Για όσους δεν θα τον μιμηθούν ποτέ και για κείνους τους ελάχιστους τους ήρωες και πατριώτες που δεν έχουν ανάγκη προτύπου μίμησης, είναι οι ίδιοι πρότυπο ζηλευτό!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑΥΡΟ! ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΟΥ ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ!

Από τους λίγους ήρωες που σε λίγο κανείς δεν θα τους θυμάται, ο Σταύρος Ζουγανέλης. Τους παλιανθρώπους που μας κυβερνάνε θα τους θυμοιύνται έστω και με κατάρες πολλοί…

Το 1984 μπήκε στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο πλέον πολύτεκνος καθώς είχε αποκτήσει 19 παιδιά με την ίδια γυναίκα. Ο Σταύρος Ζουγανέλης, ο υπερπολύτεκνος που είχε τιμηθεί το 2008 από την Προεδρία της Δημοκρατίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Τον Ιούλιο του 2014 είχε πεθάνει και η αγαπημένη του σύζυγος Βασιλική.

Το ζευγάρι από το 1958 έως το 1982 απέκτησε 19 παιδιά, 10 κορίτσια και 9 αγόρια. Σήμερα βρίσκονται στη ζωή τα 16. Συνολικά είχαν 50 εγγόνια και 19 δισέγγονα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον έναν από τους γιους του Σταύρου Ζουγανέλη προκειμένου να του εκφράσει τα συλλυπητήρια του για τον «πιο εμβληματικό πολύτεκνο παγκοσμίως». Με καταγωγή από τη Μύκονο εργαζόταν ως φορτηγατζής μέχρι τη δεκαετία του 1990 οπότε και άνοιξε με δύο από τα παιδιά του εταιρεία εμπορίας φορτηγών. Ήταν ενεργός πολίτης και είχε τιμητική θέση στον Ελληνικό Σύλλογο Πολυτέκνων.

Η κηδεία του έγινε μια Τετάρτη σαν όλες τις Τετάρτες, τον Μάη του 2017 ώρα 16:00 στο ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τερψιθέας στην Άνω Γλυφάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.