Πρόβατα και βόδια του κόσμου τρέξτε να κάνετε το ταουάζ σας είναι για παρακολούθηση της υγείας σας και μόνο! Για τίποτα άλλο μετάνθρωποι…

Νότια Κορέα: «Τ α τ ο υ ά ζ» νανοτεχνολογίας (!), γιά τήν παρακολούθηση της ….υγείας! Μα είστε σίγουροι  μόνο γι’ αυτό!

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΩΣ ΑΠΛΟ ‘ΤΑΤΟΥΑΖ’,
ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ….

Οι Νοτιοκορεάτες πιθανόν σύντομα να μπορούν να φέρουν μια συσκευή μέσα στο σώμα τους, με τη μορφή ενός προσαρμοσμένου ‘τατουάζ’, που θα τους ειδοποιεί αυτόματα για πιθανά προβλήματα υγείας, εάν το έργο μιας επιστημονικής ομάδος αποφέρει καρπούς.
 

Ερευνητές στο ‘Korea Advanced Institute of Science and Technology’ (‘KAIST’) στην πόλη Νταετζέον, νοτιοδυτικά της Σεούλ, ανέπτυξαν ένα ηλεκτρονικό μελάνι για ‘τατουάζ’ από υγρό μέταλλο και νανοσωλήνες άνθρακος, που λειτουργεί ως βιοηλεκτρόδιο.

Εάν συνδεθεί σε μια συσκευή ηλεκτροκαρδιογραφήματος, ή άλλον βιοαισθητήρα, μπορεί να στείλει μια ένδειξη του καρδιακού ρυθμού ενός ασθενούς και άλλων ζωτικών ενδείξεων, όπως η γλυκόζη και το γαλακτικό οξύ σε μια οθόνη.

Ασύρματο ‘τσίπ’

«Στο μέλλον, αυτό που ελπίζουμε να κάνουμε είναι να συνδέσουμε ένα ασύρματο τσιπ ενσωματωμένο σε αυτό το μελάνι, έτσι ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε, ή να στέλνουμε σήμα μεταξύ του σώματός μας και μιας εξωτερικής συσκευής», δήλωσε ο επικεφαλής του έργου Στιβ Παρκ, καθηγητής επιστήμης και μηχανικής υλικών.

Τέτοια ‘μόνιτορς’ θα μπορούσαν θεωρητικά να βρίσκονται οπουδήποτε, ακόμη και στα σπίτια των ασθενών.

Το μελάνι είναι μη επεμβατικό και είναι κατασκευασμένο από σωματίδια με βάση το γάλλιο, ένα μαλακό, ασημί μέταλλο που χρησιμοποιείται επίσης σε ημιαγωγούς, ή σε θερμόμετρα. 

Οι νανοσωλήνες άνθρακος, που περιέχουν και πλατίνα βοηθούν στη μεταφορά του ηλεκτρισμού, ενώ παρέχουν ανθεκτικότητα.

«Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, ακόμη και με το τρίψιμο, το τατουάζ δεν ξεκολλάει, κάτι που δεν θα ήταν δυνατό εάν χρησιμοποιούσαμε μόνο υγρό μέταλλο», διευκρίνισε ο Παρκ.

πηγή

https://enromiosini.gr/arthrografia/notia-korea-tatoyaz-nanotechnologias/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.