Χαράς Ευαγγέλια, ευχές των Δυτικών να παραιτηθεί και να πάσχει από Πάρκινσον για να εγκαταλείψει την Ρωσία στα χέρια της ΝΤΠ.

Ο Πούτιν ΔΕΝ παραιτείται»: Το Κρεμλίνο επιμένει ότι ο Ρώσος πρόεδρος, 68 ετών, είναι σε «άριστη υγεία» και αρνείται ότι θα παραιτηθεί τον Ιανουάριο εν μέσω ισχυρισμών ότι έχει Πάρκινσον – καθώς αποκαλύφθηκε ότι θα έχει ισόβια ασυλία από τη δίωξη

  • Διακεκριμένος κριτικός ισχυρίστηκε ότι ο Πούτιν, 68 ετών, «πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον»
  • Πρότεινε η οικογένειά του – και η ερωμένη του Alina Kabaeva – τον παρότρυνε να παραιτηθεί τον Ιανουάριο
  • Το Κρεμλίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «ανοησίες» λέγοντας ότι ο Πούτιν είναι σε «άριστη υγεία»
  • Ο ηγέτης επιδιώκει επίσης ισόβια ασυλία σε νέα νομοσχέδια που εισήχθησαν αυτήν την εβδομάδα
  • Ο Πούτιν θα γινόταν ισόβιος γερουσιαστής και θα έπαιρνε κρατικά προνόμια μετά το αξίωμα

Το Κρεμλίνο διέψευσε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του Ρώσου Προέδρου εν μέσω ισχυρισμών ότι πάσχει από κακή υγεία και ότι ενδέχεται να παραιτηθεί από τον Ιανουάριο.

Το μέλλον του 68χρονου ισχυρού άνδρα έχει γίνει αντικείμενο αυξανόμενων εικασιών, αφού ο διακεκριμένος κριτικός καθηγητής Valery Solovei πρότεινε ότι ο ηγέτης είχε Πάρκινσον και ότι η οικογένειά του -και η αγαπημένη του Alina Kabaeva- τον προέτρεψαν να αποσυρθεί το νέο έτος.

Όμως το πρωί της Παρασκευής, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου και αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού Ντμίτρι Πεσκόφ επέμεινε ότι ο Πούτιν ήταν σε «άριστη υγεία» και απέρριψε τους ισχυρισμούς ως «απόλυτη ανοησία».

Ερωτηθείς εάν ο Πούτιν σχεδίαζε να παραιτηθεί στο εγγύς μέλλον, όπως είχε προτείνει ο Σολοβέι, ο Πεσκόφ είπε «όχι» προσθέτοντας: «Όλα είναι καλά με τον Πρόεδρο».

Έρχεται καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο Πούτιν κάνει σχέδια συνταξιοδότησης εισάγοντας ένα νέο νομοσχέδιο που θα τον καθιστούσε γερουσιαστή ισόβια και θα του εξασφάλιζε ισόβια ασυλία μετά το αξίωμα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, Ρωσία, την Πέμπτη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Κρεμλίνο στη Μόσχα, Ρωσία, την Πέμπτη. Πιο κάτω η ερωμένη του που τον συμβούλεψε να παραιτηθεί κατά κάποιους ψιθυριστές.

Αλίνα Καμπάεβα
Η χρυσή Ολυμπιονίκης της Ρωσίας Alina Kabaeva κυματίζει κατά τη διάρκεια της τελετής μεταλλίων για τον ατομικό τελικό των γυναικών στον αγώνα ρυθμικής γυμναστικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, 29 Αυγούστου 2004

Ο 68χρονος ισχυρός άνδρας πρόεδρος της Ρωσίας καλείται να αποσυρθεί από την πρώην ερωμένη του γυμνάστρια Αλίνα Καμπάεβα, 37 ετών, λένε οι μυημένοι (φωτογραφία πρόσφατα, επάνω και κερδίζοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, κάτω)

Η άρνηση του Πεσκόφ ήρθε αφότου ο Solovei χθες το βράδυ είπε ότι η λάτρης της γυμνάστριας του Πούτιν, Alina Kabaeva, καθώς και οι κόρες του Maria Vorontsova, 35 ετών, Katerina Tikhonova, 34, τον προέτρεπαν να παραιτηθεί.  

Στη Ρωσία κυκλοφόρησαν πλάνα με τα πόδια του Πούτιν να κινούνται καθώς πιάνονταν από το υποβραχιόνιο μιας καρέκλας, υποδηλώνοντας την κακή του υγεία. Τα μάτια τραβούν επίσης ένα στυλό στα δάχτυλα του πρώην πράκτορα της KGB και ένα φλιτζάνι που οι αναλυτές ανέφεραν ότι ήταν γεμάτο με παυσίπονα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι άνθρωποι εικάζουν ότι ο Πούτιν μπορεί να πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον.

Άλλοι έχουν παρατηρήσει προηγουμένως το «βάδισμα του πυροβολητή» – μια σαφώς μειωμένη ταλάντευση του δεξιού χεριού του σε σύγκριση με το αριστερό, δίνοντάς του ένα έντονο βάδισμα.

Μια ασύμμετρα μειωμένη αιώρηση του χεριού είναι ένα κλασικό χαρακτηριστικό της νόσου του Πάρκινσον και μπορεί να εκδηλωθεί σε «κλινικά άθικτα άτομα με προδιάθεση να αναπτύξουν αργότερα» τη νόσο, σύμφωνα με το British Medical Journal .

Η κόρη του Πούτιν Μαρία Βορόντσοβα

Κατερίνα Τιχόνοβα

Ο Solovei είπε χθες το βράδυ ότι οι κόρες του Πούτιν Μαρία Βορόντσοβα (άνω), 35 ετών, και Κατερίνα Τιχόνοβα (κάτω), 34 ετών, τον προέτρεπαν να παραιτηθεί.

«Υπάρχει μια οικογένεια, έχει μεγάλη επιρροή πάνω του. Σκοπεύει να δημοσιοποιήσει τα σχέδια παράδοσης τον Ιανουάριο», είπε ο Solovei.

Πρότεινε ότι σύντομα θα διοριστεί νέος πρωθυπουργός από τον Πούτιν, ο οποίος θα είναι «μεμυημένος» για να αναλάβει την εξουσία.

Έρχεται καθώς ο Πούτιν παρουσιάζει σχέδια για να του εγγυηθεί την ασυλία μετά το αξίωμα, κάτι που σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του RT θα θεωρηθεί «ως ένδειξη ότι τίθενται τα θεμέλια για μια ενδεχόμενη μετάβαση της εξουσίας στη Ρωσία».

Ο Πούτιν έχει καλλιεργήσει μια αθλητική εικόνα: ιππασία, πάλη, χόκεϊ επί πάγου και κολύμπι σε παγωμένες λίμνες (εικόνα: στο παγοδρόμιο στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2019)

Ο Πούτιν έχει καλλιεργήσει μια αθλητική εικόνα: ιππασία, πάλη, χόκεϊ επί πάγου και κολύμπι σε παγωμένες λίμνες (εικόνα: στο παγοδρόμιο στη Μόσχα τον Δεκέμβριο του 2019)

Ο Πούτιν και οποιοσδήποτε επόμενος πρώην πρόεδρος θα επιτραπεί εντός τριών μηνών από την αποχώρηση από την προεδρία να γίνουν ισόβια μέλη του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, της Άνω Βουλής ή της Γερουσίας της χώρας.

«Αυτή είναι η Ρωσία που αντιγράφει το απαρχαιωμένο βρετανικό σύστημα της ζωής των συναδέλφων στη Βουλή των Λόρδων», είπε μια πηγή της Μόσχας.

Οι Ρώσοι πρόεδροι προστατεύονται επί του παρόντος μόνο για ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν ενώ ήταν στην εξουσία, ενώ ο νέος νόμος θα τους εγγυάται την ασυλία για τυχόν φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά την προεδρία.

Αυτό θα σήμαινε ότι ο Πούτιν θα προστατευόταν από καταγγελίες για διαφθορά που συνεχίζονται από τη δεκαετία του 1990, όταν ήταν αναπληρωτής του δημάρχου της Αγίας Πετρούπολης.

Η πολιτικός και αντιφρονών Marina Salye τον κατηγόρησε για υπεξαίρεση δεκάδων εκατομμυρίων λιρών από την πόλη στο πλαίσιο ενός προγράμματος διατροφής για ειδικούς, αλλά η έρευνα μπλόκαρε από τον δήμαρχο.

Ο νέος νόμος θα προστατεύει επίσης τον πρώην πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος προκάλεσε υποψίες αφού απέκτησε τεράστια περιουσία, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών βίλες, γιοτ και αμπελώνα μετά τη λήξη της προεδρίας του το 2012.

Ο νόμος περί ασυλίας θα μπορούσε να ανακληθεί μόνο με πλειοψηφία δύο τρίτων και στα δύο σώματα του ρωσικού κοινοβουλίου, εάν εγκριθεί.

Αλλά δεν θα χορηγούσε στον Πούτιν και σε άλλους προέδρους από διεθνή δικαστήρια.

Πολλοί ξένοι επικριτές προέτρεψαν τους ερευνητές να κατηγορήσουν τον Πούτιν για την καταστροφή της πτήσης Malaysia Airlines το 2014, η οποία καταρρίφθηκε στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας και τους 298 επιβαίνοντες.

Η Ολυμπιονίκης της Ρωσίας και πολλαπλός παγκόσμιος πρωταθλητής στη ρυθμική γυμναστική Alina Kabaeva παρευρίσκεται στο Legends of Sports, ένα γυμναστικό σόου με κοστούμια στο Megasport Arena στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2016

Η Ολυμπιονίκης της Ρωσίας και πολλαπλός παγκόσμιος πρωταθλητής στη ρυθμική γυμναστική Alina Kabaeva παρευρίσκεται στο Legends of Sports, ένα γυμναστικό σόου με κοστούμια στο Megasport Arena στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο του 2016

Ο Πούτιν αρνήθηκε τη συμμετοχή της Ρωσίας, αλλά οι ερευνητές λένε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από αυτονομιστές που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο χρησιμοποιώντας έναν πύραυλο Buk που είχε προμηθεύσει ο ρωσικός στρατός.

Οι βαθμολογίες δημοτικότητας του Ρώσου ηγέτη έχουν πέσει φέτος εν μέσω του χειρισμού του για την πανδημία του κορωνοϊού και τη φτώχεια, και ο Πούτιν θα μπορούσε να προσπαθήσει να προστατεύσει τον εαυτό του αν αλλάξει το ρεύμα.

Οι σύμβουλοι του προέδρου πάντα περιφρονούσαν την ιδέα ότι η υγεία του υποβαθμίζεται και ο Πούτιν έχει καλλιεργήσει μια αθλητική εικόνα: ιππασία, πάλη, χόκεϊ επί πάγου και κολύμπι σε παγωμένες λίμνες.

Ο νόμος έρχεται μόλις τέσσερις μήνες αφότου ο Πούτιν άλλαξε το σύνταγμα για να του επιτρέψει να κρατήσει την εξουσία σαν τσάρος επιδιώκοντας μια νέα εξαετή θητεία το 2024 και ξανά το 2030, που σημαίνει ότι θα το έκανε μέχρι τα 83 όταν θα μπορούσε να παραιτηθεί από την εξουσία το 2036.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σχετικά με τη μετατόπιση της Γερουσίας: «Αυτή είναι η πρακτική που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και είναι απολύτως δικαιολογημένη.

«Αυτό δεν είναι καινοτομία από τη σκοπιά της διεθνούς πρακτικής».

Εύχονται ο Βλαντιμίρ Πούτιν «να παραιτηθεί τον Ιανουάριο» εν μέσω «φόβων για τη νόσο του Πάρκινσον»

ΠΗΓΗ:https://www.dailymail.co.uk/news/article-8919975/Putin-quit-January-amid-fears-Parkinsons-disease-Moscow-sources-claim.html

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.