ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.

Το σχέδιο της ΝΤΠ είναι να εξαφανιστούμε οι Έλληνες από την Ελλάδα και να τους αδειάσουμε τη γωνιά και να πάρουν αυτοί (οι τοκογλύφοι δανειστές μας) τα ασημικά.

Έτσι αν τώρα βάζουν χέρι σε μια ομάδα, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ξεκόβουν με τη μέθοδο του σαλαμιού και του κοινωνικού αυτοματισμού από τους υπόλοιπους, αύριο μια άλλη ομάδα θα υποστεί τα ίδια. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ & ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΕΡΓΙΤΣΑ ΚΑΠΟΥ – ΚΑΠΟΥ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ, ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΕΙ.

Αν ωριμάσουμε σε τέτοια δράση μετά προχωρούμε σε μονομερή διαγρταφή του χρέους.

Και να τι μας λέει ο ΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ.

Με το νέο μνημόνιο που έρχεται προς ψήφιση, οι ασφαλιστικές εισφορές του ελεύθερου επαγγελματία δεν θα αφαιρούνται πλέον ως έξοδο από το ακαθάριστο εισόδημα.
Παράδειγμα (δικηγόρου, γιατρού, πολ. μηχανικού κ.λ.π.) που

έχει 20.000 ευρώ ετήσιο καθαρό εισόδημα και είχε πληρώσει και ΕΦΚΑ στο ίδιο έτος π.χ. 7.600 ευρώ. Το ποσό αυτό θα πληρώσει για ΕΦΚΑ εφόσον είχε περίπου τα ίδια έσοδα και το προηγούμενο έτος (20.000Χ38%)

Τότε, ο δύστυχος επαγγελματίας θα καταβάλει:
 
1) 10.488 ευρώ ΕΦΚΑ (27.600Χ38%). Ο καταβληθείς ΕΦΚΑ προστίθεται πλέον στο καθαρό εισόδημα (20.000 + 7.600) και προκύπτει το μικτό εισόδημα των 27.600 ευρώ.
2) 5.800 ευρώ φόρος εισοδήματος (20.000Χ29%)
3) 5.800 ευρώ προκαταβολή φόρου 100% επί του φόρου
4) 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος
5) 400 ευρώ εισφορά αλληλεγγύης
ΣΥΝΟΛΟ 23.138 ευρώ, που πρέπει να αποδώσει ο επαγγελματίας αυτός προς το κράτος και τον ΕΦΚΑ.
Δηλαδή, ο επαγγελματίας αυτός, όχι μόνο δεν θα έχει εισοδήματα από τη δουλειά του για να ζήσει, αλλά θα πρέπει να πληρώνει για να δουλεύει.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Τι περιμένετε άραγε να κάνει ο επαγγελματίας αυτός; Όταν το παράλογο γίνεται νόμος, τότε το λογικό τι θα πρέπει να γίνει;
ΥΓ1. Μένει μόνο να διευκρινιστεί το εξής: Ο φόρος εισοδήματος θα υπολογίζεται επί του καθαρού εισοδήματος των 20.000 ευρώ ή θα υπολογίζεται κι αυτός επί του μικτού των 27.600 ευρώ (όπως και ο ΕΦΚΑ), οπότε και τα προς απόδοση ποσά θα πάνε ακόμα πιο πάνω;
ΥΓ2. Αν όλοι εσείς, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, ικανοποιείστε με την τιμωρία αυτή των ελεύθερων επαγγελματιών, τότε προφανώς δεν έχετε συνειδητοποιήσει επακριβώς τι περιμένει κι εσάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.