Τραγωδία και Κάθαρση στο ελληνικό προτεκτοράτο. Γεμίσαμε άθεους, υλιστές, αλλόθρησκους και λοιπούς οπαδούς του αντιχρίστου. Μέρος 3ο.

Για τους δαιμονοκατειλημμένους ηγέτες πολιτικούς της περιόδου που ζούμε έχουμε ήδη γράψει πολλά. Τώρα γευόμαστε στην Ελλάδα τα θεάρεστα έργα τους. Εννοούμε τους τραγοφόρους πολιτικούς που τόσα χρόνια προσκυνούσαμε Κώστα Kαραμανλή senior και junior, Ανδρέα Παπανδρέου και Γιωργάκη (το γένος Μικέϊκο) γιο του πρώτου, Σημίτη Κώστα ή αλλιώς Ααρών Αβουρίμ, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον γερμανόφιλο, και πιστό σκυλί του Πατέρα και γιού Μπους, τον άνθρωπο της αποστασίας και γεννήτορα της καθολικής διάβρωσης των Ελλήνων μαζί με τους προαναφερομένους.

Τώρα να μιλήσουμε για τον ανυπόστατο εσμό από Σαμαράδες, Βενιζέληδες, Κουβέληδες, Κουτσούμπηδες, Θοδωράκηδες, Λεβέντηδες και τον ανεκδιήγητο απατεώνα και διαψευστή του ελληνικού όνειρου-φούμαρο, τον ΑΘΕΟ Συριζότσιπρα, δεν έχουμε  να πούμε τίποτα παραπάνω από το γεγονός ότι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα προσωπικότητας που εμφανίζει στην πράξη, από την ώρα που ανέβηκε στον πρωθυπουργικό θώκο, πολλά από τα συμπτώματα του συνδρόκου της Ύβρεως.

Όλοι τους είναι διατεθειμένοι να σώσουν… την Ελλάδα συμμαχώντας και με το διάβολο ακόμα!

Με τέτοιου είδους συμμαχία μας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στο βούρκο και στο χάος

Με τέτοιου είδους συμμαχίες μας βουλιάζουν όλο και πιο βαθιά στο βούρκο και στο χάος

Κι όμως ο Ελληνικός λαός δεν το πήρε πρέφα ότι ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ δεν είναι τίποτα άλλο από ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΕΝ ΤΩ ΜΕΣΩ ΗΜΩΝ. Και περιμένει… μάταια… να τον σώσουν!

Το τέλος του, αυτό μόνο έχει να περιμένει από τους προδρόμους του Αντιχρίστου.

Ο αντίχριστος θα έλθη στον καιρό του. Θα προηγηθή όμως μια γενική αποστασία. Το μέγιστο μέρος των ανθρώπων θα εγκαταλείψουν την χριστιανική πίστη. Η αποστασία θα είναι το προστάδιο.
Θα προετοιμάσει τον κόσμο να δεχθή τον αντίχριστο. Και μάλιστα να τον δεχθούν με το δικό του πνεύμα, που τότε θα μπει στην δομή της σκέψης των ανθρώπων.

Η αναζήτηση του αντίχριστου θα τους γίνη αναγκαιότητα, γιατί τα συναισθήματα θα συμπίπτουν. Θα διψούν γι’ αυτόν, όπως διψούν σε στιγμές βαθειάς θλίψης για ποτά, που υπό άλλες συνθήκες θα θεωρούσαν την κατανάλωσή τους αυτοκτονία.

Θα τον επικαλούνται. Η ικεσία σ’ αυτόν, να έλθη, θα αντηχή σε κοινές συνάξεις. Θα εκφράζη επίμονα την αξίωση να έλθη επί τέλους η μεγαλοφυΐα των μεγαλοφυϊών, που θα μπορέση να ανεβάση την τεχνική ανάπτυξη στην ανώτατη δυνατή βαθμίδα της και να φέρη στη γη τέτοια ευπραγία, ώστε ο ουρανός και ο παράδεισος να καταντήσουν πράγματα περιττά!(Σ.γ.: Θυμηθείτε τα αντίστοιχα αποσπάσματα από τη Σοφία Σολομώντος του δευτέρου μέρους).

Ο αντίχριστος θα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένος με την γενική ηθική και πνευματική κατεύθυνση των ανθρώπων της εποχής του.

(Σχόλιο Πνευματικής Κοινωνίας: Η πνευματική κατεύθυνση μερικών »ηγετών», δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση αλλά αποτελούν την πλειοψηφία των »σωτήρων» μας… Aλήθεια ποιός άραγε δεν γνωρίζει πως ο διάβολος δεν σώζει, παρά μόνο υποτάσσει… ).

Όπως λάμπει ο ήλιος στον ουρανό, έτσι λάμπει και ο Χριστιανισμός. Όποιος κλείνει τα μάτια του γιατί έτσι το θέλει, να έχη το θάρρος να το λέη, ότι δεν ξέρει τίποτε για τον Χριστό, επειδή έτσι το θέλει! και όχι επειδή δεν υπάρχει τάχα φως.

Η αιτία, που οι άνθρωποι απορρίπτουν τον Θεάνθρωπο, είναι μέσα τους. Κατά τον ίδιο τρόπο και η αιτία, που τους κάνει και δέχονται τον αντίχριστο, είναι και αυτή μέσα τους.

«Εγώ ήλθον εν τω ονόματι του Πατρός μου, είπε ο Κύριος στους Ιουδαίους• μα σεις δεν με δεχθήκατε. Αν κάποιος άλλος έλθη στο δικό του όνομα, αυτόν θα τον δεχθήτε»!

Εδώ ο Χριστός μας το λέει ξεκάθαρα, ότι αυτοί και αρνήθηκαν τον Χριστό και εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι συνήθως για τον αντίχριστο μιλάμε σαν κάποιον που πρόκειται να έλθη.
Γιατί όποιος λόγω δομής της σκέψης του αρνείται τον Χριστό,αυτός ακριβώς λόγω της δομής της σκέψης του,
είναι έτοιμος να δεχθή και θα δεχθή τον αντίχριστο.

Γι’ αυτό, και τους κατέταξε σ’ εκείνους που εδέχθηκαν τον αντίχριστο, παρ’ ότι αυτοί εξεμέτρησαν το ζην πολλούς αιώνες, πριν έλθη ο αντίχριστος. Γιατί έκαναν το πιο μεγάλο έργο του αντιχρίστου: έγιναν θεοκτόνοι.

Όταν θα έλθη ο ίδιος ο αντίχριστος δεν θα έχη να κάμη τόσο μεγάλο κακούργημα, το πνεύμα τους βρισκόταν σε τόσο εχθρική σχέση προς τον Χριστό, ώστε να έχη αυτόματα απόλυτη συγγένεια με τον αντίχριστο, παρ’ ότι από αυτόν τους χώριζε ένα τόσο τεράστιο χρονικό διάστημα, που μέχρι τώρα έχει φθάσει στις περίπου δυο χιλιάδες χρόνια.

Κάθε πνεύμα, λέγει ο Ιωάννης ο Θεολόγος, που δεν ομολογεί ότι ο Ιησούς Χριστός έγινε άνθρωπος, δεν είναι από τον Θεό.Είναι του αντιχρίστου.

Γι’ αυτόν το έχετε ακούσει. Και το ξέρετε. Ότι έρχεται. Και νυν εν τω κόσμω εστί. Σήμερα στον κόσμο ευρίσκεται πνευματικά.

Όσοι κυβερνούνται από το πνεύμα του αντιχρίστου, αυτοί πνευματικά τον εδέχθηκαν.
Και ήλθαν μαζί του σε σχέση και επικοινωνία. Του υποτάχθηκαν.
Πνευματικά τον προσκύνησαν. Τον έκαμαν θεό τους…

Και γι’ αυτό «πέμψει αυτοίς ο Θεός», δηλαδή θα επιτρέψη ο Θεός να τους έλθη ενέργεια πλάνης, δηλαδή να γίνουν ανίκανοι να αντισταθούν στην ψεύτικη διδασκαλία του αντίχριστου.

Και έτσι θα πιστεύουν τα ψέματα.

Και γι’ αυτό όλοι εκείνοι που δεν πίστευσαν στην αλήθεια, αλλά αντίθετα έδειχναν χαρά όταν άκουγαν τα ψέματα, θα κατακριθούν από τον Θεό.

Ο Θεός είναι δίκαιος σε ό,τι κι αν επιτρέπει. Αυτό που επιτρέπει ο Θεός, πρέπει να είναι για το πνεύμα του ανθρώπου μια ικανοποίηση• και ταυτόχρονα μια φανέρωση, μια κρίση…

Πηγή: imverias.blogspot.com
http://pneumatoskoinwnia.blogspot.gr/2015/12/a.html#.VoGIUbAM5JU.facebook

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ο αντίχριστος και το χρίσμα – Μητρ. Ναυπάκτου Ιεροθέου Βλάχου

Ο θνητός αντίχριστος και ο διάβολος να τον περιστοιχίζει, λεπτομέρεια τοιχογραφίας του Luca Signorelli, 1501.

Ο θνητός αντίχριστος και ο διάβολος να τον περιστοιχίζει,
λεπτομέρεια τοιχογραφίας του Luca Signorelli, 1501.

Κατά καιρούς γίνεται λόγος για την έλευση του αντιχρίστου και το τι θα δημιουργήση στους ανθρώπους και τον κόσμο, και μάλιστα προσδιορίζεται και ιδιαίτερο χρονικό διάστημα που θα εμφανισθή.

Πολλοί μας ερωτούν γύρω από το θέμα αυτό, αλλά οι απαντήσεις ευρίσκονται στην Αγία Γραφή και ιδιαιτέρως στις επιστολές του Ευαγγελιστού Ιωάννου, του Αποστόλου Παύλου και στην Αποκάλυψη του Ιωάννου και σε όλη την ποιμαντική της Εκκλησίας.

Στην συνέχεια απλώς μερικές νύξεις θα ήθελα να κάνω κυρίως γύρω από το πως αντιμετωπίζεται αυτή η κατάσταση…

1. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Α Καθολική του επιστολή κάνει λόγο για την έλευση του Αντιχρίστου, καθώς επίσης και την ενέργεια των αντιχρίστων και μάλιστα γράφει στους Χριστιανούς ότι επίκειται αυτή η ώρα. Συγκεκριμένα γράφει: «Παιδία, εσχάτη ώρα εστί, και καθώς ηκούσατε ότι ο αντίχριστος έρχεται, και νυν αντίχριστοι πολλοί γεγόνασιν• όθεν γινώσκομεν ότι εσχάτη ώρα εστίν» (Α΄ Ιω. β , 18).

Κατά την ερμηνεία του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου που χρησιμοποιεί κείμενα εκκλησιαστικών συγγραφέων, εκτός από τον Αντίχριστο που θα εμφανισθή προς το τέλος του κόσμου και πλησίον της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού, υπάρχουν και πολλοί αντίχριστοι, οι οποίοι ήδη ενεργούν το έργο του Αντιχρίστου και στην εποχή του και σε κάθε εποχή και «είναι πρόδρομοι και προκήρυκες του καθ’ αυτό και κυρίως όντως κεκαλουμένου Αντιχρίστου».

Όπως προ της ελεύσεως του Χριστού υπήρχαν Προφήτες, έτσι και προ της ελεύσεως του Αντιχρίστου θα εμφανισθούν οι πρόδρομοί του, οι ψευδοπροφήτες.

Έτσι, κατά ερμηνεία πολλών, αντίχριστοι ονομάζονται «οι δυσσεβείς αιρεσιάρχαι», οι οποίοι κρατούν και υπερασπίζονται «τα του Αντιχρίστου μιαρά δόγματα».

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στον επόμενο στίχο γράφει: «εξ ημών εξήλθον, αλλ ουκ ήσαν εξ ημών• ει γαρ ήσαν εξ ημών, μεμενήκεισαν αν μεθ ημων• αλλ ινα φανερωθώσιν ότι ουκ εισί πάντες εξ ημών» (Α΄ Ιω. β , 19).

Πρόκειται για τους Χριστιανούς εκείνους που είχαν μάθει την αποκαλυπτική αλήθεια και την αγγελική πολιτεία, αλλά επειδή ήταν δουλωμένοι στις σαρκικές ηδονές, δεν μπόρεσαν να καταλάβουν «των ουρανίων αγαθών την μεγαλοπρέπεια και την ωραιότητα του νοητού Κόσμου και την μακαριότητα, και όντως άρρητον αγαλλίασιν του μέλλοντος αιώνος», κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη.

Οπότε επέστρεψαν στην ζωή της αποστασίας «και δεν ηθέλησαν να γένουν ερασταί αληθινοί της καθαράς εν Χριστώ πολιτείας».

Επομένως, προ της ελεύσεως του Αντιχρίστου εμφανίζονται οι πρόδρομοι τουΑντιχρίστου, οι ποικίλης μορφής αιρετικοί, αλλά και οι Χριστιανοί εκείνοι που αντί να ζουν την Πολιτεία του Χριστού, με την καθαρότητα της καρδιάς και την αληθινή πίστη του νοός, ζουν με τα πάθη και τις αδυναμίες, χωρίς εσωτερική προσευχή και αληθινή πίστη στον Θεό.

2. Όμως ο Ευαγγελιστής Ιωάννης δεν αρκείται στο να ομιλή περί του Αντιχρίστου και των προδρόμων του, αλλά κάνει λόγο για το πως αντιμετωπίζονται ο Αντίχριστος και οι πρόδρομοί του.

Γι’ αυτό αμέσως μετά τους προηγουμένους στίχους γράφει: «και υμείς χρίσμα έχετε από του αγίου, και οίδατε πάντα» (Α΄ Ιω. β , 20).

Δηλαδή, οι Χριστιανοί έχουν λάβει το χρίσμα από τον Θεό και γνωρίζουν να ξεχωρίζουν τις ενέργειες του Αντιχρίστου και των αντιχρίστων από τις ενέργειες του Χριστού και των ανθρώπων του Χριστού.

Δεν πρόκειται περί αναγνώσεως βιβλίων, αλλά περί του χρίσματος το οποίο υπάρχει στην καρδιά και διδάσκει.
Και πάλι ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, ερμηνεύοντας τι είναι αυτό το χρίσμα, γράφει: «ήγουν ελάβετε την χάριν και ενέργειαν του αγίου Πνεύματος εις τας καρδίας σας από τον άγιον των αγίων Δεσπότην Χριστόν».

Και πιο κάτω αναφερόμενος πως κάποιος λαμβάνει το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος, γράφει: «την χάριν δε και ενέργειαν του αγίου Πνεύματος λαμβάνουν οι χριστιανοί δια του αγίου βαπτίσματος, και μάλιστα δια του χρίσματος του αγίου μύρου και ίσως δια τούτο χρίσμα και σφραγίς ονομάζεται η χάρις του αγίου Πνεύματος, ομωνύμως από το χρίσμα και την σφραγίδα του αγίου Μύρου. όθεν και όταν αυτό χρίεται εις τους χριστιανούς παρά του ιερέως, επιλέγονται τα λόγια ταύτα “σφραγίς δωρεάς Πνεύματος αγίου”».

Το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος είναι η σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος που γίνεται κατά το μυστήριο του Χρίσματος, του αγίου Μύρου, κατά την ημέρα της Βαπτίσεώς μας.

Στην συνέχεια, στο ίδιο κεφάλαιο, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, αναφέρεται και πάλι στο ότι το άγιο Χρίσμα, το οποίο έχει λάβει ο Χριστιανός κατά το άγιο Βάπτισμα, του διδάσκει να διακρίνη περί της αληθείας και του ψεύδους. Γράφει: «και υμείς, το χρίσμα ο ελάβετε απ αυτο, εν υμίν μένει, και ου χρείαν έχετε ίνα τις διδάσκη υμάς, αλλ ως το αυτό χρίσμα διδάσκει υμάς περί πάντων, και αληθές εστι και ουκ έστι ψεύδος, και καθώς εδίδαξεν υμάς μενείτε εν αυτώ» (Α΄ Ιω. β, 27).

Κατά την ερμηνεία του αγίου Νικοδήμου που χρησιμοποιεί κείμενα Πατέρων και εκκλησιαστικών συγγραφέων, το χρίσμα το οποίο έχει λάβει ο άνθρωπος είναι η Χάρις του Αγίου Πνεύματος που ενοικεί στις καρδιές των Χριστιανών και με τον λόγο του Ευαγγελιστού Ιωάννου παρακινούνται οι Χριστιανοί «να μένουν αναλλοίωτοι και αμετάτρεπτοι πάντοτε εν τη του αγίου Πνεύματος γνησία αγάπη και πίστη». Και κατά την συνήθεια του αγίου Νικοδήμου γράφει: «πως και με τι τρόπον» μένει αναλλοίωτος ο άνθρωπος ως προς την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος. Αυτό γίνεται με το να παραμένη ο άνθρωπος σταθερός στα δόγματα της θεολογίας και της ενσάρκου οικονομίας, όχι μόνον λογικά, αλλά υπαρξιακά.

Επομένως, όσοι μιλούν περί του Αντιχρίστου και των προδρόμων του θα πρέπη να αναφέρονται σε όλα τα χωρία του Ευαγγελιστού Ιωάννου και να προσδιορίζουν κυρίως τι λέγει ο Ευαγγελιστής Ιωάννης για τον τρόπο αντιμετωπίσεως του Αντιχρίστου και των προδρόμων του.

Οι Χριστιανοί γνωρίζουν τους αληθινούς προφήτας από τους ψευδοπροφήτες και τον Χριστό από τον Αντίχριστο μόνον με την ενεργοποίηση του Χρίσματος, το οποίο έχουν λάβει από τον Θεό και ενεργείται μέσα στην καρδιά τους.

3. Για το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος, το οποίο λέγεται και σφραγίδα, κάνει λόγο και ο Απόστολος Παύλος. Συγκεκριμένα στην επιστολή του προς τους Κορινθίους γράφει: «ο δε βεβαιών ημάς συν υμίν εις Χριστόν και χρίσας ημάς Θεός, ο και σφραγισάμενος ημάς και δους τον αρραβώνα του Πνεύματος εν ταις καρδίαις ημών» (Β΄ Κορ. α, 21-22).

Εδώ σαφέστατα φαίνεται ότι ο Θεός είναι εκείνος, ο οποίος δίδει την βεβαίωση στους Χριστιανούς, Αυτός είναι εκείνος που μας χρίει. Η χρίση ταυτίζεται με την σφράγιση και αυτό γίνεται από τον Θεό, ο οποίος δίδει στις καρδιές μας τον αρραβώνα του Πνεύματος.

Εάν κανείς μελετήση και άλλα παράλληλα χωρία του Αποστόλου Παύλου για το τι σημαίνει αρραβώνας του Αγίου Πνεύματος, το τι σημαίνει να ψάλη κανείς ύμνους και ωδές πνευματικές στην καρδιά του, τότε θα καταλάβη ότι αυτό το χρίσμα – σφραγίδα είναι η νοερά – καρδιακή προσευχή που είναι έκφραση της αγάπης που αισθάνεται ο άνθρωπος προς τον Θεό.

Στον άνθρωπο εκείνον που έχει δεχθή την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, έχει γραφή το όνομα του Χριστού. Σ’ αυτό το θέμα αναφέρεται ο Ευαγγελιστής Ιωάννης στην Αποκάλυψή του.

«Και είδον άλλον άγγελον αναβαίνοντα από ανατολής ηλίου, έχοντα σφραγίδα Θεού ζώντος, και έκραξε φωνή μεγάλη τοις τέσσαρσιν αγγέλοις, οις εδόθη αυτοίς αδικήσαι την γην και την θάλασσαν, λέγων• μη αδικήσητε την γην μήτε την θάλασσαν μήτε τα δένδρα, άχρις ου σφραγίσωμεν τους δούλους του Θεού ημών επί των μετώπων αυτών. Και ήκουσα τον αριθμόν των εσφραγισμένων• εκατόν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες εσφραγισμένοι εκ πάσης φυλής υιών Ισραήλ» (Αποκ. ζ, 2-4).

Εδώ φαίνεται σαφέστατα ότι ο άγγελος που είχε «σφραγίδα Θεού ζώντος» εσφράγισε τους δούλους του Θεού στα μέτωπά τους.

Παράλληλο χωρίο ανευρίσκεται και σε άλλα κεφάλαια της Αποκαλύψεως: «Και είδον, και ιδού το αρνίον εστηκός επί το όρος Σιών, και μετ΄ αυτού εκατόν τεσσαράκοντα τέσσαρες χιλιάδες, έχουσαι το όνομα αυτού και το όνομα του πατρός αυτού γεγραμμένον επί των μετώπων αυτών» (Αποκ. ιδ, 1). Δηλαδή, οι σεσωσμένοι που στέκονται με το Αρνίο – τον Χριστό, είχαν το όνομα του Χριστού και του Πατρός Του γεγραμμένο στα μέτωπά τους. Και όπως λέγει στην συνέχεια το κείμενο, αυτοί έψαλαν «ωδήν καινήν», ενώπιον του θρόνου του Θεού, της οποίας το περιεχόμενο μόνον αυτοί γνώριζαν.

Επομένως, η σφράγιση των Χριστιανών με το όνομα του Χριστού και του Πατρός Του συνδέεται με την «ωδήν καινήν», δηλαδή την νοερά προσευχή, την οποία αγνοούν οι άνθρωποι που δεν έχουν εμπειρία αυτής της καταστάσεως.

4. Όλα αυτά σημαίνουν ότι με το μυστήριο του αγίου Χρίσματος το οποίο συνδέεται με το μυστήριο του αγίου Βαπτίσματος λάβαμε την δωρεά του Αγίου Πνεύματος μέσα στην καρδιά, δια της σφραγίσεως των μελών του σώματός μας, όταν ο Ιερεύς έλεγε «σφραγίς δωρεάς Πνεύματος Αγίου, αμήν».

Αυτό το χρίσμα στην καρδιά ενεργεί ως φωτισμός νοός, ως έμπνευση, ως αγάπη προς τον Θεό, ως προσευχή, ως ελπίδα της αιωνίου ζωής, ως αρραβώνας του Πνεύματος.

Η ομολογία των μαρτύρων και το μαρτύριο που ακολουθεί είναι ενεργοποίηση του αγίου Χρίσματος, δια του οποίου ορά τον Θεό, γι’ αυτό και το μαρτύριο των αγίων δεν είναι υπόθεση λογικής επεξεργασίας, συναισθηματικής εξάψεως και θυμικής ενεργείας, αλλά καρπός θεοπτίας – θεώσεως.

Όμως, όταν διαπράττουμε κάποια αμαρτία, τότε το χρίσμα που βρίσκεται στο βάθος της καρδιάς ενεργοποιείται δια της μετανοίας.

Δηλαδή, η μετάνοια που εκδηλώνεται ως διάθεση αλλαγής βίου, ως αγάπη προ τον Θεό και ως προσευχή, είναι ενεργοποίηση της Χάριτος του αγίου Χρίσματος.

Επίσης, αυτό το χρίσμα ενεργοποιείται με την νοερά καρδιακή προσευχή, που είναι η «καινή ωδή», την οποία ψάλλουν οι αναγεννημένοι υπό του Αγίου Πνεύματος.

Όταν όμως ο άνθρωπος αρνήται τον Χριστό, εγκαταλείπη την Ορθόδοξη Εκκλησία και αποδέχεται άλλες ομολογίες – αιρέσεις και θρησκείες, τότε χάνει αυτήν την δωρεά και για να επανέλθη στην Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να λάβη πάλι το χρίσμα του Αγίου Πνεύματος με το μυστήριο του Χρίσματος.

Επομένως, οι Ποιμένες της Εκκλησίας δεν πρέπει να ομιλούν μόνον για τον Αντίχριστο και τους προδρόμους του, αλλά κυρίως και προ παντός θα πρέπη να βοηθούν τους Χριστιανούς να ζουν κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να ενεργοποιήται η Χάρη του Βαπτίσματος και του Χρίσματος, με την διαφύλαξη των εντολών του Χριστού και των δογμάτων, την ορθόδοξη βίωσή τους..
την μετάνοια και την εσωτερική νοερά – καρδιακή προσευχή, διότι έτσι θα μπορέσουν να ξεχωρίσουν τις ενέργειες του Χριστού από τις ενέργειες του Αντιχρίστου.

Διαφορετικά, θα συγχέουν τις άκτιστες με τις κτιστές ενέργειες και το χειρότερο θα θεωρούν ότι οι ενέργειες του Αντιχρίστου είναι ενέργειες του Χριστού η αντιστρόφως. Αυτή η διάκριση συνιστά την ορθόδοξη ποιμαντική. Και η ουσία της είναι η λεγομένη ησυχαστική παράδοση.

Όσοι αξιωθούν να χρισθή η καρδιά τους από το Άγιο Πνεύμα, ήτοι να γραφή στην καρδιά το όνομα του Αρνίου της αποκαλύψεως και του Πατρός Αυτού, θα αποφύγουν την σφραγισή τους από το θηρίο της αποκαλύψεως και τον πατέρα του, καθώς επίσης θα αποφύγουν και τους προδρόμους του.

Αυτή είναι η ουσία της ορθοδόξου ποιμαντικής που συνδέεται με την ησυχαστική παράδοση της Εκκλησίας.

Γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η διατήρηση του ορθοδόξου μοναχισμού.

Κάθε αλλοίωση του ησυχαστικού πνεύματος του ορθοδόξου μοναχισμού διευκολύνει τους προδρόμους του Αντιχρίστου να κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και να πλανούν τους ανθρώπους.

Σεβ. Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιεροθέου

Σ.γ.:Βέβαια σήμερα έχουμε ξεφύγει τελείως από αυτή την πραγματικότητα και βουλιάζομε στο χάος της σημερινής απάνθρωπης σατανοκρατούμενης επήρειας. Το βαθμό χριστιανικής αλλοτρίωσης θα τον προσμετρήσουμε με βάση το πιο κάτω περιστατικό που έλαβε χώρα στην ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ και δείχνει ξεκάθαρα πόσο οι πρόδρομοι του αντιχρίστου συνεχίζουν ακάθεκτοι το έργο της αλλοτρίωσης και διαστροφής των πάντων:

Πρώην Αρχιμανδρίτης παντρεύτηκε με άνδρα στη Βοστώνη!

 

Στις ΗΠΑ όλα να τα περιμένετε να γίνουν! Το είδαμε κια αυτό.

Στις ΗΠΑ όλα να περιμένετε να γίνουν! Το είδαμε κι αυτό.

Ο πρώην Αρχιμανδρίτης της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Ιωάννης Χαιρόπουλος, ο οποίος εγκατέλειψε την ιεροσύνη πριν από εννέα περίπου χρόνια, παντρεύτηκε με άνδρα το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016.

Ο πολιτικός γάμος του κ. Χαιρόπουλου με τον εκλεκτό της καρδιάς του κ. Ρίτσαρντ Κρουκ, έγινε στο Neighborhood Club της πόλης Κουίνσι η οποία βρίσκεται περί τα 12 μίλια νοτίως της Βοστώνης, παρουσία συγγενών και φίλων.

Εν τω μεταξύ, όπως δημοσιεύθηκε στο Facebook από τους πρώτους οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν στους νιόπαντρους βίον ανθόσπαρτον ήταν και οι εξής: Ο διευθυντής του Γραφείου Κατηχητικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, κ. Τόνυ Βρέιμ.

Η πρεσβυτέρα Σύνθια Παλαιολόγου, σύζυγος του πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου πρώην ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ Μασαχουσέτης η οποία έγραψε «είμαστε τόσο χαρούμενοι για σένα Γιάννη, σου στέλνουμε την αγάπη μας και τις προσευχές μας για υγεία και ευτυχία μαζί».

Επίσης, ο πρωτοπρεσβύτερος Ντιν Πανάγος, ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας Αγίας Σοφίας στην πόλη New London του Κονέκτικατ, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών της Μητρόπολης Βοστώνης, ο οποίος έγραψε «συγχαρητήρια Γιάννη».

Ο κ. Χαιρόπουλος έστελνε διάφορα μηνύματα όπως «σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Ειλικρινά ο Ρίτσαρντ κι εγώ έχομε ευλογηθεί με τόσους πολλούς καλούς και αγαπητούς φίλους και οικογένειες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ιωάννης Χαιρόπουλος ήταν κληρικός με ικανότητες και διοικητικά προσόντα.
Διετέλεσε Διάκονος του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Ιακώβου. Βοηθός ιερεύς στην κοινότητα του Αγίου Νικολάου του Φλάσινγκ.

Ιερατικός προϊστάμενος στην κοινότητα της Αγίας Παρασκευής στην πόλη Greenlawn της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και του Αγίου Γεωργίου στο Hartford του Κονέκτικατ.

Επίσης, υπηρέτησε ως διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Σπυρίδωνα, και πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Ντιτρόιτ.

Εγινε ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από την Ομογένεια όταν τον Μάιο του 2003 δώρισε το ένα του νεφρό και σώθηκε ένα μικρό παιδί.

Ενώ όλα έβαιναν καλώς και είχε μπει σε πορεία για να γίνει Επίσκοπος -υπενθυμίζεται ότι τον προωθούσε ενθέρμως ο αείμνηστος Μητροπολίτης Αγίου Φραγκίσκου Αντώνιος- ξαφνικά εμφανίστηκε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ενώ είχε την προϊσταμενία της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου του Hartford στο Κονέκτικατ και του είπε ότι ήθελε να εγκαταλείψει την ιεροσύνη.

Ο Αρχιεπίσκοπος τον συμβούλεψε να πάρει ένα χρόνο άδεια για να σκεφθεί.

Εντός έξι μηνών επέστρεψε και είπε στον Αρχιεπίσκοπο ότι απεφάσισε να εγκαταλείψει την ιεροσύνη και ζήτησε να καθαιρεθεί και να επανέλθει στις τάξεις των λαϊκών, πράγμα που έγινε.

Μετέβη στη Βοστώνη και άρχισε να εργάζεται ως επικεφαλής του τιμήματος οικονομικής αναπτύξεως του Οργανισμού Children’s Tumor Foundation.

Εκεί εργάσθηκε επί έξι χρόνια, ενώ σήμερα εργάζεται στο Τμήμα οικονομικής αναπτύξεως του Επισκοπελιανού Καθεδρικού Ναού του Αγίου Παύλου.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» είπε ότι γνωρίστηκε με τον σύζυγό του Ρίτσαρντ, «πριν από έξι χρόνια σε κάποια κοινωνική εκδήλωση στη Βοστώνη». Ο Ρίτσαρντ εργάζεται στο πανεπιστήμιο Harvard.

Οταν τον ρωτήσαμε πότε αποφάσισε να παντρευτεί, είπε: «τώρα είμαι 52 χρόνων. Οταν μεγάλωνα αυτά τα πράγματα ήταν απίθανα πολιτιστικώς και κοινωνικώς. Θα σας έλεγα πως αρχίσαμε να γνωρίζει ο ένας τον άλλον όπως κάνουν όλοι και καθώς αφοσιωνόμαστε πιο πολύ ο ένας στον άλλον σκεφθήκαμε ότι θα ήταν σωστό, αγαπητικό και υπεύθυνο πράγμα να παντρευτούμε. Η πολιτεία της Μασαχουσέτης και το Ανώτατο Δικαστήριο νομοθέτησαν αυτά τα πράγματα και έγινε πιο εύκολος ο γάμος».

Στην ερώτηση «πώς αισθάνεστε με αυτή την καινούργια φάση και διάσταση της ζωής σας που είστε παντρεμένος με άντρα;» απάντησε: «θα έλεγα ότι είναι μία άλλη όμορφη όψη αγάπης και συντροφικότητας που γεύομαι εμπειρικά. Είχα γευθεί αγάπη ως ιερέας σε ανθρώπινες σχέσεις με όμορφους τρόπους, αλλά σαν παντρεμένος άνδρας είναι μία καινούργια διάσταση αγάπης η οποία διώχνει την μοναξιά».

Στην ερώτηση «σας προσήλκυαν οι άνδρες καθ” όλη σας τη ζωή ή πρόσφατα αρχίσατε να έχετε τέτοιες τάσεις;», είπε πως «ένας γκέι γεννιέται γκέι, δεν είναι κάτι που το επιλέγεις. Εγώ γεννήθηκα γκέι και προσπαθούσα να είμαι όσο πιο καλός μπορούσα στη ζωή μου. Ως ιερεύς ένιωσα μοναξιά και αποφάσισα να αναζητήσω συντροφικότητα».

Οταν τον ρωτήσαμε «είχατε καμία αναστολή να παντρευτείτε με τον Ρίτσαρντ; Σκεπτόσαστε τι θα πουν οι γονείς και οι συγγενείς σας;» ανέφερε πως «είπα σ” ολόκληρη την οικογένειά μου και σε πολλούς φίλους μου πριν από χρόνια πως ήμουν γκέι και κανείς δεν εξεπλάγη. Ολοι, ο πατέρας μου, η μητέρα μου, οι αγαπημένοι μου φίλοι, η οικογένειά μου ήταν πολύ αποδεκτικοί και υποστηρικτικοί. Οσον αφορά τον γάμο μου όλοι ήταν εκστατικοί που βρήκα κάποιον να τον ερωτευθώ και να παντρευτούμε».

Αναφορικά εάν του έχει στείλει κάποιος αρνητικά ή επικριτικά σχόλια που παντρεύτηκε με άνδρα, είπε «όχι ακόμα, όχι».

Οταν τον ρωτήσαμε «πώς συμβιβάζετε τον παλιό σας εαυτό ως ιερεύς και μάλιστα Αρχιμανδρίτης, ως υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σεβαστός από όλους τότε, με την καινούργια φάση της ζωής σας τώρα καθότι καθώς γνωρίζετε πολύ καλά θεολογικώς, εκκλησιολογικώς, πνευματικώς, αυτό που κάνατε δεν είναι άνετη και αποδεκτή κατάσταση;» απάντησε: «ναι σίγουρα. Για μένα ως ιερέας το θέμα ήταν να είμαι άγαμος ιερεύς. Να είμαι πιστός στην κλήση μου και στην αγαμία μου και να προσπαθώ να είμαι ο καλύτερος ιερεύς που μπορούσα».

Στην ερώτηση «λέτε δηλαδή πως ως άγαμος ιερεύς δεν επιδιδόσασταν σε ομοφυλοφιλικές δραστηριότητες;», είπε «ήμουν πιστός στον όρκο της αγαμίας μου». Οταν τον ρωτήσαμε αν αυτό ήταν μία διαρκής καταπίεση και αν προσπαθούσε να διαφύγει και να λυτρωθεί, τόνισε: «δεν νομίζω πως ήταν διαφυγή ή λύτρωση. Νομίζω ότι αγαπούσα πολύ την ιεροσύνη και γι” αυτό έγινα ιερεύς και έκανα το καλύτερο να είμαι πιστός στον όρκο της αγαμίας μου. Κι ακόμα νομίζω ότι ήταν το καλύτερο πράγμα για μένα προσωπικώς και πνευματικώς όταν αποφάσισα πως ήταν καιρός να φύγω».

Στην ερώτηση «σας απασχολεί αν πιθανόν κάποια μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας και ιδιαίτερα πρώην ενορίτες σας, σκανδαλιστούν που παντρευτήκατε με άνδρα;» υποστήριξε ότι «έφυγα από την Εκκλησία σεβαστικά. Εάν κάποιοι συμφωνούν ή διαφωνούν με τον γάμο μου είναι δική τους ελεύθερη επιλογή, εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι” αυτό».

Ο κ. Χαιρόπουλος μας αποκάλυψε ότι εκκλησιάζεται σε Ορθόδοξη εκκλησία τις Κυριακές και μάλιστα Κοινωνεί των Αχράντων Μυστηρίων. Σε σχετική ερώτηση είπε, «ναι και στην εκκλησία πηγαίνω και κοινωνώ».
Οταν τον ρωτήσαμε αν εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο γάμος είναι ανάμεσα σ” έναν άντρα και σε μία γυναίκα, είπε πως «δεν έχω κανένα σχόλιο γι” αυτή την ερώτηση».

Η Romfea.gr έχει αποκλειστικά δικαιώματα αναδημοσιεύσης από τον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης εφημερίδα της Ομογένειας.

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/%cf%80%cf%81%cf%8e%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%af%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%8d%cf%84%ce%b7%ce%ba%ce%b5-%ce%bc%ce%b5-%ce%ac.html#ixzz41OYSDrLl

 

 

1 ping

  1. […] Γεμίσαμε άθεους, υλιστές, αλλόθρησκους και λοιπούς οπα… […]

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.