7.5 εκατομ/ια για αντικειμενική ενημέρωση!!! Φάτε κουτόχορτο τηλεοπτικό κρατικό και ιδιωτικό, όσοι το αντέχετε

H ελληνική κυβέρνηση ρίχνει 7,5 εκατ. στα Μέσα Ενημέρωσης για να μετριάσει τις αντιδράσεις από το σκληρό χειμώνα…
5 Οκτωβρίου, 2022 1 Από Καλλιόπη Σουφλή
Μοίρασέ το

Έτσι, μετά τη «λίστα Πέτσα» ήρθε η ώρα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να δημιουργήσει τη δική του λίστα, μοιράζοντας χρήματα σε ΜΜΕ για τη νέα καμπάνια «Εξοικονόμησης Ενέργειας» ακολουθώντας την πατέντα «Μένουμε σπίτι» την εποχή της πανδημίας για δικαιολογήσει τα αδικαιολογητα lockdown της οικονομίας.
Ανυπεράσπιστος ο λαός απέναντι σ’ αυτή την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ (όχι πως η προηγούμενες πολιτικές συμμορίες ήταν καλλίτερες ΤΣΙΠΡΑΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ – ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ – ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ), αλλά τέτοια ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΦΑΜΙΛΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΑΙΚΟ  ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝ ΕΝΑ ΨΥΧΟΠΑΘΕΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΛΟΓΩ… “ΑΙΜΟΜΙΞΙΑΣ” (όπως ισχυρίζεται κρατικοδίαιτος ΠΑΣΟΚος δημοσιογράφος), δεν ξαναπέρασε ποτέ…
ΑΥΤΟΣ Ο ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙ 400.000.000, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ…
ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΤΗ Γ@ΜΗΜ@ΝΗ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ…
ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ…
ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΕΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΠΟΘΟ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ…
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ…
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ…
ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ…

Καλλιόπη Σουφλή

Υ.Γ. Όσο για τον ΣΚΡΕΚΑ… ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥΣ Μ@Κ@ΚΕΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ… ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ…

Το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέρχεται στο συνολικό ποσό ύψους επτά εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (7.440.000,00 €)»

Έτοιμη η κυβέρνηση να ρίξει και άλλα κονδύλια για τα φιλικά ΜΜΕ μέχρι τις εκλογές προκειμένου να λειάνει τις αντιδράσεις για το σκληρό χειμώνα που θα έχει η χώρα.

Οι ενδείξεις σηματοδοτούν ότι θα έχουμε ένα σκληρό χειμώνα από θέμα καιρού, θα έχουμε αύξηση των τιμών στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο και θα συνεχιστεί η ακρίβεια στο καλάθι της νοικοκυράς.

Το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας από τα νοικοκυριά και της επιχειρήσεις λειτουργεί ως μαστίγιο και καρότο για να μην έχουμε διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα στην χώρα.

Σενάριο που μπορεί να αποδειχθεί κοντινό αφού η χώρα κρέμεται από τις αποφάσεις της βραδυκίνητης Ευρώπης αντί να χαράξει μία αυτόνομη στρατηγική και να καλύψει τους πολίτες της.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Έτσι, μετά τη «λίστα Πέτσα» ήρθε η ώρα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να δημιουργήσει τη δική του λίστα, μοιράζοντας χρήματα σε ΜΜΕ για τη νέα καμπάνια «Εξοικονόμησης Ενέργειας» ακολουθώντας την πατέντα «Μένουμε σπίτι» την εποχή της πανδημίας για να δικαιολογήσει τα αδικαιολογητα lockdown της οικονομίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 7,44 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε την Δευτέρα από τον γενικό γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Φυσικά δεν μιλάμε για τόσο μεγάλο ποσό όσο η λίστα Πέτσα που έφτασε τα 19,8 εκατ. ευρώ αλλά περίπου 7,5 εκατ. ευρώ είναι ένα μεγάλο ποσό για αυτές τις εποχές.

Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε που θα δοθούν και με ποια κριτήρια αυτά τα χρήματα.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπογράφει ο Δημήτρης Γαλαμάτης, το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο πλαίσιο της δράσης “Εξοικονόμηση Ενέργειας”, θα χρηματοδοτηθεί από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του υπουργείου.

Το πρόγραμμα επικοινωνιακής προβολής του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανέρχεται στο συνολικό ποσό ύψους επτά εκατομμυρίων τετρακοσίων σαράντα χιλιάδων ευρώ (7.440.000,00 €)».

Παράλληλα σημειώνεται ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος «πληροί την προϋπόθεση περί υποχρέωσης τήρησης του ποσοστού συμμετοχής των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης (έντυπα μέσα, ραδιόφωνο, τηλεόραση) στην κατανομή της συνολικής διαφημιστικής δαπάνης, ήτοι τουλάχιστον 30%, η οποία αν δεν τηρηθεί επιβάλλεται στον υπόχρεο φορέα του ευρύτερου δημοσίου τομέα διοικητικό πρόστιμο ισόποσο με τη διαφημιστική δαπάνη που υπολείπεται προς συμπλήρωση του ανωτέρω ποσοστού συμμετοχής».

Πάντως, και αυτή η καμπάνια ίσως να μην είναι η τελευταία αλλά να δοθούν και νέα κονδύλια και για άλλη δράση της κυβέρνησης.

Πηγή:https://attikanea.info/h-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%81%CE%AF%CF%87%CE%BD%CE%B5%CE%B9-75-%CE%B5%CE%BA%CE%B1%CF%84-%CF%83%CF%84%

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.