ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ. Μέρος 3ο

Ο παλιός φίλος μας Στέλιος Παπαθεμελής τέως χριστιανοδημοκράτης και αυτόβουλα μεταμοσχευθείς από την Ένωση Κεντρώων Νέων Δυνάμεων στο ΠΑΣΟΚ, συνηθίζει να λέει:  «το πολιτιλίκι πεθαίνει ένα μήνα μετά τον θάνατο του βουλευτή». Με λίγα λόγια παλιά μου τέχνη κόσκινο ή  Το λύκο τον κουρεύανε, αυτός δεν τόβαζε κάτω, πούθε παν’ τα πρόβατα;

Ο καλός λύκος στον κακό

Αν οι φύλακες του λαού, οι φιλόσοφοι, οι πνευματικοί κι εκκλησιαστικοί ηγέτες δεν αγρυπνούν αλλά κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου κι αφήνουν έρμαιο κι αδιαφώτιστο το λαό, οι διεφθαρμένοι ηγέτες θα διαλύσουν τα πάντα, θα φέρουν χάος στην κοινωνία, θα την διαφθείρουν σαν τα μούτρα τους και στο τέλος θα ξεπουλήσουν την πατρίδα στο πιο πρόθυμο απατεώνα τραπεζίτη όπως ο Τζωρτζ Σόρος, Ροθτσάϊλντ, Ροκφέλλερ, κ.ά. Το συμβολίζει περίφημα η παροιμία: Ο σκύλος που δεν αλυχτάει λύκους στο μαντρί τραβάει».

Πόσες φορές ο λαός θα πρέπει να τρώει τα μούτρα του με τους ανάξιους ηγέτες που ψηφίζει; Πότε θα καταλάβει πως Βάζει το λύκο πιστικό [= βοσκό] και το σκυλί δραγάτη [= αγροφύλακα.].  Αντί να ξαμολήσει το κυνηγάρικο σκυλί να κομματιάσει τον σαδιστή κι αιμοσταγή σφαγέα των προβάτων;

Πότε ο λαός θα καταλάβει πως ο λύκος αρνί δε γίνεται; Πότε θα αντιληφθεί ότι ο πληρωτός ή αριβίστας πολιτικός που δεν έχει ιδεολογία και ηθικό νόμο μέσα του, αλλά βλέπει τη βουλευτική και υπουργική καθήκλα σαν ευκαιρία να βγάλει τα προς το ζειν δεν έχει καμμιά σχέση με τον πραγματικό ηγέτη που απαιτεί κόπο για να τον βρει και να τον ανεβάσει στον κυβερνητικό  θώκο; Τα δύσκολα πράγματα απαιτούν αγώνα για ν’ αποκτηθούν, δράση, συνεχές ψάξιμο. Πόσες φορές από την ιστοσελίδα αυτή, δεν προτείναμε ανθρώπους φιλοσόφους, πνευματικούς ηγέτες για πολιτικούς όπως λέει ο Πλάτωνας (αν και ολιγαρχικός) στην Πολιτεία του; Για παράδειγμα τον Χρήστο Γιανναρά, τον Γιώργο Κοντογιώργη, τον μακαρίτη Σαράντη Καργάκο, τον επίσκοπο Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλα Χατζηνικολάου, ο Επίσκοπος Πειραιώς Σεραφείμ, χαρακτηρισμένος από τους κακόβουλους ρατσιστής και φασίστας ενώ πάσχει ο άνθρωπος για την Ελλάδα, το χαμένο, αποθαρρημένο ποίμνιο και πολλοί άλλοι αξιόλογοι που επίτηδες οι πολιτικοί τους αποκρύπτουν από τα ΜΜΕ και κάνουν ό,τι μπορούν να μην βρίσκονται τα διαμάντια αυτά στην πρώτη γραμμή..  

Όλα αυτά γίνονται για την ύλη, την τρυφή της σάρκας, για τη τσέπη, την απόλαυση της δόξας για το συναπάντημα των φιλοδοξιών με την φήμη. Για όλα αυτά οι πολιτικοί, αδίστακτοι, θέλουν σαδιστικά να φάνε (και τις τρώγουν) τις σάρκες των λαών. Οι παροιμίες, ο λύκος με μύγες δε χορταίνει  και χορταίνει ο λύκος με τα μυρμήγκια; Συμβολίζουν περίφημα αυτό το είδος πολιτικού κανιβαλισμού.

Ο λύκος έχει τ’ όνομα κι ο τσάκαλος (το τσακάλι) τη χάρη.

Όταν οι πολιτικοί κινδυνεύουν να χάσουν την έδρα τους γίνονται επικίνδυνοι: Η πείνα σπρώχνει το λύκο έξω από το δάσος.

Αρχίζουν και απειλούν «Μετά από εμένα το χάος». Μας θυμίζει τίποτα αυτό; Έτσι επέβαλλαν ο Καραμανλής, ο Αβέρωφ, ο Ανδρέας Παπανδρέου  και πολλοί άλλοι ισχυροί των μεγάλων κομμάτων το θέλω τους. Πνίγοντας κάθε πρωτοβουλία των νεότερων, κάθε προσπάθεια διαφωνίας με τον κομματικό μηχανισμό και το συμφέροντα του κόμματος ξερνώντας την απειλή; Όποιο πρόβατο φεύγει απ’ το μαντρί το τρώει ο λύκος.

Έτσι μέσα από την τιτάνια πάλη για να επιβληθούν και να εκλεγούν δεν δίσταζαν να βάλουν το λύκο να φυλάξει το μαντρί. Και είναι ικανοί να μεταμορφώνονται, να σπέρνουν τη σύγχυση και να μπερδεύουν τον λαό ποιο είναι το ηθικά σωστό και ποιο το λάθος, με τις απάτες, τα κροκοδείλια δάκρυα, τις αλχημείες και τους συμβιβασμούς τους (καληώρα όπως η κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ με 145 βουλευτές διαλύει τα μικρά κόμματα και επιβάλλει το δικό της ή καλλίτερα των αφεντικών της). Με άλλα λόγια χάνει ο ελληνικός λαός τα αυγά και τα καλάθια με τις ίντριγκες και τις δολοπλοκίες τους και δεν ξέρει ποιος έχει το δίκιο και ποιος το άδικο, γιατί ο λύκος έχει τ’ όνομα κι η αλεπού τη χάρη.

Εμπήκ’ ο λύκος στο μαντρί, αλί που ‘χε το ένα το κατασπάραξε. Αρνί που βλέπει ο Θεός, ο λύκος δεν το τρώει.

Μερικοί πανέξυπνοι ψυχοπαθητικοί ηγέτες κατορθώνουν νάναι και ο λύκος χορταμένος και τα πρόβατα σωστά. Με το σκάνδαλο Κοσκωτά για παράδειγμα ο Ανδρέας πέτυχε και να γλυτώσει με το φόβο μην τυχόν διχασθεί ο λαός, να βγει αθώος με ψήφους 7 έναντι 6 (με προδιατεταγμένη ψήφο του προέδρου του Αρείου Πάγου Κόκκινου) χωρίς καν να παρουσιασθεί στη δίκη και κατάφερε όχι μόνο να επιστρέψει στην πολιτική αλώβητος αλλά το 1993 να χρηστεί πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όπως λέει μια  αραβική παροιμία. Προς υπηρέτας αποκρύπτοντας τας εκ της αφροντισίας των ζημίας του δεσπότου. (Τσοχατζόπουλου, Κουτσόγιωργα, Μπέτσου κ.ά) Ποιμήν αμελής ανεπλήρου τα θύματα της των λύκων βοράς, πωλών τα μεγάλα των προβάτων και εκ της τιμής αυτών αγοράζων μικρότερα εις αντικατάστασιν του αριθμού.

Λύκε μ’ γιατί ο λαιμός είναι χοντρός; Γιατί το παίζω μοναχός.  Τα τρώω όλα και δεν μοιράζομαι με κανέναν τη λεία μου. Κι αν βρεθεί κανείς ανταγωνιστής μου, του δείχνω τα δόντια μου, τον συκοφαντώ και στο τέλος τον καταβροχθίζω κι αυτόν. [αυτό ισχύει για όσους κάνουν τις δουλειές, τον πολιτικό αγώνα τους μόνοι, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα, βασιζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις. Τέτοιο παράδειγμα είναι ο Βασίλης Λεβέντης 9υπάρχουν κάποιες αμφιβολίες γι’ αυτόν) και ο Νίκος Ψαρουδάκης. Τον πρώτο τον κοροϊδεύει  ο κόσμος και τον θεωρεί πως είναι «ο κωμικός» της Βουλής. Τον δεύτερο τον σχολίαζαν με συγκαταβατικό χαμόγελο γιατί ήταν ηθικό στοιχείο και χριστιανός και τον αποκαλούσαν «ο γραφικός μπάρμπα Νίκος». Τον έβαζαν μάλιστα να μιλά από το βήμα της Βουλής μετά τις 2 το βράδυ ώστε να μην τον ακούει κανείς από το λαό τον μεροκαματιάρη, τον σκληρά εργαζόμενο και μισθοδίαιτο.  Οι πολιτικοί της άτυχης πατρίδας μας είναι αμείλικτοι: Θα λέγαμε πως ξέρουν καλά να χειρίζονται τη διαπλοκή, τις συνωμοτικές υποχθόνιες ενέργειες και να εξουδετερώνουν κάθε ειλικρινή φωνή, κάθε ευσυνείδητο κι ευαίσθητο άνθρωπο, πάντα τηρούσαν και τηρούν μετ’ ευλαβείας την παροιμία:  Αν λογάριαζε ο λύκος τ’ αχνάρια του, έπεφτε και ψόφαε. Λύκος πεινασμένος, ακόμη και πουρνάρι τρώει.

Κι ο λαός ακόμη με όσα κι αν παθαίνει, ιδιαίτερα από το 2000 κι εδώ, με τα κόλπα Σημίτη, Stross Kahn, της Goldman Sachs, την απάτη του χρηματιστηρίου, το φάγωμα των άδειασμα των ταμείων, την παραποίηση  επί ΓΑΠ των στατιστικών δεδομένων μέσω του διορισμένου Γεωργίου αποδείχθηκε πλήρως πως αν είσαι πρόβατο, θα βρεθούν λύκοι.

Η μάντρα σαν χιλιάσει, το λύκο δε φοβάται. Πολύ λίγο τους απασχολεί το ότι δε φτάνει που ‘φαγε ο λύκος το γομάρι, τι τσεβάπι [= εξήγηση, τι λόγο, δικαιολογία] θα δώσουμε στον κόσμο; Θ=Ξέρουν εκ των προτέρων πως θα αθωωθούν και θα την βγάλουν καθαρή. Να γιατί ψήφισαν και το νόμο περί ασυλίας του εαυτού τους από τα πάμπολλα σκάνδαλα που ενέχονται. Κάπου κάπου βέβαια βρίσκουν  έναν μοναχικό, ξεδοντιασμένο κι ακίνδυνο λύκο (πολιτικό σαν τον ωραίο Μπρούμελ τον Τσοχατζόπουλο,  να τον χρησιμοποιήσουν σαν εξιλαστήριο θύμα). Ο λύκος σαν γεράσει, μασκαράς των σκυλιών γίνεται.

Σ.γ.: Ο λόγος της συμβολικής χρήσης κι ανάρτησης όλων των πιο πάνω παροιμιών (ευχαριστούμε γι’ αυτό τον ερανιστή που μας έδωσε την ευκαιρία) ήταν να βοηθήσει το λαό μας μέσα από την δική του σοφία, να συνειδητοποιήσει τον γκρεμό που χαίνει κάτω από τα πόδια των Ελλήνων και να αφυπνισθούν, ιδίως μετά τη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την κύρωση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, (ούτε ψύλλος στον κόρφο μας) ν’ αγωνιστούν να αλλάξουν την ολισθηρή και μακάβρια πορεία του Έθνους μας προς την καταστροφή του FINIS GRECIA.

Ευαγγελάτος Γεώργιος.

5 σχόλια

Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων

  • Φρειδερίκη on 9 Φεβρουαρίου, 2019 at 3:03 μμ
  • Απάντηση

  Σαν σήμερα, στις 06 Φεβρουαρίου 1981, ημέρα Παρασκευή, έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Φρειδερίκη, βασίλισσα των Ελλήνων
  3 days ago325 Views1 min read

  Σαν σήμερα, στις 06 Φεβρουαρίου 1981, ημέρα Παρασκευή, έφυγε από τη ζωή η βασίλισσα Φρειδερίκη, βασίλισσα των Ελλήνων (1947-1964) και βασιλομήτωρ μετά

  Επιμέλεια: Ανδρέας Μέγκος

  Η Φρειδερίκη, Λουίζα, Τύρα, Βικτώρια, Μαργαρίτα, Σοφία, Καικιλία, Όλγα, Ισαβέλλα, Χριστίνα γεννήθηκε στις 18 Απριλίου 1917 στον μεσαιωνικό πύργο Μπλάνκεμπουργκ της Γερμανίας.
  Ήταν κόρη του δούκα του Μπραουνσβάιχ Ερνέστου Αυγούστου Γ′, αρχηγού του Οίκου του Ανοβέρου, και της πριγκίπισσας Βικτώριας Λουίζας της Πρωσίας, μοναχοκόρης του Γερμανού αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β′ και της Αυγούστας Βικτωρίας του Σλέσβιχ-Χολστάιν.–
  Η Φρειδερίκη έφερε τους τίτλους: πριγκίπισσα του Ανοβέρου, πριγκίπισσα της Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας και δούκισσα του Μπραουνβάιχ.
  Η Φρειδερίκη μέσω του παππού της, αυτοκράτορα Γουλιέλμου Β′, ήταν τρισέγγονη της βασίλισσας Βικτωρίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
  Εγγονός της είναι ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ′. Ανηψιός της είναι ο σημερινός Πρίγκιπας του Αννόβερου, Ερνέστος Αύγουστος Ε′ ο οποίος είναι παντρεμένος με την πριγκίπισσα Καρολίνα του Μονακό.
  Μεγάλωσε στην Γερμανία ως πριγκίπισσα του Αννόβερου, και έκανε κολεγιακές σπουδές στο Λονδίνο και τη Φλωρεντία.
  Στις 27 Σεπτεμβρίου 1937 μνηστεύτηκε τον τότε διάδοχο του ελληνικού θρόνου πρίγκηπα Παύλο, τον οποίο παντρεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου 1938.
  Από τον γάμο αυτό γεννήθηκαν τρία παιδιά:
  Η Πριγκίπισσα Σοφία (γεν. 02 /11/1938), νυν βασιλομήτωρ της Ισπανίας.
  Ο Πρίγκηπας Κωνσταντίνος (γεν. 02/06/1940), μετέπειτα Βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος Β′, και η Πριγκίπισσα Ειρήνη (γεν. 11/05/1942).
  Με την άφιξή της στην Ελλάδα, η Φρειδερίκη επιδόθηκε σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες.
  Ίδρυσε τη «Φανέλα του Στρατιώτου», μέσω της οποίας έστειλε 127.000 δέματα στον μαχόμενο ελληνικό στρατό (1940-1941).
  Τον Απρίλιο του 1941 και προτού εισέλθουν τα γερμανικά στρατεύματα στην Αθήνα, μαζί με τη βασιλική οικογένεια ακολούθησε την κυβέρνηση του Εμμανουήλ Τσουδερού, αρχικά στην Κρήτη και στη συνέχεια στο εξωτερικό (Αίγυπτο και Νότιο Αφρική).
  Επανήλθε στην Ελλάδα με όλη τη βασιλική οικογένεια στις 27 Σεπτεμβρίου 1946, μετά το δημοψήφισμα της 1ης Σεπτεμβρίου 1946, που αποκατέστησε τον Γεώργιο Β′ στο θρόνο του.
  Η προτεστάντισσα Φρειδερίκη ασπάσθηκε το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα και βαπτίστηκε τον Φεβρουάριο του 1947.
  Μετά τον θάνατο του Γεωργίου Β′ και την ανάρρηση στο θρόνο του Παύλου (01 Απριλίου 1947), ονομάστηκε Βασίλισσα των Ελλήνων και διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στο πλευρό του συζύγου της.

  Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου (1946-1949) επέδειξε σημαντική δραστηριότητα, τόσο με τις επισκέψεις της στις πολεμικές ζώνες, όσο και με το φιλανθρωπικό της έργο.
  Προκάλεσε τη μήνη της Κομμουνιστικής Αριστεράς με την ίδρυση των «Παιδοπόλεων», όπου φιλοξενούνταν ορφανά του Εμφυλίου και παιδιά φτωχών οικογενειών, αλλά και επαναπατριζόμενα ορφανά του λεγόμενου «Παιδομαζώματος».
  Υπολογίζεται ότι 33.000 παιδιά φιλοξενήθηκαν στις 53 «Παιδοπόλεις» της Φρειδερίκης, που τους παρείχαν τροφή, διαμονή και εκπαίδευση.

  Μετά το αποτυχημένο αντικίνημα του βασιλιά Κωνσταντίνου στις 13 Δεκεμβρίου 1967, για την ανατροπή της δικτατορίας, ακολούθησε τη βασιλική οικογένεια στο εξωτερικό και λίγο αργότερα εγκαταστάθηκε στην Ισπανία μαζί με την πριγκίπισσα Ειρήνη, κοντά στην μεγαλύτερη κόρη της, βασίλισσα Σοφία.
  Η βασίλισσα Φρειδερίκη άφησε την τελευταία της πνοή από καρδιακή προσβολή στα ανάκτορα Θαρθουέλα της Μαδρίτης στις 06 Φεβρουαρίου 1981, κατά τη διάρκεια εγχείρισης καταρράκτη.

  Πέρα από την οδύνη για την απώλεια του αγαπημένου της προσώπου η οικογένεια της βασίλισσας Φρειδερίκης είχε να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σχετικά με τη πραγματοποίηση της κηδείας.

  Τελευταία επιθυμία της βασίλισσας ήταν να ταφεί στο κοιμητήριο του Τατοΐου δίπλα στον αγαπημένο σύζυγό της βασιλιά Παύλο.
  Σεβόμενος την τελευταία επιθυμία της μητέρας του ο βασιλιάς Κωνσταντίνος προσπάθησε να συνεννοηθεί με την Ελληνική Κυβέρνηση.
  Η πρόταση του Κωνσταντίνου ήταν να ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και η ταφή να γίνει στο κοιμητήριο του Τατοΐου.
  Στην πραγματικότητα δεδομένου ότι το 1981 όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας είχαν ελληνική υπηκοότητα και το Τατόι ήταν στην ιδιοκτησία τους δεν χρειαζόταν ειδική άδεια για την ταφή.
  Εφόσον η Ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμούσε την πραγματοποίηση της κηδείας στην Ελλάδα θα έπρεπε να βγάλει σχετικό νόμο απαγόρευσής της, κάτι τέτοιο θα διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς.

  Η κηδεία της βασίλισσας Φρειδερίκης αναδείχθηκε τις επόμενες ημέρες σε μείζον πολιτικό ζήτημα για την εποχή, αφού από την πρώτη στιγμή έγινε έντονη προσπάθεια να παρουσιαστεί ως πολιτικό γεγονός. Έτσι ξεκίνησε μία οξεία πολιτική διαμάχη για τον αν θα έπρεπε ή όχι να επιτραπεί η ταφή της βασίλισσας Φρειδερίκης στην Ελλάδα.
  Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης συγκάλεσε την Κυβερνητική Επιτροπή.
  Τελικά αποφασίστηκε τόσο η νεκρώσιμη ακολουθία όσο και η ταφή να πραγματοποιηθούν στο Τατόι την ίδια ημέρα και μετά την τέλεση της κηδείας ο βασιλιάς Κωνσταντίνος και η οικογένειά του, θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την Ελλάδα.
  Ακόμα η κυβέρνηση θα είχε μόνο τυπική-θεσμική εκπροσώπηση.
  Μετά την έκδοση της απόφασης και για αρκετές ημέρες ακολούθησε πόλεμος δηλώσεων μεταξύ του πρωθυπουργού Γεώργιου Ράλλη και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου.
  Πέρα από αυτό και με πρόσχημα τον φόβο τέλεσης επεισοδίων, το Τατόι είχε αποκλειστεί από δυνάμεις της αστυνομίας ώστε να μην μπορέσει να παραστεί κόσμος στην κηδεία.

  Τελικά η κηδεία τελέστηκε στις 12 Φεβρουαρίυ στο Τατόι στην οποία παρευρέθηκαν μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης καθώς και πλήθος κόσμου που κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες της αστυνομίας.
  Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο μετέπειτα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
  Ο βασιλιά Κωνσταντίνος πιεζόταν να κάνει δηλώσεις και αρχικά αρνήθηκε.
  Την παραμονή της κηδείας το γραφείο του βασιλέως Κωνσταντίνου έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή του, με την οποία εξέφραζε τη λύπη του για την πολιτικοποίηση της κηδείας, ενώ ο ίδιος ερχόταν στην Ελλάδα, για να εκτελέσει ένα οδυνηρό προσωπικό καθήκον και ότι οι περιορισμοί που επεβλήθησαν στην απλή τελετή κηδείας της μητέρας του, προσέδιδαν σ΄ αυτόν πικρία στην οδύνη.

  1. Υπάρχουν και άλλα γεγονότα και κατορθώματα της Φρειδερίκης τα οποία είναι συγκλονιστικά, όπως ότι στο τέλος της ζωής της παράτησε την Ορθοδοξία την οποία ποτέ δεν την κατάλαβε και σ’ αυτό φταίει η Διοικούσα Εκκλησία, και ακολούθησε τον Βουδισμό μαζί με την κόρη της Ειρήνη. και πολλά άλλα…

 1. Ειδα πριν απο λιγο στην ιστοσελιδα http://www.defencenet.gr, ότι ενας ατυχος διαδηλωτης στην γαλλια απο τα κιτρινα γιλεκα εχασε τελειως το ενα του χερι απο τον καρπο και κατω, απο χειροβομβιδα η οποια εξεραγη σάυτο το χερι του και του το κοψε τελειως και του το διελυσε. Και τρεις μερες νωριτερα, το ειχα δει αυτο το ατυχο γεγονος σε εικονα μεσα στο μυαλο μου την ωρα που χαλαρωνα και ειχα καταλαβει΄ότι αυτο ακριβως το ασχημο γεγονος θα συνεβαινε σε καποιον αντρα αγνωστο σε μενα. Κι ο εξω απο δω, νομιζω ότι εχει κεφαλι και κερατα ακριβως σαν αυτο του ταυρου!!! Ετσι δεν ειναι? Κατα τ’αλλα μια χαρα ειμαι, πολυ ηρεμη κι ολοκληρωμενη ψυχοπνευματικα, ησυχαζω αυτες τις μερες μονη μου εδω στην κεφαλλονια, νιωθω μεσα μου σαν αγιος ανθρωπος, οπως ακριβως νιωθει κι ενας μοναχος αγιος που βρισκεται στο κελι του και κανει καθε μερα πνευματικη ασκηση και πνευματικο αγωνα.

  • "Φρειδερίκη" comments on 11 Φεβρουαρίου, 2019 at 2:17 μμ
  • Απάντηση

  Δόξα τω Θεώ που με το δημοψήφισμα έφυγαν και τους ξεφορτοθήκαμε.Αν και έχουμε πολλούς πολιτικούς τέτοιους διστυχώς! Πολλές φορές κάνω το συνήγορο του Διαβόλου για ένα επικοδομοιτικό διάλογο.

  • Φρειδερίκη "comments on 11 Φεβρουαρίου, 2019 at 2:24 μμ
  • Απάντηση

  Και φυσικά όλοι αυτοί είναι λύκοι με ενδύματα προβάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.