Γιατί για τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί δεν νοιάζεται ούτε τον μνημονεύει κανείς;

Γιάννης Βασίλης Γιαϊλαλί: Μετά από ένα χρόνο εγκλεισμού, κατηγορητήριο από το κράτος- φυλακή που λέγεται Τουρκία!

Θ. Μαλκίδης 

Γιάννης Βασίλης  Γιαϊλαλί: Μετά από ένα χρόνο κατηγορητήριο από την Τουρκία, το κράτος φυλακή!

Μετά από ένα έτος  φυλάκιση του Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, του αγωνιστή Έλληνα που δήλωσε την πραγματική του καταγωγή στην Τουρκία, πριν από λίγο η εισαγγελική αρχή του Σιρνάκ του Κουρδιστάν παρουσίασε το κατηγορητήριο. 

Οι δικαστικές αρχές  κατηγορούν  τον Γιάννη  ότι « κάνει προπαγάνδα τρομοκρατικής οργάνωσης, και πως έχει  ενταχθεί στην ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση» (εννοώντας τη συμμετοχή του στον αγώνα ανάδειξης των εγκλημάτων της Τουρκίας στο Κουρδιστάν και την προσπάθειά του για αναγνώριση της Γενοκτονίας)!

Τα αδικήματα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρονται να τελέστηκαν   το 2016 στο Σιρνάκ, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε μία απόδειξη  στο κατηγορητήριο που θα μπορούσε να τεκμηριώσει τις κατηγορίες, αφού αυτές περιορίζονται  σε φωτογραφίες,  σχόλια και  κατηγορητήρια, τα οποία μοιράζονται στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και προέρχονται από καταγγελίες ενός και μόνο καταγγέλλοντος. (το όνομά του έχει ανακοινωθεί από το δικαστήριο).

Η πρώτη  δίκη  ορίστηκε για τον Γιάννη για  την  25η  Ιουλίου 2018 και αφού έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος απομόνωσης,  εκφοβισμού και καταστολής, στα λευκά κελιά, ενώ έχει υποστεί και βασανισμούς.

Η προσπάθειά μας, παρά την επίσημη και ένοχη σιωπή στην Ελλάδα για τον Γιάννη συνεχίζεται. Τη Δευτέρα 14 Μαΐου, ημέρα απελευθέρωσης της Θράκης ,  ξεκινάμε αγώνα  500 χλμ από τις Καστανιές Έβρου με κατάληξη την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης στη Γενοκτονία,  στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. 

Το μήνυμα μας είναι ξεκάθαρο: Λευτεριά στον Άγγελο Μητρετώδη και τον Δημήτρη Κούκλατζη, Λευτεριά στον Γιάννη Βασίλη.

Για πληροφορίες τηλ. επικοινωνίας δρομέας Γιώργος Ζαχαριάδης
6973068134.

http://malkidis.blogspot.gr/2018/05/blog-post_81.html

Αυτά συμβαίνουν στην γείτονα χώρα και δεν βγάζουν μιλιά οι κυβερνήτες και ο Τύπος της Ελλάδας. Ο τελευταίος μάλιστα είναι υπεραπασχολήμένος με το κουμπί του Κάρολου από το σακάκι και τη αριστερή φθαρμένη του τσέπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.