουν τόσο απασχολημένη», είπε.

ΕΝΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΠΟΥ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ

Η σωματική και σεξουαλική κακοποίηση που φέρεται να υπέστησαν οι αδερφοί Frodsham και ο Neal Taylor συνέβη σε μια εποχή που το σύστημα πρόνοιας των παιδιών της Αριζόνα είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο. Το 2013, αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι το τότε Υπουργείο Προστασίας Υπηρεσιών είχε ένα ανεκτέλεστο από πάνω από 6.500 καταγγελίες κατάχρησης και παραμέλησης παιδιών που δεν είχε ποτέ ερευνήσει.

Η αποκάλυψη ώθησε τον τότε κυβερνήτη. Ο Jan Brewer να διαλύσει ολόκληρο το τμήμα και να δημιουργήσει ένα νέο γραφείο σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου που ονομάζεται Department of Child Safety. «Είναι προφανές ότι το σύστημα πρόνοιας των παιδιών μας έχει σπάσει, εμποδίζεται από χρόνια επιχειρησιακών αποτυχιών», είπε ο Μπρούερ, Ρεπουμπλικανός.

Βάση του σκανδάλου ήταν οι βαθιές περικοπές του προϋπολογισμού στις υπηρεσίες υποστήριξης της οικογένειας, που οδήγησαν σε αυξανόμενες καταγγελίες κατάχρησης και παραμέλησης και αυτό που η έκθεση του γενικού ελεγκτή θα αναφερόταν αργότερα ως «μη διαχειρίσιμος φόρτος εργασίας, εναλλαγή προσωπικού και περιορισμένη εμπειρία ορισμένων εποπτών CPS και νεοπροσληφθέντων ερευνητών».

Το 2014, μια ανάλυση που εκπονήθηκε για το νομοθετικό σώμα της πολιτείας έδειξε ότι η αύξηση του φόρτου εργασίας στην Αριζόνα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας που έληξε το 2012 ήταν μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία εκτός από μία. Έδειξε επίσης ότι ο χρόνος απόκρισης για καταγγελίες κατάχρησης και παραμέλησης αυξήθηκε από 63 ώρες σε σχεδόν 250 ώρες, μεταξύ 2009 και 2012.

Στην υπεράσπισή της κατά της αγωγής του Ryan Frodsham, το κράτος προσπαθεί να αποκλείσει οποιαδήποτε αναφορά στο ταραγμένο παρελθόν του τμήματος. «Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα είδη των προβλημάτων που οδήγησαν στη διάλυση του CPS έχουν οποιαδήποτε σχέση ή αντίκτυπο στην υπόθεσή του», ανέφερε το κράτος σε μια προδικαστική πρόταση.

Αλλά ο David και η Barbara Frodsham έλαβαν άδεια ως ανάδοχοι γονείς το 2002, στην αυγή ίσως της πιο προβληματικής περιόδου του τμήματος, και υιοθέτησαν επίσημα τους τρεις άνδρες που προσέφυγαν στο δικαστήριο περίπου μια δεκαετία αργότερα, λίγο πριν καταρρεύσει το σύστημα. «Η κριτική επιτροπή δικαιούται την πλήρη εικόνα», είπαν οι δικηγόροι του Ryan Frodsham.

Στη συνέντευξή του στο AP, ο Ryan Frodsham είπε ότι κατέθεσε την αγωγή του για έναν λόγο: «Θέλω το κράτος να παραδεχτεί αυτό που έκανε ήταν λάθος».

___

Αυτή η ιστορία έχει ενημερωθεί για να διορθωθεί ότι παράνομο συμβαίνει στο Fort Huachuca όπου στεγάζεται μια ομάδα της Διοίκησης Πληροφοριών και Ασφάλειας.

___

Για να επικοινωνήσετε με την ομάδα ερευνών του AP, στείλτε email στο investigative@ap.org

ΠΗΓΗ:https://apnews.com/article/afghanistan-business-arizona-army-sierra-vista-2dd2790f0b68117f561a46a474421358

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.