Έλληνες, μην βαυκαλίζεσθε ότι τη Γερμανία τη διέπει το ενωτικό πνεύμα της Ε.Ε. Τη βαρβαρότητα των Γότθων δεν την απασχολεί αυτό αλλά η υποταγή μας κάτω από την γερμανική μπότα.

Μας βλέπει σαν μια Ένωση που αποβλέπει στην προώθηση ρητά και απροκάλυπτα των οικονομικών συμφερόντων της.

Η Πολωνία ζητά την παρέμβαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η Πολωνία έχει απευθυνθεί για το θέμα αυτό και στην UNESCO

Η Πολωνία ζητά την παρέμβαση από το Συμβούλιο της Ευρώπης για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η Πολωνία απευθύνθηκε με αίτημα στο Συμβούλιο της Ευρώπης να τη βοηθήσει να λάβει πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Αρκάντιους Μούλιαρτσικ.

Η Πολωνία έχει απευθυνθεί για το θέμα αυτό και στην UNESCO.

«Επειδή δεν βλέπουμε καμία επιθυμία από τη γερμανική πλευρά να εμπλακεί σε διάλογο, απευθύνομαι σήμερα στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης με αίτημα να δημιουργηθεί μια φόρμουλα συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας. Ζητάμε από τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης και την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης και όλα τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να αναλύσουν αυτό το θέμα», δήλωσε ο Μούλιαρτσικ.

Σημείωσε, ακόμα, ότι παρά τις απαιτήσεις της Πολωνίας, η Γερμανία δεν πρόκειται να συνεργαστεί στο θέμα των αποζημιώσεων. «Μέχρι σήμερα, το κράτος της Γερμανίας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη και δεν έχει αποζημιώσει τις απώλειες της Πολωνίας, παρά την αποστολή διπλωματικού σημειώματος και τις πολυάριθμες κλήσεις από εκπροσώπους μας. Δεν βλέπουμε την επιθυμία και τη συγκατάθεση να ξεκινήσει διάλογος για το θέμα αυτό», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός.

Πριν από λίγους μήνες, οι πολωνικές αρχές δήλωσαν ότι απαιτούν περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια από τη Γερμανία ως αποζημιώσεις για τις ζημιές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στις αρχές Οκτωβρίου εστάλη αντίστοιχο σημείωμα στη Γερμανία μέσω του υπουργείου Εξωτερικών.
ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/i-polonia-zita-tin-paremvasi-apo-to-symvoulio-tis-eyropis-gia-tis-germanikes-apozimioseis/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.