Γιατί εγκεφαλοπλυμένοι πολίτες-μετάνθρωποι, είναι αναγκαία η ψηφιακή ταυτότητα; (Να σας υποτάξει στον Μεγάλο Αδερφό!)

Από το 2016, το ID2020 έχει υποστηρίξει ηθικές προσεγγίσεις που προστατεύουν το απόρρητο στην ψηφιακή ταυτότητα.

Για έναν στους επτά ανθρώπους παγκοσμίως που δεν διαθέτει μέσα για να αποδείξει την ταυτότητά του, η ψηφιακή ταυτότητα προσφέρει πρόσβαση σε ζωτικής σημασίας κοινωνικές υπηρεσίες και τους δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους ως πολίτες και ψηφοφόροι και να συμμετέχουν στη σύγχρονη οικονομία. Αλλά η σωστή ψηφιακή ταυτότητα σημαίνει προστασία των πολιτικών ελευθεριών και επαναφορά του ελέγχου των προσωπικών δεδομένων εκεί που ανήκουν…στα χέρια του ατόμου.

Καθημερινά, βασιζόμαστε σε διάφορες μορφές ταυτοποίησης για να συνεχίσουμε τη ζωή μας: άδεια οδήγησης, διαβατήριο, σήμα εργασίας και κάρτες πρόσβασης κτιρίου, χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, κάρτες συγκοινωνίας και πολλά άλλα.

Όμως η τεχνολογία εξελίσσεται με εκτυφλωτικούς ρυθμούς και πολλές από τις συναλλαγές που απαιτούν ταυτοποίηση πραγματοποιούνται σήμερα ψηφιακά. Από τα ηλεκτρονικά διαβατήρια έως τα ψηφιακά πορτοφόλια, τις διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές έως τους λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αυτές οι νέες μορφές ψηφιακής ταυτότητας μας επιτρέπουν να ταξιδεύουμε, να δραστηριοποιούμαστε, να έχουμε πρόσβαση σε οικονομικά αρχεία και αρχεία υγείας, να παραμένουμε συνδεδεμένοι και πολλά άλλα.

Ενώ η μετάβαση στην ψηφιακή ταυτότητα είχε πολλά θετικά αποτελέσματα, συνοδεύτηκε από αμέτρητες προκλήσεις και αποτυχίες, συμπεριλαμβανομένων παραβιάσεων δεδομένων μεγάλης κλίμακας που επηρεάζουν εκατομμύρια ανθρώπους. Τα περισσότερα από τα τρέχοντα εργαλεία είναι αρχαϊκά, ανασφαλή, στερούνται κατάλληλων προστασιών απορρήτου και εμπορευματοποιούν τα δεδομένα μας. Αλλά αυτό πρόκειται να αλλάξει και το ID2020 πρωτοστατεί.

Είμαστε επιχειρήσεις, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί, κυβερνήσεις και ιδιώτες…εργαζόμαστε σε συνεργασία για να διασφαλίσουμε ότι το μέλλον της ψηφιακής ταυτότητας είναι, πράγματι, #goodID.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.