ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ· ΚΑΙ ΟΙ ΑΚΑΡΠΕΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ…

Υπάρχουν ακόμη ανόητοι που περιμένουν να αλλάξει κάτι από τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν; Ασφαλώς όλοι οι Νεοδημοκράτες , οι Πασόκοι και μερικά εκατομμύρια γέρων και γραιών που το σύστημα τους ανέχεται, αν και θα ευχόταν να πεθαίνανε πριν πάρουν τη σύνταξη, επειδή ξέρει καλά πως το ξερό τους το κεφάλι δεν αλλάζει λόγω εγκεφαλικής εκφύλισης. Θα ψηφίζουν την επάρατη δεξιά όσο και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ με όποιο όνομα-πατσαβούρα συγκάλυψης κι αν έχει.

Άρθρο της Εστίας της 23?9/2017

Οι έγκριτοι δημοσιογραφοπαπαγάλοι του συστήματος προφητεύουν πως η χώρα εισέρχεται σε άτυπη προεκλογική περίοδο. Από πού το συμπεραίνουν;  Από την  πρωτοφανή λέγουν ένταση της κοκορομαχίας με την οποία συγκρούονται Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση στη Βουλή των χοίρων.

Το θεωρούν τόσο σίγουρο ώστε για τα παπαγαλάκια των μίντια το μοναδικό ερώτημα που τους απασχολεί αφού όλα τα οικονομικά και πολιτικά έχουν μπει σε πορεία σταθερότητας, (χαχαχαχα!) είναι αν θα «στηθούν» κάλπες τον Μάιο με αφορμή τις εξελίξεις στις τράπεζες, που πιέζονται να ανακεφαλαιοποιηθούν πάλι,  ή αν αντιθέτως, οι εκλογές διεξαχθούν τον Οκτώβριο, του χρόνου τέτοια εποχή, όπως υποστηρίζουν εμπιστευτικώς κορυφαίοι υπουργοί της Κυβερνήσεως, (μα αυτοί έλεγαν και λέγουν, με πρωτοστάτη των αρχιψεύταρο πρωθυπουργό τους, ότι οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 19).

Όπως και να ’χει το πράγμα, είναι απολύτως προφανές ότι ο ΣYΡIZA ετοιμάζει μεθοδικώς την απόδρασή του από την εξουσία και το βασικό γι’ αυτόν, έχοντας επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών εις βάρος του, είναι να περιορίσει το εύρος της συντριπτικής ήττας του και να εμποδίσει την πρωθυπουργία Μητσοτάκη. Φυσικά ελπίζει ότι ο Μητσοτάκης και η ΝουΔου του, θα τα κάνουν σαν κυβέρνηση μαντάρα, (όπως και θα τα κάνουν) οπότε και θα επιστρέψει από την αντιπολίτευση ως επόμενη σωτήρια κυβέρνηση, ένας ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός και μεγαλοπρεπής υποσχόμενος νέες μέρες “ευφορίας και πολιτικής ανάτασης”.

Και τα πρόβατα με αυτοσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης σε επίπεδο μηδέν, θα τον ξαναψηφίσουν για να συνεχιστεί ο φαύλος κύκλος της απόλυτης αποβλάκωσης, εκφυλισμού και διάβρωσης, ηθικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής του λαού και των θεσμών.

Στο πλαίσιο αυτό, όλα πάνε πίσω και αναβάλλονται. Για παράδειγμα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναβάλλει την έναρξη των διαδικασιών για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Μια προσχεδιασμένη και επιβεβλημένη από τους κατοχικούς αφέντες μας αναθεώρηση, κατά την οποία Μνημόνια, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, και η με την «συνταγματική κάλυψη» της παράδοσης της χώρας στους Γερμανούς επικυρίαρχους, θα γινόταν εντός του 2017, αναστέλλεται προσωρινά.

Και ας την είχε προαναγγείλει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, εκείνος ο κύριος αν  θυμάστε, κολοφώνας συντηρητισμού, σε μια κυβέρνηση ριζοσπαστικού μετασχηματισμού των πάντων, με το μουστάκι της δεκαετίας του 50, Νίκος Βούτσης, για τον Οκτώβριο.

Πιθανό λοιπόν η διαδικασία για την Αναθεώρηση του Συντάγματος να εκκινήσει τους πρώτους μήνες του 2018 με σκοπό έναν και μόνο έναν.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της, η Αναθεώρηση να τεθεί υπό την έγκριση του διαρκώς σε σύγχυση και πολιτική παραπλάνηση ευρισκόμενου ελληνικού λαού, σε συμβουλευτικό δημοψήφισμα το οποίο θα διεξαχθεί μαζί με τις (πρόωρες) Εθνικές εκλογές. Φανταστείτε τι έκτρωμα-τέρας απόφαση θα πάρει ένας εντελώς και επίτηδες από το Σύστημα ανενημέρωτος κι απροετοίμαστος, λαός.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι, λοιπόν, η ταυτόχρονη διεξαγωγή Εθνικών εκλογών και δημοψηφίσματος!

Ποιος λόγος κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ να βιάζεται; Λέγουν τα παπαγαλάκια και τα αφεντικά τους που προωθούν όλες αυτές τις ανοησίες και πολιτικές ενέδρες, ο λόγος είναι κατά την εφημερίδα ΕΣΤΙΑ, διπλός:

Πρώτον, τακτικός.

Να χαλάσει τα σχέδια των αντιπάλων του αν τυχόν η Αντιπολίτευση επιχειρήσει και δικαιολογημένα, να σαμποτάρει το δημοψήφισμα καλώντας τον κόσμο σε αποχή, γιατί «δήθεν» δεν έχει ενημερωθεί ο λαός, έτσι η προκήρυξή του συνιστά θεσμική εκτροπή.

Άρα ο μόνος τρόπος που έχει ο λεβέντης και γέννημα θρέμμα του Αλαβάνου αστέρι της αριστεράς θολοκουλτούρας και καπιταλιστικής παλινδρόμησης,Τσίπρας, για να επιβάλλει τα έκνομα σχέδιά του και να οδηγήσει με το στανιό, τους πολίτες στην κάλπη, είναι να προκηρύξει το δημοψήφισμα μαζί με τις εκλογές.

Δεύτερον στρατηγικός.
Με την ταυτόχρονη προκήρυξη δημοψηφίσματος-εκλογών εκτιμά ότι θα αποσπάσει την προσοχή των Ελλήνων από τη δραματική αποτυχία στην άσκηση της διακυβέρνησης. Θ ανοίξει έτσι για να δικαιολογήσει την αναθεώρηση, συζήτηση με διάφορα θέματα που θα αναμπουμπουλιάσουν και θα εξοργίσουν τους Έλληνες, ώστε να ξεφύγουν από την τραγική πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν. Ελπίζει ότι θα προσθέσει στο δημόσιο διάλογο με ζωτικής «δήθεν» σημασίας θέματα που μπορούν να διχάσουν και να οδηγήσουν τα ζωντόβολα-πολίτες πιόνια του αστικού καπιταλιστικού συστήματος στο να ξεσκίζονται μεταξύ τους προς όφελός του, όπως: Διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, (άρθρο 3), την συνταγματική κατοχύρωση της απλής αναλογικής, τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.ά.

Από εδώ πρέπει να ξεκινήσει η κάθαρση της Ελλάδας από τα σκουπίδια

Έτσι τα κουτορνίθια θα την πατήσουν σαν μαζοπολτός που είναι, ξανά και ξανά. Ουσιαστικές, αυθεντικές συζητήσεις με νόημα και όφελος όπως, παραμονή στην  Ευρωπαϊκή Ένωση ή έξοδος από τη συμμορία των λύκων; Ευρώ και Κατοχή της χώρας από τους Φράγκους ή εθνικό νόμισμα και εθνική ανεξαρτησία; Τι γίνανε τόσα δις που δόθηκαν στις ελληνικές τράπεζες για ανακεφαλαιοποίηση;  Τόσο δύσκολο είναι να οριστούν ορκωτοί λογιστές τίμιοι και ασυμβίβαστοι, ώστε να δώσουν σαφείς εξηγήσεις «που πήγαν τόσα δις»; Τι σημαίνει Ελληνική Παιδεία; Τι σημαίνει ελληνορθόδοξη αγωγή των παιδιών μας; Ποια η έννοια της Πατρίδας και του Έθνους; Πόσο υπεύθυνες ήταν οι ελληνικές κυβερνήσεις με το να προβούν στην υπογραφή αυτών των επαίσχυντων Μνημονίων; Ποια πρέπει να είναι η τιμωρία των ενόχων που τα ψήφισαν; Τι θα γίνειτο πόρισμα της Βουλής του 2015 για τα Μνημόνια; Πολιτικοί και ανακλητότητα λόγω ανικανότητας, υποχώρησης και συμβιβασμού ενάντια στις υποσχέσεις τους προς τον ελληνικό λαό. Πως μπορεί να οριστεί συντακτική εθνοσυνέλευση με αποκλειστικό κριτήριο το συμφέρον του λαού; Είναι δυνατό κάποιοι που θα εκλεγούν ως «Πατέρες του Έθνους» να προβούν στη σύνταξη ενός Συντάγματος που θα εκφράζει τη λαϊκή βούληση και θα αποτελεί τον θεμέλιο συνταγματικό λίθο μιας νέας Ελλάδας για τα επόμενα 100 ή διακόσια χρόνια; Ένα σοβαρό Σύνταγμα, χωρίς να απαιτούνται ηλίθιες αναθεωρήσεις που να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της μειοψηφίας και της άρχουσας τάξης;  κ.ά.

Φυσικά, ας μην έχουμε αυταπάτες· το επίπεδο του λαού μας πολιτικό, κοινωνικό, μορφωτικό κ.λπ. είναι και θα παραμείνει, πρέπει πάση θυσία να παραμείνει, τόσο χαμηλό ώστε η ανάσταση του γένους δεν θα γίνει στο όνομα της παγκοσμιοποίησης,  της «νομιμότητας», της δημόσιας γαλήνης και τάξης. Όλα πρέπει να μείνουν ίδια όπως πριν και ακόμη χειρότερα.

Ευαγγελάτος Γεώργιος πάνω σε ένα δημοσίευμα της Εστίας, στις 23/9/2017

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.