Στο τέλος του Α΄ τόμου του βιβλίου του « Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ»[1] ο Έριχ Φρομ γράφει: Περνώντας οι γενιές τραβάνε στο χειρότερο. θα φτάσει τότε ένας καιρός, που οι άνθρωποι, σε φοβερή κατάντια, θα λατρεύουνε τη δύναμη· θα λένε πως μονάχα η δύναμη είναι δίκιο, και το αγαθό κανένας δε θα σέβεται. Στο τέλος, όταν δεν θα υπάρχει αγανάκτηση γιθα το άδικο κι ούτε ντροπή μπροστά στην αθλιότητα, ο Δίας (Dieu, o Θεός) θα τους αφανίσει όλους. Κι όμως μπορεί να γίνει κάτι· μπορεί αν οι απλοί ανθρώποι σηκωθούνε και ρίξουνε τους κυβερνήτες που τους ποδοπάτησαν… (Ελληνικός μύθος από την εποχή του σιδήρου).
ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΔΙΟΣ: <<Η Ελλάνια παράδοση αναφέρει τα πέντε γένη των ανθρώπων και ο Ελλάνιος φιλόσοφος ο Πλάτων, ο οποίος ήταν ένας από εμάς, μετάφερε την πληροφορία μέσα από το έργο του, ότι στο μέλλον θα εμφανισθούν δύο ακόμη θνητά γένη, το έκτον και το έβδομον, τα οποία θα συμπληρώσουν την ανθρώπινη εξέλιξη>>.
-Ο Ησίοδος στο έργο του «Έργα και Ημέραι» αναφέρει τα πέντε γένη των ανθρώπων το Χρυσό, το Αργυρό, το Χάλκινο, το Ηρωικό και το πέμπτο του Σιδήρου που είναι το σημερινό και για το οποίο γράφει:
Πηγή:
Fileas Fonk
ΕΛΛΑΝΙΑ ΠΥΛΗ

Πρόσφατα Σχόλια