Κάτι δεν πάει καλά στην αποτελματωμένη, ψυχορραγούσα ξέρα που κατοικείται από διεφθαρμένους (στην πλειοψηφία) Έλλαδίτες

Φαγωθείτε κύριοι μεταξύ σας και φυσικά διαλύστε με την φόρα που έχετε πάρει και τους αμετανόητους Έλληνες, το λαό μας ο οποίος βρίσκεται εξ αιτίας σας σε πλήρη σύγχυση. Θα σας δώσω ένα ενδεικτικό παράδειγμα με τα πιο κάτω γραφόμενα σε επιστολή:

Γιατί ούτε σε αυτές τις εκλογές θα πετύχουμε εθνική νίκη (αλλά οι νεοταξίτες θα απαλείψουν την Ελλάδα!

Μήπως τον ξέρετε αυτόν τον κύριο; Δύο αιώνες τώρα καβαλάει τους Έλληνες και τους πολιτικούς τους με τη διχόνοια και το εμφυλιοπολεμικό μικρόβιο.

Δυστυχώς αγαπητοί φίλοι και αδερφοί και συντρόφοι βλέπω πως η ιστορική προσπάθεια του ΔΕ (ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) και των υγειονομικών καταλήγει σιγά σιγά σε ένα άνοστο και ξυνισμένο φαγητό. Είμαι υποχρεωμένος σε μια σειρά μηνυμάτων προς τα μέλη του ΔΕ να πω σκληρές αλήθειες. Όσοι θέλουν εκμεταλλευτούν τους αγώνες και τον κόπο του ελληνικού λαού για να κάνουν καριέρα παλαιοκομματικού πολιτικού ανδρος η γυναικός θα μας βρουν απέναντι. Το  ΔΕ δεν ανταγωνίζεται ούτε κατακρίνει κανέναν. Ούτε την ΝΙΚΗ και τον Νατσιό, ούτε τον Εμφιετζόγλου, ούτε τον Καζάκη. ούτε τον Κούβελα, ούτε τον Βελόπουλο, ούτε τον Μπέχλη, ούτε κανέναν άλλο. Το ΔΕ θέλει να ενώσει εν Αληθεία τους Έλληνες και όχι να ανταγωνιστεί τον έναν η τον άλλο. Αν είχαμε όλοι μας συνείδηση τι έρχεται εναντίον της Ελλάδας θα έπρεπε να είμαστε όλοι Ένα και όχι να χωριζόμαστε και να ανταγωνιζόμαστε ο ένας τον άλλο. Δυστυχώς πολύ λίγο διδασκόμεθα από την ιστορία. Όλοι τρέχουμε να πάρουμε μια θέση στην Βουλή και όχι να ελευθερώσουμε την Ελλάδα. Δυστυχώς ο αδερφός μου ο Δημήτρης Νατσιός δεν μας άκουσε το 2014 ούτε αργότερα. Τώρα διασύρεται η Εκκλησία και το Αγιον Όρος εξαιτίας των δικών του επιλογών. Μακάρι και αυτός και άλλοι να μας ακούσουν  σήμερα. Το ΔΕ επιζητεί την Αλήθεια και την ενότητα όλων εν Αληθεία. 

Επειδή πάντα καλούσα τον αδερφό μου Δημήτρη Νατσιό σε όλα τα όργανα του ΔΕ και σε ότι προσπαθούσα για τα Εθνικά Θέματα από το 2014 και εντεύθεν θεωρώ πρέπον επειδή αναφέρεται το όνομα του να κοινοποιήσω επισήμως το απαντητικό αυτό μήνυμα μου και στον ίδιο. Όπως και σε κάθε άλλο. 
Αδέρφια καλημέρα 

1. Εγώ ποτέ δεν πρότεινα Βελόπουλο σε αντίθεση με Νατσιό. Πρότεινα Βελόπουλο μαζί με Νατσιό Εμφιετζόγλου κλπ. κλπ. στα πλαίσια εθνικής κυβέρνησης. Σεβόμενος σαφώς και με πνεύμα αμεροληψίας τα αποτελέσματα των εκλογών Ιουνίου. Εάν η ΝΙΚΗ είχε μεγαλύτερο ποσοστό θα πρότεινα πρώτα Νατσιό και μετά Βελόπουλο και όποιον άλλο ως μελλος εθνικής κυβέρνησης. Δηλαδή να μην διαδίδονται  πράγματα που δεν είπα, δεν πρότεινα Βελόπουλο για εκλογές Μαΐου. Όλως αντιθέτως για όποιον διαβάζει προσεκτικά πρότεινα στις εκλογές Μαΐου κοινό εθνικό ψηφοδέλτιο με Νατσιό, Βελόπουλο, Εμφιετζόγλου κλπ και όλα τα πατριωτικά κόμματα που πήραν κάποιο ποσοστό στις εκλογές Ιουνίου. Ειλικρινά λυπάμαι που ακόμη και στο ΔΕ λειτουργεί η παραπληροφόρηση και η παραποίηση των νοημάτων. Ακόμη λυπάμαι που τόσο καιρό στο ΔΕ ενώ μιλάμε για ενότητα όλων των Ελλήνων και όλων των πατριωτικών ομάδων και κομμάτων τελικά κυριαρχεί πάλι το πνεύμα της κομματοκρατίας.
2. Πρότεινα σε Νατσιό Βελόπουλο κα κάθε άλλο αρχηγό κόμματος πατριωτικού να δεχθεί πάνω από το κόμμα του την ύπαρξη υπερκομματικού εθνικού συμβουλίου το οποίο θα χαράζει για όλα τα κόμματα που το δέχονται εθνικη πολιτική και θα εγκρίνει η δεν θα εγκρίνει πολιτικές αποφάσεις των κομμάτων για κρίσιμα εθνικά θέματα.
3. Στο εθνικό Συμβούλιο θα κληθούν να συμμετέχουν εκτός των αρχηγών των πατριωτικών κομμάτων και ανεγνωρισμένες για το ελληνικό και Ορθόδοξο ήθος των προσωπικότητες από όλη την ελληνική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό τα προηγούμενα μηνύματα μου στα οποία παρουσίαζα αυτές τις σκέψεις μου είχαν ως αποδέκτες 50 και περίπου πρόσωπα και όλα τα μέλη του ΔΕ  που θεωρώ ως σημαίνοντα και που αγωνίστηκαν τον τελευταίο καιρό εναντίον της Νέας Τάξης. 
4. Το ΔΕ δεν εντάσσεται σε κανένα κόμμα. Παραμένει υπερκομματικό και δεν δίδει  γραμμή σε κανένα μέλος του διότι σέβεται το αυτεξούσιο των ανθρώπων. 
5. Όλα τα μέλη του ΔΕ και κάθε Έλληνας που αποδέχεται τις ιδρυτικές αρχές του ΔΕ είναι ισότιμοι με τα ιδρυτικά του μέλη.
6. Ας γνωρίζουν όλοι πως η ΝΙΚΗ γεννήθηκε μέσα στο ΔΕ αλλά πήρε κάποιες ιδέες μας που όμως τις παραμόρφωσε.
7. Τέλος Ερωτώ ευθέως εδώ τον Δημήτρη Νατσιό και την ΝΙΚΗ. Θεωρεί πως έχει  καταλυθεί το Σύνταγμα;  Θεωρεί έγκλημα τα εμβόλια mRNA και τα ιατρικά πρωτόκολλα της κορωνοκρατίας; Αναγνωρίζει ως έθνικο έγκλημα τα Μνημόνια; Θεωρει ως εθνικό τραπεζικό έγκλημα τους πλειστηριασμούς και τις ανακεφαλοποιήσες εις βάρος του Ελληνικου λαού; Θα ζητήσει να γίνει έρευνα για τους ξαφνικούς θανάτους των εμβολιασμένων; Θα ζητησει την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών; Θα ζητήσει να δικαστούν όλοι οι αρχηγοί των συστημικών κομμάτων για ολα τα ανωτέρω  εθνικά εγκλήματα; Δέχεται να είναι το κόμμα ΝΙΚΗ κάτω από Ένα Εθνικό  Συμβούλιο; Μπορεί να αποκαλύψει δημόσια τα πρόσωπα του Βουλευτηρίου της; Υπάρχει κάποια συγγένεια και επαγγελματική σχέση μελών του Βουλευτηρίου με την οικογένεια Μητσοτάκη; Υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο της, υποψήφιοι που είναι στενοί συνεργάτες του Μαρινάκη;
Δέχεται στο βουλευτήριο της νεα πρόσωπα που θα προτείνει το ΔΕ (ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ) στην περίπτωση που το ΔΕ δημόσια στηρίξει την ΝΙΚΗ;
8. Το ΔΕ συμμετέχει ως ιδρυτικός φορέας στο ΕΝ.Α όχι για να υπάρξει άλλο έναν κόμμα ανταγωνιζόμενο τα λοιπά κόμματα αλλά ως καταλύτης ενότητας όλων των πατριωτικών δυνάμεων.
Για όλα αυτά προτείνω σήμερα η αύριο το βράδυ να υπάρξει διαδικτυακή συζήτηση με όλα τα μέλη του ΔΕ σχετικά με τις εκλογές του Μαΐου.
Με τιμή και φιλία 
Ένα από τα συμπάσχοντα και αγωνιούντα ιδρυτικά μέλη του ΔΕ
Στάλθηκε από το iPad μου
Οπότε παρεμβαίνει ως ΣΙΦΟΥΝΑΣ ο παρολίγον δολοφονημένος από τον περίγυρο της οικογένειας Μητσοτάκη, κατά μαρτυρία του Σπύρου Νίνου (άνδρα της προσωπικής  ασφάλειας του Κούλη) ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ για να σπείρει ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση:

ΨΕΥΤΕΣ “ΚΑΛΟΓΕΡΟ -ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ”. ΜΟΥΛΩΧΤΟΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΟΥΡΑΙΟΙ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΒΡΑΪΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ. ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ – Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κοινοποίηση:

natsios-mak2

Για ανυπόστατα και ανεύθυνα δημοσιεύματα κάνει λόγο η Ιερά Μονή Καρακάλλου του Αγίου Ορους αναφορικά με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί της ανάμειξης της στις Εθνικές Εκλογές της 21ης Μαϊου 2023 και τη στήριξη της σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα (ΝΙΚΗ -του Δ. Νατσιού ). Το  ανακοινωθέν της Αγιορείτικης Ιεράς Μονής με την υπογραφή του Καθηγουμένου Αρχιμανδρίτη Φιλοθέου.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΑΡΑΚΑΛΛΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΑΓΙΟΝ ΟPOC -Αθω
Ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Καρακάλλου,
τῇ 27-5-2023

Ἐξ ἀφορμῆς διαφόρων δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και στις ἐφημερίδες, τά ὁποῖα παρουσιάζουν τήν Ἱεράν ἡμῶν Μονήν ὡς ἀναμιχθεῖσαν μέ ἀνακοινώσεις εἰς τάς προσφάτους ἐθνικάς ἐκλογάς, ἐπιθυμοῦμεν νά γνωστοποιήσωμεν πρός πάντας ὅτι ἡ Ἱερά ἡμῶν Μονή δέν προέβη εἰς οὐδεμίαν σχετικήν δήλωσιν, τά δέ φερόμενα ὡς συνταχθέντα ἐκ τῆς Ἱερᾶς ἡμῶν Μονῆς εἶναι ἀνυπεύθυνα και ἀνυπόστατα, δίχως ἔγκρισιν καί ὑπογραφήν τοῦ Καθηγουμένου και Γέροντος ἡμῶν Ἀρχιμανδρίτου Φιλοθέου.

Ὡς γνωστόν, ἡμεῖς ὡς μοναχοί καί κληρικοί, δέν πολιτευόμεθα και γενικῶς δέν ἀναμιγνυόμεθα εἰς τά πολιτικά δρώμενα, ἐν τούτοις ἔχομεν ὑποχρέωσιν καί καθῆκον νά προσευχώμεθα διά τήν πατρίδα ἡμῶν, ὥστε νά ἀναδεικνύωνται ἐκ τοῦ λαοῦ πολιτικοί ἄξιοι, πεφωτισμένοι, εὐλαβεῖς, ἐμφορούμενοι μέ τά πατροπαράδοτα ιδανικά καί ιδεώδη, προκειμένου να προάγουν παντοιοτρόπως τήν εὐλογημένην ἡμῶν χώραν, ὅπως τῆς πρέπει και αξίζει.
Κατακλείοντες δηλώνομεν ὑπευθύνως, καί πάλιν, ὅτι ἡ Ἱερά ἡμῶν Μονή οὐδεμίαν σχέσιν ἔχει μέ τάς οἱασδήποτε δηλώσεις πού ἐκυκλοφόρησαν ὁπουδήποτε, οὔτε εἴμεθα ἐνήμεροι διά τήν σύνταξιν καί διάδοσιν αὐτῶν.
Διά τοῦτο ἐνυπογράφως διαψεύδομεν αὐτάς, προκειμένου να σταματήση κάθε ἄλλη περαιτέρω συζήτησις καί νά δοθῆ τέλος εἰς τό, ὡς μή ὤφειλε, ἀνακυψαν ζήτημα.

Ὁ Καθηγούμενος τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Καρακάλλου

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΦΙΛΟΘΕΟΣ

πηγή: ekklisiaonline.gr

Σ΄αυτό το σημείο παρεμβαίνουμε εμείς με το πιο κάτω άρθρο που κατά τη γνώμη μας μόνο αν συμφωνήσουν (οι μη εξαχρειωμένοι διχαστικο΄ί και φανατικοί Έλληνες) ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΣΑΝ ΚΟΙΝΗ ΒΑΣΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ ΤΟ  ΚΕΙΜΕΝΟ  ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ.

Παροργίσαμε τον Κύριο και Θεό μας γι’ αυτό και περνάμε τόσα δεινά! Μόνο η ομαδική μετάνοια μας σώζει

Σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο ακόμη δεν φτάσαμε στη κορύφωση του ελληνικού δράματος. Μόνο η πλέρια μετάνοια μας σώζει.

Γενεά άπιστος (ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ Π.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ)

26 Μάι 2023

«Ὦ γενεὰ ἄπιστος καὶ διεστραμμένη! ἕως πότε ἔσομαι μεθ᾿ ὑμῶν; ἕως πότε ἀνέξομαι ὑμῶν;» (Ματθ. 17:17)

Ο Έλληνας ψήφισε.

Ο Έλληνας σήμερα είτε αδιαφόρησε για τις «τύχες» του έθνους, είτε αποφάσισε ότι όλοι οι δοκιμασμένοι, καλώς έπραξαν στο παρελθόν.

Πρώτον, δήλωσε προτίμηση σε πολιτικά κόμματα που προωθούν και εγκαθιδρύουν τους δηλητηριώδεις καρπούς της Ν.Τ.Π. . Μέσω των μέσων εκμαυλισμού & ενημέρωσης, τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών και πρωτίστως της α-παιδείας. Και τέλος νομοθετούν το βδέλυγμα και την αμαρτία.

Γίνεται εχθρός του Θεού και επισύρει την οργή Του.

Η φωνή του Θεού όμως ηχεί μέσα απ’ την Αγία Γραφή! Σκουντά τη συνείδηση.

Ο κατ’ επίφασιν Έλληνας,

  • έδωσε άλλοθι στην αρσενοκοιτία και στην διαστροφή των φύλων,

«καὶ μετά ἄρσενος οὐ κοιμηθήσῃ κοίτην γυναικείαν, βδέλυγμα γάρ ἐστι.» (Λευ. 18,22)

«Διὰ τοῦτο παρέδωκεν αὐτοὺς ὁ Θεὸς εἰς πάθη ἀτιμίας. αἵ τε γὰρ θήλειαι αὐτῶν μετήλλαξαν τὴν φυσικὴν χρῆσιν εἰς τὴν παρὰ φύσιν»(Ρωμ. 1,26)

«ὁμοίως δὲ καὶ οἱ ἄρσενες ἀφέντες τὴν φυσικὴν χρῆσιν τῆς θηλείας ἐξεκαύθησαν ἐν τῇ ὀρέξει αὐτῶν εἰς ἀλλήλους, ἄρσενες ἐν ἄρσεσι τὴν ἀσχημοσύνην κατεργαζόμενοι καὶ τὴν ἀντιμισθίαν ἣν ἔδει τῆς πλάνης αὐτῶν ἐν ἑαυτοῖς ἀπολαμβάνοντες» (Ρωμ. 1,27)

«καὶ Κύριος ἔβρεξεν ἐπὶ Σόδομα καὶ Γόμοῤῥα θεῖον, καὶ πῦρ παρὰ Κυρίου ἐξ οὐρανοῦ»(Γεν. 19,24)

  • συγκατατέθηκε στη μοιχεία , την πορνεία και την αμαρτωλή συμβίωση,

«Ἄνθρωπος ἄνθρωπος πρὸς πάντα οἰκεῖα σαρκὸς αὐτοῦ οὐ προσελεύσεται ἀποκαλύψαι ἀσχημοσύνην· ἐγὼ Κύριος.»  (Λευιτικόν. 18,6)

Και αφού στους ενδιάμεσους στίχους κατακεραυνώνει ο Κύριος την αιμομιξία προχωρά:

«καὶ πρὸς τὴν γυναῖκα τοῦ πλησίον σου οὐ δώσεις κοίτην σπέρματός σου, ἐκμιανθῆναι πρὸς αὐτήν.» (Λευ. 18,20)

Η Αγία Γραφή καταδικάζει απερίφραστα όλα τα σαρκικά αμαρτήματα. «Δεν γνωρίζετε», ερωτά ο Απόστολος Παύλος τους Κορίνθιους, «ότι όσοι διαπράττουν αδικίες, δεν θα κληρονομήσουν την βασιλείαν του Θεού; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτρες ούτε μοιχοί ούτε θηλυπρεπείς ούτε αρσενοκοίτες … θα κληρονομήσουν βασιλείαν Θεού».

Ειδικά μάλιστα για την μοιχεία διδάσκει ότι όχι μόνο οι διαπράττοντες αυτήν την αμαρτία βλάπτονται-τιμωρούνται, αλλά και τα τέκνα τους.

  • συναίνεσε στην παράδοση της εξουσίας σε Δήμους – Κοινότητες , αλλά στο τέλος και στη Βουλή και κάποτε και σε Κυβέρνηση, σε αλλοεθνείς και αλλοδόξους. Υπερθεμάτισε στην αντικατάσταση πληθυσμού από εξωχώριους «οικονομικούς επενδυτές».

«καὶ ἀπὸ τοῦ σπέρματός σου οὐ δώσεις λατρεύειν ἄρχοντι καὶ οὐ βεβηλώσεις τὸ ὄνομα τὸ ἅγιον· ἐγὼ Κύριος·»( Κανένα από τους απογόνους σου δεν πρέπει να αφιερώσης ως υπηρέτην εις ξένον άρχοντα και δεν θα μολύνης το άγιον Ονομά μου – Λευ. 18,21)

Ήδη στην Εσπερία (Μ.Βρετανία και αλλαχού ) αλλόδοξοι και διάφορης κουλτούρας και πολιτισμού ηγέτες, αναλαμβάνουν ηγεσία. Με την ισλαμοποίηση της Ελλάδας εκτελώντας το Σχέδιο Καλλέργη, σε λίγο θα μας κυβερνούν μουσουλμάνοι Ανατολικοί. Οι απόγονοί μας θα εκπαιδεύονται και θα παιδαγωγούνται απ’ αυτούς.

  • Και συνεχίζει με το επαίσχυντο

«καὶ πρὸς πᾶν τετράπουν οὐ δώσεις τὴν κοίτην σου εἰς σπερματισμόν, ἐκμιανθῆναι πρὸς αὐτό. καὶ γυνὴ οὐ στήσεται πρὸς πᾶν τετράπουν βιβασθῆναι, μυσαρὸν γάρ ἐστι» (Λευ. 18,23) .

Κι εμείς εδώ στην Ελλάδα της Ορθοδοξίας εκλέγουμε κυβερνήτες πρόθυμους να αλώσουν  με κάθε τι μιαρό την κοινωνία μας. Το αύριο των παιδιών μας . Να ληστέψουν τις ψυχές μας, με εισαγωγή βδελυγμιαίας  «μόδας» απ’ την Εσπερία των διεστραμμένων δικαιωματιστών.

  • συμβιώνει με αιρετικό σύντροφο ή μουσουλμάνο(α), τεκνοποιώντας ,χωρίς το θεμέλιο του γάμου που ευλόγησε ο Κύριος στην Κανά.

Οι Πατέρες της Eκκλησίας μας, όπως ο Mέγας Bασίλειος, μας  όρισαν πως: «Δεν επιτρέπεται σε ορθόδοξο άνδρα να συνάψει γάμο με αιρετική γυναίκα ή και το αντίθετο». Kανόνες Oικουμενικών Συνόδων (Δ΄ Oικουμ. Σύνοδος –  Κανών ΙΔ) κι όχι μόνο, κατηγορηματικά αποφαίνονται: Oι Oρθόδοξοι, κληρικοί και λαϊκοί, δεν θα πρέπει να παντρεύουν τα παιδιά τους με αιρετικούς.

«Ανήκομεν εις τη Δύση» δυστυχώς.

Και η ΦΩΝΗ συνεχίζει,

«Μὴ μιαίνεσθε ἐν πᾶσι τούτοις· ἐν πᾶσι γὰρ τούτοις ἐμιάνθησαν τὰ ἔθνη, ἃ ἐγὼ ἐξαποστέλλω πρὸ προσώπου ὑμῶν,» (Μη μολύνεσθε με όλα αυτά τα βρωμερά παραπτώματα. Με όλα αυτά εμολύνθησαν τα έθνη, τα οποία εγώ εκδιώκω από εμπρός σας.- Λευ. 18,24)

«καὶ ἐξεμιάνθη ἡ γῆ, καὶ ἀνταπέδωκα ἀδικίαν αὐτοῖς δι᾿ αὐτήν, καὶ προσώχθισεν ἡ γῆ τοῖς ἐγκαθημένοις ἐπ᾿ αὐτῆς.»( Εμολύνθη η γη και εγώ ανταπέδωσα την πρέπουσαν τιμωρίαν δια την αμαρτίαν των αυτήν. Η γη εμίσησε τους κατοίκους της δια τα φοβερά αμαρτήματά των – Λευ. 18,25)

Αυτό ζούμε με την αντίσταση και αντίδραση του φυσικού κόσμου, της Δημιουργίας  έναντι του αμαρτωλού και έκπτωτου ανθρώπου.  Και ας μιλούν κάποιοι για αποτύπωμα άνθρακα.

  • συμφώνησε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας , ιστορίας, ονόματος, γλώσσας και γιατί όχι, αύριο μεθαύριο και εδαφών. Έκλεισε το μάτι στην επικείμενη δωρεά του Αιγαίου.

Γύρισε την πλάτη  στα καμμένα σπαρτά και δάση , στις ανεμογεννήτριες που κάποιοι φύτεψαν.

Μα η αγάπη για την πατρίδα είναι σύμφυτη  με τον αληθινό Έλληνα:

(Μιλάει ο Δασκαλογιάννης, ο μεγάλος ήρωας της Κρήτης στον Πασά)

«γι’ αυτά κ’ εγώ ‘ποφάσισα την Κρήτη να σηκόσω,
κι΄ απού τα ‘νύχια των Τουρκώ να την ελευτερώσω,
πρώτο για την πατρίδα μου, δεύτερο για την πίστι,
τρίτο για τσ’ άλλους χρισθιανούς ‘που κάθουνται ς την Κρήτη …»

Και η Αγία Γραφή (Λουκ. Ματθ.) τονίζει την αγάπη και προσήλωση στην Πατρίδα.

Ακούμε τον ψαλμωδό

«Ἐπὶ τῶν ποταμῶν Βαβυλῶνος ἐκεῖ ἐκαθίσαμεν καὶ ἐκλαύσαμεν ἐν τῷ μνησθῆναι ἡμᾶς τῆς Σιών. ἐπὶ ταῖς ἰτέαις ἐν μέσῳ αὐτῆς ἐκρεμάσαμεν τὰ ὄργανα ἡμῶν· ὅτι ἐκεῖ ἐπηρώτησαν ἡμᾶς οἱ αἰχμαλωτεύσαντες ἡμᾶς λόγους ᾠδῶν καὶ οἱ ἀπαγαγόντες ἡμᾶς ὕμνον· ᾄσατε ἡμῖν ἐκ τῶν ᾠδῶν Σιών. » (Ψαλ. 136,1-3)

  • Αδιαφόρισε για την απαλλοτρίωση των παιδικών ψυχών. Για το σύστημα α-παιδείας και γενιτσαρισμού,

Στην προς Εφεσίους ακούμε

«Καὶ οἱ πατέρες μὴ παροργίζετε τὰ τέκνα ὑμῶν, ἀλλ’ ἐκτρέφετε αὐτὰ ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσία Κυρίου», και αν ως γονιός δεν το τηρείς, δεν θα δεις και τη πραγματοποίηση της παρακάτω εντολής

«Τίμα τὸ πατέρα σου καὶ τὴν μητέρα σου, ἵνα εὖ σοι γένηται, καὶ ἵνα μακροχρόνιος γένῃ ἐπὶ τῆς γῆς τῆς ἀγαθῆς, ἧς Κύριος ὁ Θεός σου δίδωσι σοί» (Ἔξοδ. 20,12).

  • Δέχτηκε τους φούρνους αποτέφρωσης,

Η καταγωγή της καύσης των νεκρών, ως τύπου θρησκευτικής λατρείας, εντοπίζεται στις ειδωλολατρικές διδασκαλίες των ανατολικών θρησκειών όπως στον Ινδουισμό και τον Βουδισμό που το σώμα θεωρείται «ακάθαρτο», οπότε με τη βοήθεια της φωτιάς εξαγνίζεται η εγκλωβισμένη σε αυτό ψυχή, προκειμένου να επιτευχθεί η επιδιωκόμενη μετενσάρκωση.

Έτσι μετά τα Πιλάτες, Γιόγκα  και  κάθε ανατολικό προσάρτημα , προστέθηκε και η καύση.

«Ανήκομεν εις την Ανατολήν»;

Στη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, το σώμα χαρακτηρίζεται ως ιερό , γι’ αυτό κηδεύεται σύμφωνα με το πρότυπο της ταφής  του Χριστού με την ελπίδα της μελλοντικής Ανάστασης των νεκρών.

Ο καθαγιασμός του με το βάπτισμα, ο σεβασμός του ανθρωπίνου προσώπου, ως ψυχοσωματικής ενότητας,  τα άφθαρτα σώματα των αγίων, μαρτύρων και τα ιερά αυτών λείψα­να με τα όποια καθιερώνονται οι ναοί, είναι επιχειρήματα  του Αγίου Πνεύματος ενάντια στην καύση.

  • Έδειξε κατανόηση στην υφαρπαγή της περιουσίας του , στην αφαίμαξη των κόπων μιας ζωής, σε υποχρεωτικές ιατρικές πράξεις, στην άνευ αιτίας απόλυσή του.
  • Συγκατατέθηκε σε κλείσιμο Ιερών Ναών, στην απαγόρευση των Ιερών Μυστηρίων, στην απώλεια του Σώματος και Αίματος του Χριστού, στην ύβρη Του από   Πολιτεία και Ιεραρχία.

Φιβισμένος μην ασθενήσει μπροστά απ’ τα ‘Αχραντα Μυστήρια ή μην υποχρεωθεί σε πρόστιμα, έβαλε πάνω απ’ τον Θεό τα κοσμικά.

Και η ΦΩΝΗ συνεχίζει

«Ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου, καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου, καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου· αὕτη ἐστὶ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή.»(Ματθ. ΚΒ΄ 35-46)

Όλα αυτά, τα αντάλλαξε με  λίγα χαρτονομίσματα  επιδομάτων , λίγες στάλες ελπίδας μέσα στον ζόφο που τον πέταξαν.

Έδειξε ευγνωμοσύνη ως ώφειλε, σε πενιχρά επιδόματα, σε περιοδικά ανοίγματα του κλουβιού του, στη δωρεάν ιατρική περίθαλψη σε ότι αφορά τα υποχρεωτικά, στις δωρεάν διασωληνώσεις αλλά και στις γρήγορες, άνευ ταλαιπωρίας, ανέξοδες  κηδείες και στην παροχή απεριόριστου αριθμού φιμώτρων που του θυμίζουν το χρέος της σιωπής και της αδιάκριτης υπακοής.

Δεύτερον , ο  Έλληνας απείχε.

«Ήκιστα γαρ επιμελείας τυγχάνει το πλείστων κοινόν»

(Την πιο μικρή επιμέλεια αφιερώνουμε σε αυτό που είναι κοινό για τους περισσότερους –    Αριστοτέλης)

«Το σώμα το λιώνει η τεμπελιά και την ψυχή η αδιαφορία» , μας λέει ο Ευσέβιος ο Καισαρείας και   «Δεν πρέπει ν’ αδιαφορούμε για την πολιτική κατάσταση, καθώς ένα καθεστώς ή ένα πολίτευμα ή μία κρατική εξουσία μπορεί είτε να διευκολύνει το έργο της σωτηρίας μας, είτε να το δυσχεραίνει»  συνεχίζει ο Άγιος Ανδρόνικος ο Ιερομάρτυς.

Η αποχή  δεν αποτελεί Ελληνική πατέντα. Στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια υπερβαίνει το 50-60%. Το φαινόμενο δεν είναι καινούργιο. Η αποχή εδώ και μια δεκαετία σχηματίζει πανευρωπαϊκές  «κυβερνήσεις» και μάλιστα αυτοδύναμες.

Το κονκλάβιο των επιτροπάτων και των διευθυντηρίων,  εργαλειοποιεί  την μεταφρασμένη σε αδιαφορία, απογοήτευση και  οργή , δωρίζοντας την άνευ όρων εξουσία, που στο τέλος δεν απορρέει από καμία λαϊκή έγκριση.

Η απάντηση της Δημοκρατίας που «εκπροσωπούν» οι αδιάφοροι οργισμένοι ,σε όλα αυτά είναι απλή στην διατύπωσή της και σαφέστατη στην κυνικότητά της: «Ε, και;». «Όλοι ίδιοι είναι».

Εύκολη και ανέξοδη η ισοπέδωση των πάντων. Φορτώνοντας άλλο ένα αδίκημα στην πλάτη τους.

Τη λαθεμένη κρίση σε ανθρώπους και ομάδες που όχι μόνο δεν γνωρίζουν , αλλά αγνοούν και την ύπαρξή τους.

Η αποχή, έχει πάψει από καιρό να αποτελεί εκείνο το «εύγευστο φρούτο», όπως κατά καιρούς ισχυρίζονταν διάφοροι τάχα μου «αντικομφορμιστές» . Ισα ίσα, με αυτό το (αμερικάνικο) φρούτο είναι, που οι πολυεθνικές κυβερνούν την Αμερική εδώ και δεκαετίες. Στις ΗΠΑ, που οι Πρόεδροί τους εκλέγονται μόλις από τους μισούς των μισών που προσέρχονται στις κάλπες, τα εκατομμύρια των φτωχών, των ανέργων, των ανασφάλιστων που συρρέουν στις ουρές των συσσιτίων, διαρκώς αυξάνονται.

Πρόκειται για μια άσφαιρη διαμαρτυρία βγαλμένη από το θερμοκήπιο του «οχαδερφισμού». Είναι «ψήφος» υπέρ της ξεστρατισμένης «εξέγερσης» του καναπέ, της ισοπέδωσης και της μοιρολατρίας. Μια τέτοια πολιτική συμπεριφορά, κινείται ανάμεσα στην αιχμαλωσία και την  αποξένωση, από την μια μεριά, και στην ανώδυνη για το σύστημα εκτόνωση της συσσωρευμένης οργής, από την άλλη.

Το πολιτικό σύστημα που  ναρκοθετεί το μέλλον της νέας γενιάς παράγοντας μια καθημερινότητα «γκρίζα» και μίζερη,  δεν περιμένει την πάνδημη έγκριση και το ολόθερμο χειροκρότημα για όσα δεινά προκαλεί στα θύματά του. Επομένως, για εκείνες τις λαϊκές μάζες που δεν μπορεί να προσεταιριστεί, να εγκλωβίσει, να εξαπατήσει μέσω των εκβιασμών, των απειλών και των διλημμάτων, έχει επεξεργασμένη τακτική, αυτή της «ουδετεροποίησής τους».

Αυτή δε συνιστά απόρριψη των υπευθύνων για τα κακώς κείμενα, αλλά μετατρέπεται και στον πιο «χρήσιμο» στυλοβάτη τους.

Η αποχή των πολιτών  δεν δείχνει διαμαρτυρία για τα πολιτικά δρώμενα και ούτε τιμωρεί τα κόμματα. Δεν δείχνει περιφρόνηση στους απαράδεκτους  της διαπλοκής και της διαφθοράς. Η αποστασιοποίηση  έχει ως αποτέλεσμα την καταξίωση του συστήματος, την έγκριση της διαπλοκής και την ανοχή της διαφθοράς.

Θετική διαμαρτυρία είναι η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν και η συμμετοχή στη ψηφοφορία.

Τα κριτήρια και το μέτρο, τέθησαν από τους Αγίους μας. Δεν μίλησαν για το αν πρέπει να ψηφίσουμε ή όχι αλλά για το πως πρέπει να ψηφίσουμε.

Στο παρακάτω σύνδεσμο αναλύονται τα κριτήρια

https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b9%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%bb%ce%b9%ce%b3%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%b4%ce%ac%ce%ba%ce%bf-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b4/

Στώμεν καλώς. Κάθε πράξη , ενέργεια και απόφαση στη ζωή μας ,επιτηρείται απ’ το άγρυπνο βλέμμα του Θεού.

Ας μην θεωρηθούμε συνεργοί στο χάλι που έχει περιέλθει η Πατρίδα μας. Είτε απέχοντας, είτε ψηφίζοντας ιδιοτελώς. Μην καταμετρηθούμε στους δεδιωγμένους απ’ τον Κύριο,

«καὶ ὠργίσθη θυμῷ Κύριος ἐπὶ τὴν γῆν ἐκείνην ἐπαγαγεῖν ἐπ᾿ αὐτὴν κατὰ πάσας τὰς κατάρας τὰς γεγραμμένας ἐν τῷ βιβλίῳ τοῦ νόμου τούτου,» (Δια τούτο ωργίσθη ο Κύριος εναντίον της χώρας εκείνης και έστειλε κατ’ αυτής όλας τας κατάρας, αι οποίαι είναι γραμμέναι στο βιβλίον τούτου του Νόμου.- Δευτ. 29,26)

ΠΗΓΗ:https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%b5%ce%ac-%ce%ac%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b7%cf%83-%cf%80-%ce%b4%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%b7/

Σχόλιο δικό μου: Όταν το διάβασα σε ομάδα αγωνιζομένων ΕΓΙΝΕ ΔΙΧΑΣΜΟΣ, ΧΑΜΟΣ, και ΔΙΑΣΠΑΣΗ γιατί στο άρθρο του ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ περιέχονται ΧΡΙΣΤΟΚΕΝΤΡΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.