«Η Ελλάδα μπορεί και πάλι να σώσει την Δύση» του Paul Craig Roberts

Συγκλονιστικό, μεγαλειώδες, και καταλυτικό άθρο του Paul Craig Roberts. Διαβάστε το και πάρετε τις αποφάσεις σας στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη.

Paul Craig Roberts o μεγάλος Φιλέλληνας ένας άνθρωπος for all seasons (για όλες τις εποχές).

Όπως στον Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, στις Πλαταιές και στην Μυκάλη (της Ιωνίας) περίπου 2.500 χρόνια πριν, η ελευθερία της Δύσης εξαρτάται και πάλι από την Ελλάδα.

Σήμερα η Ουάσιγκτον και η αυτοκρατορία των υποτελών ευρωπαϊκών κρατών της, παίζουν το ρόλο της Περσικής Αυτοκρατορίας, και καθυστερημένα οι Έλληνες μέσω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αρνούνται να υποταχθούν σε αυτή την αυτοκρατορία…

Λίγοι καταλαβαίνουν ότι η μοίρα της ελευθερίας της Δύσης, ό, τι απομένει από αυτή, βρίσκεται σε κίνδυνο σύγκρουσης, και, μάλιστα παίζεται η ίδια η ύπαρξη της. Σίγουρα η γερμανική κυβέρνηση δεν καταλαβαίνει. Ο Sigmar Gabriel, Γερμανός αντιπρόεδρος καγκελάριος, δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση είναι μια απειλή για την ευρωπαϊκή τάξη. Δηλαδή τι εννοεί δίνοντας το δικαίωμα ενός «ευρωπαϊκού εντάλματος» στις ισχυρότερες χώρες για να λεηλατήσουν τις ασθενέστερες.
Η «ελληνική κρίση» δεν αφορά το χρέος. Το χρέος είναι η προπαγάνδα που η αυτοκρατορία χρησιμοποιεί για να υποτάξει στην κυριαρχία της όλο τον δυτικό κόσμο.

Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε από τα έθνη που απαρτίζουν το «δημοκρατικό» σκέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράταση μιας εβδομάδας για το χρέος, προκειμένου ο ελληνικός λαός να δώσει την έγκριση ή να αποδοκιμάσει τις σκληρές προτάσεις που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα από την Επιτροπή της ΕΕ, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ με την επιμονή της Ουάσιγκτον.

Η απάντηση από την Ευρώπη το ΔΝΤ και την Ουάσιγκτον ήταν «ΟΧΙ».

Αυτό που ειπώθηκε στην ελληνική κυβέρνηση είναι ότι η δημοκρατία δεν εφαρμόζεται όταν οι πιστωτές είναι αποφασισμένοι να κάνουν τους Έλληνες πολίτες να πληρώνουν για τα λάθη των πιστωτών με μειωμένες συντάξεις, μειωμένη υγειονομική περίθαλψη, μειωμένη εκπαίδευση, μείωση της απασχόλησης και μείωση των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η θέση της Αυτοκρατορίας είναι ότι «οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τα λάθη των ξένων πιστωτών τους, και οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν για τα λάθη τους πιστωτές τους », ειδικά αυτά τα λάθη που έχουν ενεργοποιηθεί από την Goldman Sachs.

Όπως έχει αποδειχθεί με βεβαιότητα, το αίτημα της αυτοκρατορίας είναι ψεύτικο. Τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα έχουν ως αποτέλεσμα την πτώση της οικονομίας κατά 27%, αυξάνοντας έτσι την αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ και την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα. Η λιτότητα έχει καταφέρει να οδηγήσει τον ελληνικό λαό περισσότερο στον πάτο, καθιστώντας έτσι αδύνατη την αποπληρωμή του χρέους.

Η Αυτοκρατορία απέρριψε το δημοκρατικό δημοψήφισμα στην Ελλάδα την επόμενη Κυριακή, διότι δεν πιστεύει στη δημοκρατία. Η Αυτοκρατορία, όπως και όλες αυτού τους είδους, πιστεύει στην υποτέλεια. Η Ελλάδα δεν είναι υποταγμένη. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα πρέπει να τιμωρηθεί. Οι Πέρσες Δαρείος και Ξέρξης είχαν την ίδια άποψη με την Ουάσιγκτον και την ΕΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση υποτίθεται ότι οφείλει να κάνει ό, τι και οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις έχουν κάνει, δηλαδή να αποδεχθεί την εξόφληση του χρέους και να επιτρέψουν στην Ελλάδα να λεηλατηθεί.

Οι λεηλασίες είναι ο μόνος τρόπος που έμεινε για το Δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα για να βγάλει λεφτά. Για την επίτευξη των βραχυπρόθεσμων κερδών, οι δυτικές επιχειρήσεις, με την ενθάρρυνση και τον εξαναγκασμό του χρηματοπιστωτικού τομέα, έχουν μετακινήσει υπεράκτια (σ.γ.: εννοεί προς την πλευρά της Κίνας) την δυτική βιομηχανία, της μεταποίησης, καθώς και επαγγελματικές δεξιότητες, όπως η τεχνολογία της πληροφορίας και της μηχανικής λογισμικού. Το μόνο που απομένει για τη Δύση είναι η μεγάλη μόχλευση των στοιχημάτων παραγώγων και οι λεηλασίες. Η Apple είναι μια αμερικανική εταιρεία, αλλά ούτε ένας υπολογιστής της Apple φτιάχνεται στις ΗΠΑ.

Οι γερμανικές, γαλλικές και ολλανδικές κυβερνήσεις μαζί με την Ουάσιγκτον και το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα έχουν ταχθεί υπέρ της λεηλασίας. Για να λεηλατηθεί μια χώρα, η φωνή του λαού του πρέπει να σιωπήσει. Αυτός είναι ο λόγος που οι Γερμανοί και η ΕΕ αρνούνται στην ελληνική κυβέρνηση να παραδώσει στον ελληνικό λαό τη δυνατότητα να αποφασίζουν για το μέλλον της Ελλάδας.

Με άλλα λόγια, σήμερα στην Δύση, η κυριαρχία των λαών και η ευθύνη των κυβερνήσεων είναι ασυμβίβαστες με τα οικονομικά συμφέροντα της ελίτ του 1% που ελέγχει την οικονομική και πολιτική τάξη.

Εν κατακλείδι: Αν η δημοκρατία μπορεί να καταστραφεί στην Ελλάδα, μπορεί να καταστραφεί σε όλη την Ευρώπη.

Οι Έλληνες δεν κατέχουν στα χέρια τους μόνο την τύχη της δημοκρατίας στη Δύση, αλλά και την μοίρα της ζωής πάνω στην γη.

Ο μηχανισμός της Ουάσιγκτον για την δημιουργία σύγκρουσης με τη Ρωσία είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Παραβιάζοντας συμφωνίες που έχουν συναφθεί από προηγούμενες κυβερνήσεις των ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον έχει φέρει το ΝΑΤΟ στα σύνορα της Ρωσίας και σήμερα αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα, εξοπλισμούς, και πυραύλους στα σύνορα της Ρωσίας, ενώ όλο αυτό το διάστημα το μιλάει επιθετικά προς την Ρωσία.

Η Ρωσία δεν έχει καμία εναλλακτική λύση, παρά να στοχεύσει αυτές τις στρατιωτικές επιχειρήσεις. Όπως αυξάνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και κλιμακώνεται η ανεύθυνη και εντελώς ανακριβής δυτική προπαγάνδα κατά της Ρωσίας και της Ρωσικής κυβέρνησης, ο πόλεμος μπορεί να αυταναφλεχθεί.

Είναι σαφές ότι η Ουάσιγκτον και τα υποτελή κράτη μέλη της έχουν αποφύγει την διπλωματία και αντί αυτού χρησιμοποιούν την δαιμονοποίηση της Ρωσίας και αποπειρούνται να εξαναγκάσουν την Ρωσία να προσχωρήσει στη βούληση της αυτοκρατορίας.

Αυτή η απερίσκεπτη πολιτική συνεχίζεται παρά τις πολλές προειδοποιήσεις από την ρωσική προς τη Δύση να μην δίνει τελεσίγραφα στη Ρωσία. Καθώς οι αυτοκρατορίες χαρακτηρίζονται από αλαζονεία και ύβρη, (Βλέπε στο διαδίκτυο, David Owen: The Hybris syndrome καθώς «Ασθενείς Ηγέτες στην εξουσία) η Αυτοκρατορία δεν ακούει τις προειδοποιήσεις.

Πρόσφατα είχαμε από το ανδρείκελο της Ουάσιγκτον, πρωθυπουργό στο Λονδίνο, βρετανικές απειλές κατά της Ρωσίας, παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν μπορεί να αντιτάξει καμία δύναμη κατά της Ρωσίας και μπορεί να καταστραφεί σε λίγα λεπτά από τη Ρωσία. Αυτό το είδος της παραφροσύνης είναι αυτό που οδηγεί στον πόλεμο. Ο τρελαμένος Βρετανός πρωθυπουργός νομίζει ότι μπορεί να φωνάξει στην Ρωσία.

Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει Αρμαγεδώνα. Αλλά η Ελλάδα μπορεί να μας σώσει. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Έλληνες, είναι να στηρίζουν την κυβέρνησή τους και να επιμείνουν ότι η κυβέρνησή τους, η πρώτη εδώ και καιρό που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, να κουνήσει το δάχτυλο στην διεφθαρμένη ΕΕ, να κάνει στάση πληρωμών του χρέους , και να στραφεί προς την Ρωσία.

Αυτό θα ξεκινήσει ένα ξεκαθάρισμα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και θα σώσει τον κόσμο από τον Αρμαγεδώνα. Το πιο πιθανό είναι, η Ιταλία και η Ισπανία να ακολουθήσουν την Ελλάδα εκτός ΕΕ και ΝΑΤΟ, καθώς οι χώρες αυτές είναι στοχευμένες για ανελέητη λεηλασία. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ, ο μηχανισμός της Ουάσιγκτον για την δημιουργία σύγκρουσης με τη Ρωσία, θα ξηλωθούν. Ο κόσμος θα σωθεί και θα οφείλει την σωτηρία του στην ικανότητα των Ελλήνων να συνειδητοποιήσουν τι πραγματικά διακυβεύεται. Ακριβώς όπως έκαναν στο Μαραθώνα, στις Θερμοπύλες, και στην Μυκάλη.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ένα άλλο σενάριο που θα μας σώσει από το Γ “Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσευχηθείτε ότι οι Έλληνες κατανοούν την ευθύνη που είναι στα χέρια τους, όχι μόνο για την ελευθερία, αλλά και για την ζωή στην γη.

***
(Greece Again Can Save The West — Paul Craig Roberts 1/7/2015) http://www.paulcraigroberts.org/2015/07/01/greece-can-save-west-paul-craig-roberts/

Ποιος είναι ποιος ο Dr. Paul Craig Roberts Διετέλεσε βοηθός υπουργός για την Οικονομική Πολιτική και συνδιευθυντής σύνταξης στην «Wall Street Journal». Είχε δική του στήλη στο «Business Week», και αρθρογραφούσε στο «Scripps Howard News Service», and «Creators Syndicate». Διετέλεσε επισκέπτης καθηγητής στ πολλά Πανεπιστήμια. Διαθέτει προσωπική σελίδα στο Διαδίκτυο με επισκεψιμότητα από όλο τον κόσμο. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι «The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West» και «How America Was Lost». Η επίσημη ιστοσελίδα του είναι: http://www.paulcraigroberts.org,

Leave a Reply

Your email address will not be published.