Το κράτος έχει προ πολλού παραβιάσει τα προσωπικά σας δεδομένα, εσείς όμως οφείλετε να σέβεστε τους νόμους περί προσωπικών δεδομένων ειδάλλως θα υποστείτε βαριές τιμωρίες

Η «σκοτεινή εταιρεία» που έφερε στην Ελλάδα ο Μητσοτάκης: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ, που θα χρησιμοποιηθούν;;;

Διαβάστε το ρεπορτάζ…

Στο ΕΛ είχαμε γράψει εδώ και καιρό για την άκρως αμφιλεγόμενη εταιρεία τεχνολογίας με βεβαρημένο «μητρώο» και υπόγειες διαδρομές στον χώρο της πληροφορικής, της αστυνόμευσης και των μυστικών υπηρεσιών, την Palantir Technologies!

Θυμηθείτε ξανά το δημοσίευμα σχετικά με μυστική συμφωνία μεταξύ της πολυεθνικής εταιρείας Palantir και της Ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο εγκαίρως σας παρουσιάσαμε στο el.gr (ΕΔΩ)!

Η αμφιλεγόμενη Palantir Technologies, είναι μια αμερικάνικη εταιρία που ασχολείται με την ανάλυση, επεξεργασία, αποθήκευση και «εξόρυξη» (data-mining) δεδομένων σε όλο τον κόσμο, με βασικά τους προϊόντα τα λογισμικά Gotham και το Foundry. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της εταιρίας και σχετικά δημοσιεύματα σε διεθνή site (Bloomberg, NYTimes) o τεχνολογικός γίγαντας βοηθά κυβερνήσεις και τις αρχές καταστολής να διαχειρίζονται τεράστιο όγκο δεδομένων, ειδικά σε ό,τι αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Ήρθε στην Ελλάδα μεσούσης της πανδημίας, υπέγραψε στα κρυφά (εκτός Διαύγειας και δημοσιότητας) και με ρήτρα εμπιστευτικότητας σύμβαση με την ελληνική κυβέρνηση, επεξεργάστηκε προσωπικά δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών, προσέφερε τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς για 9 μήνες και στην συνέχεια αποχώρησε, χωρίς να τεθεί κανένα θέμα παραβίασης προσωπικών δεδομένων!!!!!!!

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η χθεσινή δημοσιοποίηση -με μεγάλη καθυστέρηση- της απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία, αφού εξέτασε αυτεπάγγελτα την υπόθεση, δέχθηκε τις εξηγήσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (και της ίδιας της Palantir) και έκρινε «ότι δεν συντρέχει περίπτωση άσκησης των διορθωτικών εξουσιών της, εκτός εάν προκύψουν νέα στοιχεία».

Όπως αναφέρεται, η Palantir ανέπτυξε -και μάλιστα δωρεάν- ένα κέντρο ελέγχου κρίσεων για τον πρωθυπουργό, το οποίο εμφάνιζε μια ολιστική επισκόπηση της κατάστασης της πανδημίας στην Ελλάδα σε πραγματικό χρόνο.

Όπως ισχυρίζονταν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τα δεδομένα που συλλέγονται είναι «πλήρως ανώνυμα» και όχι ανωνυμοποιημένα και αφορούσαν κυρίως στοιχεία της κίνησης του πληθυσμού (διόδια, λιμάνια, κατανάλωση βενζίνης κτλ). Εν τέλει συγκεντρώθηκαν πολλά παραπάνω: στοιχεία νοσοκομείων, αριθμός συνολικών κλινών εντατικής κ.ά., στοιχεία κρουσμάτων Covid-19, αριθμός ασθενών, στοιχεία ασθενών και κρουσμάτων.

Και εδώ υπάρχει κάτι άλλο: Η έτερη εταιρεία του συνιδρυτή της Palantir, Peter Thiel (ClearView AI), πριν από ενάμιση μήνα τιμωρήθηκε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) με πρόστιμο 30 εκατ. ευρώ για τις πρακτικές της!!!

TI EKANE;;;

Πρόκειται για μια εταιρεία την οποία κανείς δεν ξέρει, αλλά ανήκει και αυτή στο πρώην στέλεχος της CIA και συνιδρυτή της Palantir, Peter Thiel, τον οποίο η κυβέρνηση είχε φέρει το 2020 και του είχε παραδώσει τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών![1] Η εταιρεία ClearView AI,  τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ για φακέλωμα εκατομμυρίων Ελλήνων!

Λέγεται πως με λογισμικό αναγνώρισης προσώπου και «λόκαρε» όλα τα social media της Ελλάδας, φακελώνοντας όλους τους πολίτες, με τις δραστηριότητές τους!

Δηλαδή έπαιρνε από Facebook, Instagram Google, Twitter και YouTube φωτογραφίες και βίντεο, από το 2017 διασταύρωνε τα προσωπικά στοιχεία και δημιουργούσε φάκελο για τον κάθε πολίτη με την μέθοδο web scraping!

Στην συνέχεια, οι εικόνες προσώπου που έχουν συλλεχθεί αντιπαραβάλλονται στο λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που έχει δημιουργήσει η Clearview ΑΙ προκειμένου να χτιστεί η βάση δεδομένων του ατόμου.

ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;;;

Απάντηση: Στο να μας ελέγχουν απόλυτα και να βρίσκουν τρόπους ξέροντας τις αδυναμίες του καθενός μας, να μας παγιδεύσουν ως παρανομούντες, αν μας κρίνουν ύποπτους, κι επικίνδυνους και με το δικό τους σύστημα δικαιοσύνης να μας καταδικάσουν και  απαλείψουν

ΠΗΓΗ:https://www.el.gr/nea-taxh/protasi-vomva-stin-voyli-ola-kratik/

[1]Κατά τα άλλα σας περιμένουν αυστηρές ποινές αν παραβιάσετε εσείς, οι απλοί πολίτες, τα προσωπικά δεδομένα κάποιου άλλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.