Δεν τα λέω μόνο εγώ, πολλοί τα λέγουν από το 2011, αλλά τα αντανακλαστικά σας είναι αργά και επιπόλαια!

Το Χόλυγουντ δείχνει παραστατικά τι μπορεί να κάνουν οι τεχνοκράτες με τα blue ties and white shirts

Σαν τους μαστροπούς οι κύριοι με τα «μαύρα κοστούμια»

Έχω μιλήσει και άλλοτε από αυτό το βήμα για τους διαβόητους «οίκους αξιολόγησης». Και δεν θα σταματήσω να μιλάω, αν οι κυβερνήσεις της Ευρώπης, κυρίως, δεν αντιμετωπίσουν με σοβαρότητα και πυγμή αυτά τα διεθνή «μαγαζιά», που παίζουν μπιλιάρδο στις πλάτες των λαών και καθορίζουν αρνητικά το μέλλον τους, για να αυγατίζουν, ολοένα και περισσότερο, τα κέρδη τους. Φυσικά, δεν τρέφω την αυταπάτη ότι με τα γραφόμενά μου θα καταφέρω κάτι. Νομίζω, όμως, ότι λέγε-λέγε και γράφε-γράφε, συνειδητοποιεί ο κόσμος, σε ποια χαλύβδινη αρπαγή βρίσκεται ο κόσμος των εργαζομένων-δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι.

Παλιά, ο Κώστας Λαλιώτης, θυμάμαι, επέσειε τον κίνδυνο των «κυρίων με τα γκρίζα κοστούμια». Οι «κύριοι» αυτοί, όμως, έχουν επιβληθεί. Πλήρως. Και κάνουν κουμάντο σε ολόκληρο τον πλανήτη. Χωρίς κανείς να μπορεί να κορέσει τη δίψα τους για πλούτο και δύναμη. Σημείωνε, την Κυριακή των Βαΐων, σε επιφυλλίδα του στην «Καθημερινή» ο Χρήστος Γιανναράς: «…Νίκησε κατά κράτος η ελεύθερη οικονομία. Η υπερδύναμη του μαρξιστικού στρατοπέδου, με τις εκπληκτικές κατακτήσεις στην πολεμική τεχνολογία και στην ολοκληρωτική άσκηση της εξουσίας, νικήθηκε από τα μπλου-τζηνς, την Κίρκη της «μόδας», θεάς και μάγισσας της παραπλανητικής, καταλυτικής γοητείας που ασκεί στο άτομο η κολακεία του ναρκισσισμού του, η πανίσχυρη ορμή της ηδονής. Χωρίς αντίπαλο πια οι διαχειριστές της ελεύθερης αγοράς αφέθηκαν στη μέθη του ανεξέλεγκτου παιγνίου της εξωφρενικής ισχύος να διαφεντεύουν, με τους όρους της αγοράς, τον πλανήτη: Ποιοι θα πεινάσουν και ποιοι θα απολαύσουν ασύδοτα, ποιοί θα εξοντωθούν από τη στέρηση, από τον αποκλεισμό της ανεργίας, τον εξευτελισμό της περιθωριοποίησης.

Και ποιοί θα ηδονίζονται στον παγκοσμιοποιημένο τζόγο του «λογιστικού χρήματος»(…) Η κεφαλαιαγορά και οι (ιδιωτικοί) οίκοι αξιολόγησης εθνικών οικονομιών, λειτούργησαν με τη λογική των προαγωγών και των μαστροπών, κυριολεκτικά».

Μια μέρα πριν, διαβάζαμε στην «Ελευθεροτυπία»: Η Goldman Sachs παραπλανούσε τους πελάτες της και αργότερα το Κογκρέσο, η Standard and Poor’s και η Moody’s κορόιδευαν τους επενδυτές και στόχος όλων ήταν το κέρδος, συμπεραίνει η επιτροπή του γερουσιαστή Καρλ Λεβάϊν, που ερεύνησε επί δύο χρόνια τον ρόλο της Γουόλ Στρητ στη χρηματοπιστωτική κρίση. Η εξ 639 σελίδων έκθεση της επιτροπής, δίνει ονόματα, κατηγορεί συγκεκριμένους ανθρώπους και εταιρίες, οι οποίες άμεσα εμπλέκονται με τις… υποβαθμίσεις που εκδίδουν και καταστρέφουν την πειστοληπτική ικανότητα χωρών της ευρωζώνης…»

Δεν έχουμε, βέβαια, χρείαν και άλλων μαρτύρων. Αλλά αμφιβάλλω αν και μετά απ’ αυτή την «ετυμηγορία» της αμερικανικής Γερουσίας, θα υποστούν κάποια κύρωση οι «κύριοι με τα γκρίζα κουστούμια» -τα αδίστακτα αφεντικά των οίκων αξιολόγησης…

Πέμπτη 28 Απρίλιος 2011

Γράφει: Λευτέρης Παπαδόπουλος

http://www.aixmi.gr/index.php/san-mastrwpous-kyrioi-maura-kostoumia/

Η πτώση της Βαστίλλης έγινε του Κατεστημένου που μας σαδίζει πότε;

Σ.γ.: Σίγουρα οι μαστροποί αυτοί του χρήματος και των λαών το κάνουν σαν τον γνωστό μου Φίλιππα  Αξελό ο οποίος μου λέει. Εγώ έχω φτιάξει μια τεράστια μπάζα από χρήμα κατατεθειμένο παντού, σε offshore, σε ομόλογα εξωτερικού, σε περιουσιακά στοιχεία εδώ και στην αλλοδαπή, αν με βρουν, αν με δικάσουν, έχω προβλέψει να τους εξαγοράσω με χρήμα μέχρι τα δισέγγονά τους. Είμαι απρόσβλητος γιατί πιστεύω στον καπιταλισμό όπως και αυτοί. Τακτική που οι μαστροποί εφαρμόζουν κατά κόρον! Έτσι είναι πάντα στον αφρό, αθώοι και άθικτοι από την ταπεινωμένη δικαιοσύνη!

Άξια η τιμωρία των φεουδαρχών!

Όμως ΕΣΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣ, δεν ξέρεις τη δύναμη που αποκτάς με την ΕΝΟΤΗΤΑ, αγνοείς τι έγινε σαν σήμερα ανήμερα της πτώσης της Βαστίλης και τι έπαθε ο Λουδοβίκος που δεν τον έβλεπε των Ζακ το μάτι ούτε από μακριά. Αντίθετα είχε δικαίωμα ζωής και θανάτου στους Ζακ.

ΑΚΟΥ ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ, τους ξέρεις τους ΖΑΚ;

Είμαστε σίγουροι πως ΟΧΙ. Γι’ αυτό….

Άκου μαζάνθρωπε ανθρωπάκο!

ΟΙ ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΙ (λέει ο γνωστός μου ο Φίλιππας Αξελός) ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.
ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΑΠΟΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΑΠΙΖΟΥΝ.
Η ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΑΝΑΔΙΔΟΥΝ, ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΟΥΛΙΚΟΥ ΟΧΛΟΥ, ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ, ΜΕ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ, ΑΠΟ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΑΠΟ ΜΑΡΙΟΝΕΤΙΣΚΟΥΣ “ΗΓΕΤΕΣ” ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΥ, ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ, ΠΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΥΕΙ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ, ΣΤΗΝ ΜΑΖΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ.

ΔΕΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΥ;

ΑΚΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ:

Προσοχη : Σε προδοτες, σε δηθεν σωτηρες και σε κομματα που ταζουν λεφτα, πολλα λεφτα και φυσικα αναπτυξη .

Να εχετε στην ακρη του μυαλου σας πως θα προσπαθησουν ( για ακομα μια φορα ) να εξαγορασουν την οποια ψηφο σας με ψευτο-παροχες ( αφου σας παρουν το σπιτι σας πρωτα ) με επιδοματα στους ανεργους, θεσεις «δουλιάς-δουλείας» μερικων μηνων και διαφορες αλλες ψευτοπαροχες .

Επισης μην δινετε καμια προσοχη – αναλυση σε στημενα γκαλοπ και στα καναλια τους που προπαγανδιζουν υπερ των προδοτων και προσφερουν τυφλωση και φοβο στον Ελληνικο Λαο .

Μήπως εχουμε περασει στην Εποχη που εχει ερθει το τελος του Φοβου και στην Αρχη της Ευημεριας των «Ελευθερων Λαων»; Δεν το ξέρουμε, δεν το βλέπουμε. Αλλά εσείς μάλλον στη φαντασίωσή σας το παίζετε ελεύθεροι και άνετοι.

  Για μας η Μονη Πραγματικη Αναπτυξη ειναι να μην ξαναεκλεγουν ΠΟΤΕ αυτοι οι ψυχοπαθητικοί τύποι που το παίζουν δηθεν βουλευτες και οι γνωστες οικογενειες της καταστροφης της Χωρας μας.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.