Ο Έντουαρντ Σνόουντεν επιβεβαιώνει τα όσα τόσα χρόνια γράφουμε και λέμε.

Edward Snowden ήρωας ή προδότης, δοσίλογος

Σε μια συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Kaitie Couric με ημερομηνία 15/2/17 o πανέξυπνος αυτός άνθρωπος αποκαλύπτει:

«Οι πρόεδροι των ΗΠΑ φεύγουν οι πολιτικές όμως παραμένουν. Στις μέρες μας ένα νέο φαινόμενο παρατηρείται να βγαίνουν νέοι ηγέτες οι οποίοι να περιορίζουν ολοένα περισσότερο τα ανθρώπινα δικαιώματα της πλειοψηφίας. Βαδίζουμε σε μια τυραννικού τύπου διακυβέρνηση της πλειοψηφίας. Αλλά κι αν αυτό δεν συμβαίνει στις τρις μορφές της διοίκησης, Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων και προεδρία, υπάρχει πάντα πίσω ένα κόμμα που τις καθορίζει κι αυτό αποτελεί ένα συμπαγές Σύστημα πανίσχυρο που θέτει εν κινδύνω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Οφείλουμε να αναρωτηθούμε· τι κράτος πρέπει να φτιάξουμε; Το αύριο είναι αβέβαιο αλλά ας μην μας τρομάζει. Ας προετοιμαζόμαστε γι’ αυτό, «μην φοβάστε να είστε έτοιμοι». Αν θέλουμε να γίνει μια καλλίτερη Αμερική μην επαφιέμεθα στον πρόεδρο ή τις Κυβερνήσεις. Θα το κάνουμε εμείς οι ίδιοι κι όχι οι εκπρόσωποί μας. Ας σκεφτούμε απλά, «ίσως να μην υπάρξει ποτέ η πιθανότητα στις εκλογές να ψηφίσει ο λαός μια τρίτη εκδοχή από τους δύο επικρατήσαντες υποψήφιους» ως πότε θα το δεχόμαστε αυτό;

Οι New York Times προ των εκλογών έβγαζαν τη Χίλαρη να κερδίζει τις εκλογές σε ποσοστό 93% αυτό πόσο επηρεάζει το λαό και την απόφασή του;

Σκάνδαλο και μπλέξιμο Βόρειας Κορέας κι ενός φίλm της Sony.

Στο ερώτημα «πιστεύετε πως οι Ρώσοι χάκαραν τις τελευταίες εκλογές;» απάντησε: Με το χακάρισμα της Βόρειας Κορέας στη Sony[1] το FBI αμέσως απελευθέρωσε αποδείξεις. Εδώ όμως τίποτα τέτοιο δεν συμβαίνει. Είναι σίγουρο ότι ο Πούτιν έκλινε ευνοϊκά προς τον Τραμπ. Τούτο γιατί η Χίλαρη είχε ένα συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο το οποίο οι Ρώσοι γνώριζαν ότι ήταν σίγουρα εναντίον τους. Ως προς την πολιτική Τραμπ απέναντι στη Ρωσία κανείς δεν είχε ιδέα τι δρόμο θα έπαιρνε αναφορικά με τους Ρώσους.

Δ/ς: Τα wikileaks ήταν αληθινά;

Απάντηση: Το ότι ήταν γνήσια και αληθινά φαίνεται από τις κατηγορίες που η Κυβέρνηση με χρέωσε. Κι όμως εγώ βρήκα τον τρόπο να τα αποκαλύψω χωρίς οι πληροφορίες να καταλήξουν σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Δ/ς: Υπάρχει περίπτωση αμνήστευσής σου;

Σνόουντεν: Ούτε μία πιθανότητα. Θυμηθείτε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ κάποτε είπαν στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ότι έχουν αποδείξεις για όργια που έκανε με φοιτητές, ιερόδουλες, με τη χρήση ψυχεδελικών φαρμάκων και για να μην τα αποκαλύψουν όφειλε είτε να αυτοκτονήσει ή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.[2] Ο πρόεδρος Ομπάμα  είπε ότι οι πράξεις μου δημιούργησαν εύλογες ανησυχίες σχετικά με τις έκνομες παραβάσεις που εκτέλεσα. Όσο για τον πρόεδρο Τραμπ αυτός είπε: «Όπως και να το πεις, ο Σνόουντεν είναι προδότης. Όταν η πατρίδα μας ήταν μεγάλη (σ.γ.: στον πόλεμο της απελευθέρωσης από τους Βρετανούς εννοούσε) ξέρετε τι έκανε τους προδότες;»

Δ/ς: Ο Κόνγκρεσμαν Mike Pompel και διευθυντής της CIA σας αποκάλεσαν ψεύτη και εγκληματία που του αξίζει η εκτέλεση. Σνόουντεν: Το ηρωικό 1776 το δημιούργησαν οι προδότες ενάντια στον βρετανικό νόμο. Το ΄Εθνος μας δημιουργήθηκε από μια εγκληματική πράξη  άξιας ισόβιας φυλάκισης εναντίον της τότε βρετανικής κυβέρνησης και η οποία ξέφυγε του ελέγχου της. Πρέπει να κάνουμε πάντοτε διάκριση μεταξύ του ορθού και του λάθους. Υπάρχουν πολύ διαφορετικές απόψεις στα στάνταρ που καθορίζουν τι είναι νόμιμο και τι παράνομο. Ο νόμος δεν είναι υποκατάστατο της Ηθικής. Δεν θα έκανα τα wikileaks αν δεν ήμουνα πεπεισμένος ότι αυτό ήταν το σωστό αν και είναι αρκετά ασαφές αν ήταν νόμιμο. Όμως η πρόοδος σε αυτό το Έθνος ξεκίνησε από την τριβή, όπως είπα, με τον νόμο, με το εμφύλιο για την σκλαβιά των μαύρων, με την πάλη για τα δικαιώματα των γυναικών, των μαύρων, των αδυνάτων, κ.λπ. Είμαι υπερήφανος ότι, όποια απόφαση πήρα μπορώ να την υπερασπιστώ ακέραιη μέχρι σήμερα.

Δ/ς: Τι λένε γι’ αυτό η νομική ομάδα της χώρας και το Υπουργείο Δικαιοσύνης;

Σνόουντεν: Το μόνο που μου υποσχέθηκαν, αν θα επιστρέψω στις ΗΠΑ ήταν «δεν θα υποστείς βασανιστήρια». Είναι αδύνατο να έχω μια δίκαιη αντιμετώπιση κάτω από νόμους που λέγουν ότι παραβίασα τα νόμιμα πλαίσια με τις αποκαλύψεις μου. Κι όμως ξεκαθαρίστηκε ότι ήταν  προς δημόσιο όφελος τα όσα αποκάλυψα. Ο ίδιος ο Ομπάμα  είπε ότι αυτή η συζήτηση που ξεκίνησε εξ αιτίας μου έχει κάνει το Έθνος μας ισχυρότερο. Το Κογκρέσο πέρασε έναν μεταρρυθμιστικό νόμο ότι: «Οι δραστηριότητες της Κυβέρνησης, της  CIA και της NSA συχνά ήταν παράνομες και αντισυνταγματικές, για 1η φορά μέσα σε 40 χρόνια. Αν πάω δια βίου στη φυλακή, τι θα συμβεί σε κείνον που βλέπει κάτι έκνομο και το αποκαλύψει;»

Δ/ς: Η Justin Erwin βρίσκεται με ισόβια ειρκτή στη φυλακή. Η ίδια προσπάθησε να θέσει τέρμα στη ζωή της δύο φορές αυτή τη χρονιά, δεν υπέφερε αρκετά από αυτό.

Σνόουντεν: Αντίθετα ο στρατηγός Petreas για τις ειδικές στρατιωτικές παραβάσεις που έκανε δεν έφαγε ούτε μια μέρα φυλακή, Έτσι το εκτίμησαν. Το ίδιο και ο στρατηγός Clapperψεύστηκε ανοικτά στην επιτροπή που τον ερωτούσε, όμοια και o Wyden μπροστά στις  κάμερες όταν κάτω από όρκο ρωτήθηκε από τον Ron Wyper: «Απαντείστε αν η NSA συγκεντρώνει δεδομένα από παρακολουθήσεις χιλιάδων ή εκατομμυρίων Αμερικανών;» απάντησε: «Όχι κύριε, αθέλητα».

Δ/ς: Οι αποκαλύψεις σας τελικά έβλαψαν ή όχι;

Σνόουντεν: Ο ρεπόρτερ Bardin Gelman για παράδειγμα ανάφερε πως οι αποκαλύψεις μου δεν ισχυροποίησαν τη θέση του ISIS γιατί ήξεραν από πριν ότι η NSA ήταν εναντίον τους. Η Κυβέρνηση κανει γελοίες εξογκώσεις των αποκαλύψεων, μιλάει για 50.000 έως 1.500.000 αποκαλύψεις. Υπερβολές.

Δ/ς: Οι αποκαλύψεις σας για την Κίνα;

Σνόουντεν: Δεν αφορούσαν την Κινέζικη Κυβέρνηση αλλά τις παρακολουθήσεις πολιτικών υποδομών όπως τα Δημόσια Νοσοκομεία και τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ποτέ δεν έδωσα πληροφορίες στην κινέζικη Κυβέρνηση. Αυτό το έκανε ένας δημοσιογράφος από την Αυστραλία.

Δ/ς: Γιατί ζητήσατε άσυλο από τη Ρωσία;

Σνόουντεν: Όποτε ζήτησα άσυλο από τη Γαλλία, Γερμανία κ.λπ. πάντα κατέφθαναν τηλέφωνα από τον πρόεδρο Ομπάμα να με απορρίψουν. Έτσι τον Αύγουστο του 2013 ζήτησα άσυλο από την Ρωσία.

Αν μιλούσα επώνυμα ή ανέφερα σε βιβλίο μου ονόματα, πολλοί από την ΝSA θα πήγαιναν φυλακή. Φυσικά θα γινόταν προσπάθεια να με απάλειφαν από τον χάρτη αμυνόμενοι. Οι άνθρωποι του Συστήματος δεν ενδιαφέρονται για τις ζωές των ανθρώπων που αποκαλύπτουν αλήθειες. Το 2013 η ιδέα ότι οι ΗΠΑ συλλέγουν προσωπικά δεδομένα από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων ήταν απλά μια θεωρία συνωμοσίας. Τώρα είναι πιστευτές. Όμως η ασφάλεια και ο πόλεμος ενάντια στην τρομοκρατία είναι υπεράνω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής του κάθε πολίτη. Προ του 2013 οι Αμερικανοί δεν ενδιαφέρονταν για τις παρακολουθήσεις των τηλεφώνων των πολιτών. Τους ενδιέφερε η ασφάλεια πρωταρχικά. Όμως οι Πατέρες του Έθνους μας λέγουν: «Αυτός που θα θυσιάσει τα πάντα για την προσωπική του ασφάλεια και δέχεται να του περιοριστεί η ελευθερία γι’ αυτή δεν αξίζει ούτε το ένα ούτε το άλλο, ούτε θα πετύχει την ποθητή ασφάλεια». To  αμερικάνικο κοινό, ο λαός μας έχασε, τη θέση του μέσα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Οφείλει να την ξαναβρεί, να μην αποφασίζουν άλλοι γι’ αυτόν.

Δ/ς: Υπάρχει διαφορά εδώ που βρίσκεστε στη Ρωσία από την πατρίδα;

Σνόουντεν: Δούλεψα χρόνια για την CIA και την NSA σας διαβεβαιώ ότι η ζωή μου εδώ δεν διαφέρει από τις ΗΠΑ. Έχω το κορίτσι μου εδώ αλλά μου λείπει η οικογένεια. Για όσα έκανα μου λέει ότι τώρα με αγαπάει περισσότερο.

Δεν λυπάμαι καθόλου για όσα έκανα. Ελπίζω ότι η Αμερική δεν θα χάσει την ευκαιρία να γίνει καλλίτερη με τις αποκαλύψεις μου. Όσοι με εχθρεύονται δεν πρόκειται να τους πω πιστεύσετε σε μένα. Το 2016 πρότεινα στους υπαλλήλους της NSA και της CIA να μου παρουσιάσουν, αν έχουν, απτές αποδείξεις ότι έβλαψα με τις αποκαλύψεις μου. Ας το κάνουν επιτέλους, να η ευκαιρία τους… Σ.γ.:Τα πιο πάνω ήταν λίγο πολύ η μετάφραση του πιο κάτω βίντεο που σας παρουσιάζουμε.

[1]Το σκάνδαλο της Σόνυ αφορά την κινηματογραφική ταινία «The Interview (Η συνέντευξη)» η οποία αφηγείται με ποιο τρόπο δύο Aμερικανοί δημοσιογράφοι πάνε να δολοφονήσουν, για λογαριασμό της CIA, τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Η ταινία, η οποία βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας μετά την κυβερνοεπίθεση στα στούντιο της Sony, επίθεση που οι ΗΠΑ αποδίδουν στη Βόρεια Κορέα, και παρά τις απειλές των χάκερ, ότι θα συμβούν τρομοκρατικές επιθέσεις στις κινηματογραφικές αίθουσες,  προβλήθηκε σε 331 κινηματογράφους σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια. Εξ αιτίας των ανωτέρω στις 2 Γενάρη του 2015, ο πρόεδρος Barack Obama εξέδωσε εκτελεστική εντολή για την εφαρμογή περαιτέρω κυρώσεων ενάντια στην Κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας και ιδιαίτερα εναντίον ενός βορειοκορεάτη εμπόρου όπλων, αναφέροντας συγκεκριμένα τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τις τρέχουσες πολιτικές της Βόρειας Κορέας.

[2]Αυτός φυσικά δεν υποχώρησε μέχρι που τον δολοφόνησαν φορτώνοντάς στα σε κάποιον  μικροδιαρρήκτη τον James Earl Ray ο οποίος μέχρι την ημέρα του θανάτου του το 1998 από καρκίνο διαμαρτυρόταν ότι είναι αθώος.

James Earl Ray ένας μικροδιαρρήκτης στον οποίο φόρτσαν τη δολοφονία του Λούθερ Κινγκ. Πέθανε διαμαρτυρόμενος ότι ήταν αθώος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.