Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης δίνει οδηγίες στα αναξιόπιστα ΜΜΕ, πως να χειριστούν την κρίση

Σκοπός τους να μας αποκοιμήσουν, όσο είναι δυνατό, η κυβέρνηση και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να μην πανικοβληθούμε, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης. Δηλαδή κάτι παρόμοιο με την καταβύθιση της Έλλης από το ιταλικό υποβρύχιο στις 15 Αυγούστου του 1940 στο λιμάνι της Τήνου ανήμερα της Κοίμησης της Παναγιάς.

 torpilismos_elli_ek

Το καταδρομικό Έλλη ήταν Ελληνικό πολεμικό πλοίο «εύδρομο» κατά την ορολογία του μεσοπολέμου ή «ελαφρύ καταδρομικό» κατά την ορολογία του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που έφερε το όνομα εκ της ναυμαχίας της Έλλης που είχε λάβει χώρα στην διάρκεια του Α’ Βαλκανικού Πολέμου, στην οποία η Ελλάδα ήταν νικήτρια.Βυθίστηκε στις 15 Αυγούστου 1940 σε ειρηνική περίοδο από το ιταλικό υποβρύχιο Delfino και ενώ ήταν αγκυροβολημένο έξω από τον λιμένα της Τήνου όπου και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Το ίδιο υποβρύχιο αποπειράθηκε στη συνέχεια να τορπιλίσει τα επιβατηγά Έλση και Έσπερος που βρίσκονταν μέσα στο λιμάνι της Τήνου. Ευτυχώς η απόπειρα απέτυχε και οι τορπίλες κατέστρεψαν μόνο ένα τμήμα του κρηπιδώματος του λιμένα.

Η στιγμή της έκρηξης μιας εκ των τορπιλών στην προβλήτα του λιμανιού της Τηνου. Η Έλλη διακρίνεται στην δεξιά πλευρά του στύλου.

Η στιγμή της έκρηξης μιας εκ των τορπιλών στην προβλήτα του λιμανιού της Τηνου.
Η Έλλη διακρίνεται στην δεξιά πλευρά του στύλου.

Ο τορπιλισμός του Έλλη

Την παραμονή της μεγάλης γιορτής της Μεγαλόχαρης στην Τήνο, τα πλήθη των πιστών συνέρεαν με τα βαπόρια απο τα διάφορα μέρη της Ελλάδος για να προσκυνήσουν την Παναγιά. Μέσα σ΄ αυτήν την λαοθάλασσα, τριγύριζαν και Ιταλοί πράκτορες για να συλλέξουν και να δώσουν πληροφορίες στον Ιταλό Γενικό Διοικητή Δωδεκανήσου Ντέ Βέκκι για την θέση των ελληνικών πολεμικών πλοίων και κυρίως για το καταδρομικό Έλλη που ήταν αγκυροβολημένο ανοικτά του λιμανιού.

Ο κόσμος ανύποπτος σηκώθηκε το πρωί της επομένης για να πάει στην εκκλησία για να προσκυνήσει. Την ώρα εκείνη ο Ντε Βέκκι δίνει εντολή στον διοικητή του ναυλοχούντος στην Λέρο Ιταλικού Στόλου να κτυπήσει. Ο Ιταλός ναύαρχος μεταβιβάζει την διαταγή στον πλοίαρχο του υποβρυχίου Delfino που περιπολούσε ανοικτά της Τήνου και εκείνος επιτίθεται εν καιρώ ειρήνης απροειδοποίητα και χωρίς καμία πρόκληση κατά της Έλλης.

Η ώρα ήταν 8.30 το πρωί όταν ενας δυνατός κρότος συγκλόνισε το Έλλη. Ύστερα ενας δεύτερος, ενας τρίτος που ακούστηκαν κοντά στην προκυμαία. Ο κόσμος που βρισκόταν κοντά στο λιμάνι, πανικοβλήθηκε. Στο Έλλη, ο κυβερνήτης του σκάφους πλοίαρχος Β.Ν. Άγγελος Χατζόπουλος, διέταξε συναγερμό και έτρεξε να δει ο ίδιος τι ακριβώς συμβαίνει. Έκπληκτος βλέπει το πλοίο κτυπημένο και να γέρνει και στον λιμενοβραχίονα να ακούγονται οι εκρήξεις απο δύο άλλες τορπίλες.Προλαβαίνει και τηλεγραφεί αμέσως στην Αθήνα και αναφέρει το συμβάν.

Τι έλεγε τότε ο ελεγχόμενος από τον δικτάτορα τύπος; Άγνωστου ταυτότητας υποβρύχιο βύθισε την ΕΛΛΗ.

Εφημερίδα της εποχής

Τα ίδια θα επαναληφθούν, είναι φως φανάρι, είτε το θέλουμε είτε όχι, γιατί το σύνδρομο της Ύβρως από το οποίο πάσχει ο Ερντογάν θέλει πάση θυσία αίμα, και το αίμα που χύνει στο ΑΦΡΙΝ δεν του αρκεί. Δεν υπάρχει επίσης κανείς τρόπος, κανένας οργανισμός, να τον σταματήσει.Αφήστε που το ΝΑΤΟ και η ληστοσυμμορία που αποκαλείται Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μας υπολογίζουν είτε ζούμε είτε όχι. Αντίθετα μας σφαγιάζουν με τον δικό τους τρόπο. Με το ΔΝΤ, τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις. Οι παράνομοι θα μας σώσουν από την παρανομία των Τούρκων;

Όταν άλλωστε ένας ηγέτης νιώθει, έστω και στην φαντασία του παντοδύναμος, ή στηρίζεται στα ασκέρια και τα 80 εκατομμύρια πληθυσμό της χώρας του, θα την εκτελέσει την πορεία του θανάτου ενάντια  στον λαό του και τους άλλους λαούς, χωρίς κανείς να μπορεί να τον σταματήσει.

Όταν κάποιος εξουσιαστής, στην ουσία δικτάτορας, είτε Χιτλερ καλείται αυτός, είτε Μπους και Μπλερ, είτε Ερντογάν, με όλο το ναρκισσιστικό- ψυχοπαθητικό φορτίο που έχει συσσωρεύσει στην ψυχή του έχει πάρει τέτοια αποτρόπαιη αποφασίσει και αυτοπαινεύεται για την ιμπεριαλιστική του δράση, θα το κάνει. Καμμία φωνή λογικής δεν υπάρχει να τον εμποδίσει. Μόνο η ντροπή της ήττας και ο κόλαφος της αποτυχίας μπορούν να τον σταματήσουν με απροσδόκητα αποτελέσματα τόσο για τον ναρκισσιστή ηγέτη ή για τον λαό του. Π.χ. κατάληξη στην αυτοκτονία, καταστροφή και διάλυση της Τουρκίας εις τα εξ ων συνετέθη. Όχι όμως πριν να παρασύρει στην οδύνη της καταστροφής τους γείτονες λαούς.

Η ελληνική κυβέρνηση της υποχωρητικότητας, της υποταγής στους Δυτικούς και του παρακαλήματος, τρέχει πανικόβλητη να παρακαλέσει τον εμίρη  του Κατάρ, τον υπουργό εξωτερικών της Ρουμανίας, όποιον βρει και φυσικά τον αμερικανό πρέσβη Τζέφρυ Πάϊερ, τον δήμιο της Ουκρανίας. Υποκύπτει στις απαιτήσεις του Σουλτάνου με απόλυτα μαζοχιστικό τρόπο ενώ προσπαθεί αδέξια να αποκρύψει την πραγματικότητα, την σκληρή αλήθεια από τον ελληνικό λαό.

Αντί να αναλάβει αυτή να χειριστεί το θέμα της ενημέρωσης του λαού, και να του πεί την αλήθεια, να τον θέσει προ της στυγνής πραγματικότητας και να του μιλήσει ειλικρινά, βάζει τον Ναύαρχο Αποστολάκη να συνεννοηθεί με τους υπεύθυνους των αναξιόπιστων μεγάλων ιδιωτικών καναλιών φαντάζομαι συμπεριλαμβανομένων των τριών κρατικών ΕΤ!, ΕΤ2, ΕΤ3 που τα έχει του χεριού της και τα κατάντησε μετά το κλείσιμο από τον Σαμαρά ακόμη χειρότερα, υπηρετριούλες του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά ας δούμε πόσο άκομψα χειρίζεται το θέμα της ενημέρωσης ενός λαού που έχει φάει το ψέμα χρόνια τώρα με τον τόνο και εξ αντιδράσεως έχει αναπτύξει τόνους αμφισβήτησης και αναξιοπιστίας όσον αφορά την πληροφόρηση από τα τσοντοκάναλα.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ!

Είναι ανατριχιαστική η αποκάλυψη που κάνουν οι  Μάκης Πολλάτος και Χρήστος Μπόκας στο protothema.gr σύμφωνα με την οποία πριν από λίγες ημέρες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης κάλεσε σε εμπιστευτική (!!!!) συνάντηση διευθυντικά στελέχη των κεντρικών τηλεοπτικών σταθμών στα οποία και εξέθεσε -μέσες άκρες- την κατάσταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τους έδωσε οδηγίες χειρισμού μιας πιθανής κρίσης που μπορεί να προκύψει. Διπλωματικά στελέχη αναφέρουν ότι μια πιθανή όξυνση της τουρκικής νευρικότητας πιθανότατα θα εκδηλωθεί μετά το τέλος των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Άγκυρας στο Αφρίν της Τουρκίας. Στην Αθήνα θεωρούν ότι η τουρκική πλευρά έχει σχεδιάσει και προετοιμάσει αρκετά εναλλακτικά σενάρια.

Αντιλαμβάνεστε τι τους είπε ο κος Αποστολάκης. Η βάση της ενημέρωσης υποψιαζόμαστε ότι ήταν όλα να κινηθούν στο ήπιο κλίμα και στα κρύφια ή τουλάχιστον τα μισοσκότεινα. Περίπου όπως και η απόκρυψη των αυτοκτονιών και η μη δημοσίευσή τους από τις εφημερίδες του κέντρου και τα μεγαλοκάναλα για να μην αντιδράσει ο λαός.Σφάξιμο με το μπαμπάκι δηλαδή!

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.