Αλέξανδρος Ρότσιλντ ετών 37: Αναλαμβάνει επικεφαλής της Τράπεζας & της δυναστείας των πλουσιότατων Rothschild

Μια αλλαγή που πολλοί στον τραπεζικό κόσμο περίμεναν στην ηγεσία της κορυφαίας επενδυτικής τράπεζας.

“Θα γίνει όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή”, είχε αναφέρει με μετριοπάθεια στο Manager Magazin το 2012 ο Alexandre de Rothschild όταν του ζητήθηκε να πει ποτέ θα αναλάβει τη διοίκηση της τράπεζας.

Σήμερα, ωστόσο, η υπομονή του νεαρού τραπεζίτη φαίνεται να ανταμείβεται. Σύμφωνα με τους Financial Times, ο 37χρονος θα αναλάβει πρόεδρος της γαλλο-βρετανικής επενδυτικής τράπεζας τον Ιούνιο. Ο 75χρονος πατέρας του David de Rothschild θα αποσυρθεί.

Η αλλαγή της ηγεσίας από την έκτη στην έβδομη γενιά αναμένεται για χρόνια και ο γιος προετοιμάζεται προσεκτικά για το έργο. Εντάχθηκε στην οικογενειακή επιχείρηση το 2008, έχοντας μάθει προηγουμένως τις επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο (Bear Stearns, Bank of America). Από το 2012 είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου και αναπληρωτής του πατέρα του.
Η επενδυτική τράπεζα ιδρύθηκε πριν από 200 χρόνια από τον Mayer Amschel Rothschild. Οι πέντε γιοι του την εξέλιξαν τον 19ο αιώνα ως την κορυφαία τράπεζα στην Ευρώπη και έκαναν τους Rothschilds την πλουσιότερη οικογένεια στον κόσμο. Το 2012, ο David de Rothschild επανέφερε τα γαλλικά και βρετανικά υποκαταστήματα της τράπεζας. Η οικογένεια κατέχει σήμερα το 58% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου.

Ο Αλέξανδρος με τη γυναίκα του

Η τράπεζα έχει επικεντρωθεί στο ρόλο της παροχης συμβουλών. Με τη δραστηριότητα των συγχωνεύσεων κατάφερε να υπερασπιστεί την πέμπτη της θέση στην Ευρώπη μπροστά από αντιπάλους όπως η Morgan Stanley ή η Deutsche Bank .

Το ζεύγος των εκατομμυριούχων

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, η τράπεζα απασχολεί 2.800 άτομα.

Ο Alexandre de Rothschild αναλαμβάνει μια αναπτυσσόμενη εταιρεία. Οι πωλήσεις ανήλθαν σε 852 εκατομμύρια ευρώ το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου οικονομικού έτους, τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 206 εκατομμύρια λίρες – μια αύξηση της τάξης του 10 %.

https://www.eirinika.gr/article/172099/alexandros-rotsilnt-eton-37-analamvanei-epikefalis-tis-trapezas-tis-dynasteias-ton

Leave a Reply

Your email address will not be published.