Tι άλλαξε από το 2011;

%ce%bc%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%84%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b5%ce%bb%ce%b8

Η πιο κάτω επιστολή βρέθηκε τυχαία στα ντουλάπια του προσωπικού μας αρχείου. Γράφτηκε στα τέλη του 2011 και σαν την διαβάσαμε τυχαία, είδαμε τη φοβερή παλινδρόμηση και την προς τα πίσω πορεία που βαδίζουμε σαν Έθνος και σαν λαός.

Αναρωτηθήκαμε τι άλλαξε από τότε; Πέντε χρόνια μετά διαπιστώνουμε ότι ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ!

Όμως φίλοι, ο θνητός άνθρωπος δεν είναι πέτρες και λιθάρια που αντέχουν στο χρόνο, είναι από κυτταρόπλασμα, ευαίσθητο, ευάλωτο και φθειρόμενο υλικό. Πόσο μπορεί να αντέξει σ’ αυτή την στατικότητα; σ’ αυτή την κίνηση προς τα πίσω; Χωρίς ελπίδα, χωρίς την αίσθηση της βελτίωσης, του “κάνε υπομονή άντε λίγο ακόμη και θα τον περάσουμε τον Ωκεανό, θα βρούμε γη σταθερή να πατήσει το πόδι μας”, τίποτα.

Πότε θα ρθει η ώρα να ανασάνουμε από την Κατοχή, πότε θα βρούμε το κουράγιο να ψιθυρίσουμε τα λόγια του Σεφέρη σε μελωδίες Μίκη Θεοδωράκη. “Λίγο ακόμα θα δούμε, τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν, τις αμυγδαλιές ν’ ανθίζουν. Λίγο ακόμα να δούμε, τα μάρμαρα να λάμπουν, να λάμπουνε στον ήλιο, τη θάλασσα να κυματίζει. Λίγο ακόμα να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα, λίγο ψηλότερα”.

Πότε αδέρφια; Πότε θα πάρουμε βαθιά ανάσα να βγούμε πάνω από την επιφάνεια του έλους που μας πνίγει;

Ακούστε το παράπονο αυτής της φωνής που στέλνει την επιστολή στον τότε υπουργό οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο κι επειδή νομίζουμε ότι μας εκφράζει όλους το ίδιο, την παραθέτουμε αυτούσια. Και περιμένει από τότε ο συν-Έλληνας, περιμένει όπως και μεις όλοι, δικαίωση:

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών:

«Αρνούμαι να πληρώσω!!!»

Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου. Οι λόγοι είναι απλοί: Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους. Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε. Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε; Το συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ποινή που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός). Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του; Στο πρόσωπο του κυρίου Μαντέλη, αναφέρομαι και σε όλα τα λαμόγια πολιτικούς και μη, που κλέψανε τον ιδρώτα μου.

Αναρωτιέμαι, εγώ, που δεν θα σας πληρώσω τα 500-1000 ευρώ της εφορίας, τί ποινή θα μου επιβάλλετε, σε σχέση πάντα με την ποινή που επιβάλατε στον κύριο Μαντέλη και στον κάθε κύριο Μαντέλη; Πολύ θα ήθελα να με δικάσει ο δικαστής που δίκασε τον κύριο Μαντέλη και να μου απαγγείλει κατηγορία. Δεν σας πληρώνω, αφού δεν φορολογείτε, δεν εισπράττετε και δεν δεσμεύετε τις περιουσίες αυτών που φοροδιαφεύγουν. Μέχρι σήμερα τα κανάλια αναφέρονται σε 37 δισεκατομμύρια από ανείσπρακτους φόρους, τους οποίους δεν μπορείτε και δεν θέλετε να εισπράξετε. Προχθές ο κύριος Ρακιτζής, αναφέρθηκε σε κρατικό υπάλληλο, η οποία υπεξαίρεσε 16 εκατομμύρια ευρώ και της επιβλήθηκε η ποινή της εξάμηνης διακοπής από την εργασία της. Και για όλα αυτά ζητάτε να πληρώσω εγώ ο μισθωτός; Δεν σας πληρώνω, γιατί αποτύχατε εδώ και 30 χρόνια να φτιάξετε την υγεία, την παιδεία και γενικά όλες εκείνες τις υποδομές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο κράτος. Δεν σας πληρώνω, γιατί αναλάβατε την διακυβέρνηση με ψέματα και συνεχίζετε να κυβερνάτε με ψέματα. Δεν σας πληρώνω, γιατί δεν έχετε εντολή από τον λαό, να υπογράφετε τέτοιου είδους μνημόνια. Δεν σας πληρώνω, γιατί αρνούμαι να ταΐζω 301 ανθρώπους και την κλίκα τους, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να προδίδουν τα όνειρα του λαού και να ζουν εις βάρος του.

Θα πληρώσω την συμμετοχή μου στο κράτος, όταν αυτό αποφασίσει να γίνει δίκαιο και να κατανέμει τα βάρη δίκαια. Θα πληρώσω, όταν το κράτος θα λειτουργήσει σαν κράτος και όχι σαν κομματική επιχείρηση με τα «δικά τους» παιδιά.

Θα πληρώσω, όταν αυτοί που μας κυβερνάνε και οι δημόσιοι λειτουργοί θα λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον και όχι για να φτιάξουν περιουσία. Τελειώνοντας, θέλω να σας τονίσω ότι ο πολιτικός σας χρόνος (αναφέρομαι σε όλο το πολιτικό σύστημα) τελείωσε. Ο Ραγιάς ξύπνησε, από εδώ και στο εξής θα ακούτε και θα νοιώθετε μόνο την οργή του. Υποδουλώσατε τα όνειρα μου και το μέλλον των παιδιών μου. Πιστέψτε με, δεν έχω τίποτα να χάσω.

 

Κωνσταντίνος Κυρίας

Σ.γ.: Το κυρίως πρόβλημα είναι πως αυτή η οργή του λαού να διοχετευθεί σε ένα δημιουργικό τρόπο μεταβολής και αλλαγής, ώστε να γίνει αιτία πνευματικής, πολιτισμικής και πολιτικοοικονομικής ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης τρου λαού μας: ¨Εχουμε προτείνει τρόπους και έχουμε αναρτήσει απόψεις πολλών δασκάλων και σοφών πάνω στον τρόπο ανατροπής και αλλαγής του κατεστημένου. Αυτό που πρέπει να επαναληφθεί αυτή τη στιγμή είναι ενωμένοι από γειτονιά σε γειτονιά, να ομονοήσουμε και να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλο, η μια οικογενεια την άλλη. Κάθε ενορία και γειτονιά ένας μικρός κόσμος που πάλλεται στην ίδια συχνότητα.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.