Μπορούν οι λαοί να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα ή θα συνεχίσουν να ζουν με τα ζωτικά τους ψεύδη χαμένοι στις φαντασιώσεις τους;

Ότι κάθε άνθρωπος έχει λίγο πολύ την ανάγκη να δημιουργεί στόχους, ιδανικά και σκοπό για να έχει λόγο να υπάρχει είναι αποδεκτό. Το να ζούν όμως οι άνθρωποι και οι λαοί, με φαντασιώσεις και ζωτικά ψέματα, αυτό τους βοηθάει μόνο στο να γίνονται χειριστικά αντικείμενα εκμετάλλευσης και σκλάβοι του καθενός ρεαλιστή δήθεν έξυπνου επιχειρηματία, ή μαφιόζου, ψυχοπαθητικού πολιτικού.

Το τι είναι τα ζωτικά ψεύδη και τι οι φαντασιωσεις θα το αναλύσουμε σε άλλη μελέτη μας που ήδη τρέχει σε συνδυασμό με τις θεωρίες του παραθύρου του Όβερτον και των Σφαιρών του Χαλίλ που έχουμε αναφέρει. Πιστεύουμε όμως ότι λίγο πολύ ο αναγνώστης μας είναι υποψιασμένος για τα ζωτικά ψεύδη και τι αυτά εκπροσωπούν.

Είναι και γίνονται αιτία για να ασχολούνται με άπειρα ηλίθια, τιποτένια, ανάξια λόγου θέματα-διαφυγές για να ξεφεύγουν από την πραγματικότητα που είναι όπως οι παρακάτω ειδήσεις.

Γκέιτς, Μπέζος και Μπάφετ πλουσιότεροι από 160 εκατ. ανθρώπους

Τα χρήματα, που διαθέτει συνολικά ο φτωχότερος μισός πληθυσμός των ΗΠΑ, δηλαδή 160 εκατομμύρια άνθρωποι, ξεπερνά ο πλούτος των τριών πλουσιότερων ανθρώπων στη Βόρεια Αμερική, δηλαδή των Μπιλ Γκέιτς (Microsoft), Τζεφ Μπέζος (Amazon) (αφού έκλεισε τα Macys, τα Sears κ.λπ. και Ουόρεν Μπάφετ (επενδυτικό ταμείο Berkshire Hathaway), που φτάνει τα 248,5 δισεκατομμύρια δολάρια (214,2 δισ. ευρώ).  

Σύμφωνα με έκθεση του Institute for Policy Studies με τίτλο «The Billionaire Bonanza», το αυξανόμενο χάσμα ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς έχει δημιουργήσει μια «ηθική κρίση» που δεν απασχολεί βέβαια κανένα εκτός από εκείνους που ζηλόφθονα τους αντικρίζουν και φαρισαϊκά επισείουν το επιχείρημα ότι ο πλούτος είναι αποτέλεσμα εκμετάλλευσης της εργασίας.

Στην έρευνα σημειώνεται πως οι φορολογικές προτάσεις του Ντόναλντ Τραμπ, εφόσον υιοθετηθούν, «θα εντείνουν τις υφιστάμενες ανισότητες στον πλούτο», καθώς 80% των φορολογικών ελαφρύνσεων θα ωφελήσουν το πλουσιότερο 1% των νοικοκυριών. Σ.γ.: Επιχειρηματίας είναι ο άνθρωπος, θα έρθει αντιμέτωπος με όλο τον προηγούμενο τρόπο ζωής του;

«Η ανισότητα στον πλούτο βρίσκεται σε άνοδο», λέει στη βρετανική εφημερίδα ο Τσακ Κόλινς, οικονομολόγος που συμμετείχε στη σύνταξη της έκθεσης. «Τώρα είναι καιρός για δράσεις με στόχο τη μείωση της ανισότητας, όχι για φορολογικές μειώσεις για τους πολύ πλουσίους». Σ.γ.:Φυσικά δεν προτείνει τρόπο ούτε πιστεύει πως μπορεί κάτι ν’ αλλάξει με τα υπάρχοντα δεδομένα.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως οι δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο του περιοδικού Forbes με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ συγκεντρώνουν συνολικά πλούτο 2,68 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (2,31 τρισεκ. ευρώ), ποσό μεγαλύτερο από το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Βρετανίας.

«Οι 400 πλουσιότεροι πολίτες μας έχουν πλέον μαζί περισσότερο πλούτο απ’ ό,τι το φτωχότερο 64% του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 80 εκατ. νοικοκυριά ή 204 εκατομμύρια άνθρωποι», αναφέρεται στην έκθεση. «Είναι περισσότεροι άνθρωποι απ’ ό,τι οι πληθυσμοί του Καναδά και του Μεξικού μαζί».

Στην έκθεση προστίθεται πως «η τάξη των δισεκατομμυριούχων» συνεχίζει «να απομακρύνεται από εμάς τους υπόλοιπους» με τον ταχύτερο ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ. «Τέτοια ακραία επίπεδα συγκέντρωσης πλούτου και ισχύος έχουν να παρατηρηθούν από την πρώτη χρυσή εποχή (σ.σ.: 1865-1901), πριν από έναν αιώνα».

Σ.γ.: Ξεχνά ο συντάκτης του Institute for Policy Studies ότι μετά τη χρυσή εποχή επακολούθησε η δολοφονική οικονομική κρίση του 1929 και δύο παγκόσμιοι πόλεμοι; Γιατί δεν αναρωτιέται γιατί ακολούθησαν τόσοι πόλεμοι και τόση δυστυχία στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο; Στον τελευταίο μάλιστα συνεχίζονται οι καταστροφικοί πόλεμοι και οι ομαδικού τύπου σφαγές και χρήση βίας μέχρι σήμερα; Τις περισσότερες μάλιστα φορές με τις πλάτες των πολιτισμένων λαών δηλαδή των Ευροαμερικάνων;

Θα τολμούσαμε να απαντήσουμε ότι  η συσσώρευση πλούτου μόνο συμφορά φέρνει στους ίδιους τους πλούσιους όσο και στους λαούς από τους οποίους αφαιρείται. Διχόνοιες, μίση, εξοντωτικοί ανταγωνισμοί, απάτες, παρανομίες, φόνοι, εγκλήματα είναι οι συνέπειες που πληρώνει η ανθρωπότητα είτε φταίει είτε όχι. Τούτο γιατί έχει παραβιαστεί ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ο Νόμος της Αγάπης και οι άνθρωποι πολύ λίγο γνωρίζουν τι σημαίνει αγάπη και πως να την εφαρμόζουν στην πράξη. 

Αν και μιλάμε για πολύ σοβαρές και ουσιαστικές αξίες και κινδυνεύουμε να κατηγορηθούμε ότι αγγίζουμε τα ιερά και τα όσια με επιπόλαιο και βέβηλο τρόπο, μονολεκτικά θα λέγαμε ότι η Αγάπη έχει άπειρο νόημα αλλά στη βάση θα την ορίζαμε σαν την μετά μανίας επιθυμία του ανθρώπου να γνωρίζει όσο περισσότερο γίνεται σε βάθος το θείο ( γιατί στην ουσία του δεν μπορεί να υπεισέλθει) και ως προς το κοινωνικό σύνολο η άνευ όρων αποδοχή του πλησίον, ο σεβασμός, η προστασία, το αγκάλιασμα του αδελφού (όλοι είμαστε αδέρφια του κοινού πατέρα Δημιουργού μας), όσο και η θερμή επαφή μας μαζί του, όπως κάνει κάθε πατέτρας και μητέρα προς τα παιδιά του/της, το συνειδητό νοιάξιμο γι’ αυτόν όπως κάνουμε με τον εαυτό μας.  

Πηγή: The Guardian

http://www.efsyn.gr/arthro/gkeits-mpezos-kai-mpafet-ploysioteroi-apo-160-ekat-anthropoys

2 σχόλια

  • ΠΕρικλης στο 16 Νοεμβρίου, 2017 στις 5:10 μμ
  • Απάντηση

  Τα ξερω αυτα που αναφερατε ( μνημοντευοντας αλλον) κυριε Ευαγγελατε
  ΚΑλο βεβαια, που μας τα θυμισατε

  ΠΑρα λιγο να δω το Γκεις απο κοντα μια χρονια , αλλα ειχα αλλη υποχρεωση.
  Τα Προιοντα του ΔΕΝ ειναι τα καλυτερα ( ειναι πανεξυπνος βεβαια)<..απλα εχουν το ΚΑλυτερο Μαρκετινγκ !

  Εγω προσωπικα τον θεωρω Φτωχο το Γκετις …
  Δεν ειναι ουτε 60-65 ετων και Δειχνει 80ρης +
  Ε τον καημενο.΄…… χα χα

  • ΠΕρικλης στο 16 Νοεμβρίου, 2017 στις 5:12 μμ
  • Απάντηση

  Μηνυμα 2 …ΞΕχασα επισης να Ανφερω οτι στην Οικονομικη Επιστημη
  ΑΥτην την ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜη πλουτου, την ΑΝισοτητα ευκαιριων και το Χασμα Ευημεριας αναμεσα σε ομαδες
  ΜΕτριεται με το ΤΖΙΝΙ … Ειναι μια μεταβλητη που απεικονιζεται και Γραφικα….

  Δυστυχως ολο και τεινει να Διευρυνεται καθε χρονο
  Λογω ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ = Αγρια ΜΟρφη ΚΑπιταλισμου . !!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.