Είναι να μη σου τύχει, η φύση σκληρή κι αμείλικτη, αλλά η αγάπη κυριαρχεί


Σε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας ενεδρεύει το απρόβλεπτο, η αρρώστια, το ατύχημα, η πυρκαγιά, η πλημμύρα, ο σεισμός, ο πόνος η ανυπέρβλητη οδύνη, ο θάνατος. Η φύση λειτουργεί χωρίς να ξεχωρίζει ποιότητες, αξίες, διαφορές, δεν την νοιάζει αν εξαλειφθούν εκατομμύρια ρέγγες, ακρίδες ή 25.000 άνθρωποι μετά την έκρηξη του Βεζούβιου. Αυτή η τέλεια αδιαφορία της φύσης, η οποία έχει τις δικές της ορίζουσες υπακούει δε σε ειδικά γι’ αυτήν εγκαθιδρυμένους συμπαντικούς νόμους οδηγεί πιστούς στο Θεό, αλλά και απίστους, στο να αναρωτιούνται αν υπάρχει νόημα ή πρόταση νοήματος, ερμηνείας της αιτίας και του αποτελέσματος, αιτιατού. Αν η φύση είναι μόνο αναγκαιότητα και η λογική της ξεπερνάει την ελευθερία της βούλησης του ανθρώπου πόσο ελεύθερος τότε αυτός είναι; ποιο το νόημα της ύπαρξης του μόνου σκεπτόμενου όντος; με δεδομένο ότι ο άνθρωπος λειτουργεί με λογική διαφορετική από αυτή που διαπιστώνει στη φύση οι υλιστές, οι μηδενιστές, οι άθεοι οδηγούνται σε αδιέξοδο αφού κάθε στιγμή που ζούμε βαδίζει ανελέητα στη φθορά και νομοτελειακά στο όποιο τέλος. Μόνο για όσους υπάρχει ένας άλλος μόνιμος τόπος, μια αιώνια κατάσταση, μπορεί ν’ αντιταχθεί στη σκέψη και στο θέλω της αδιάφορης φύσης ο άνθρωπος, και να βρει νόημα ύπαρξης. Άρα η αθεΐα δεν στέκεται ούτε λογικά, δεν έχει νόημα, ούτε οδηγεί σε λύση αλλά μόνο σε αδιέξοδο. Γι’ αυτό ανέκαθεν προαιώνια, η ανθρωπότητα πίστευε σε Ηλύσια Πεδία, σε Τάρταρα, σε Παράδεισο και Κόλαση. Η κατασταλαγμένη χιλιόχρονη πείρα της ανθρώπινης Ιστορίας απαντά στην προσωρινότητα και στο ολοκαύτωμα της Πομπηίας. Άθεοι όλου του πλανήτη κλείνετε το εγωιστικό γόνυ της πεισματικής αντίστασής σας στην θεία αποκάλυψη του αναστημένου Χριστού. Μόνο αφομοιώνοντας τα λόγια που είπε στο συσταυρωμένο ληστή “από σήμερα θα βρίσκεσαι μαζί μου στον Παράδεισο” με την Ανάστασή του και το έργο Του επί γης, βρίσκει κανείς νόημα στη ζωώδη και ψυχρή συμπεριφορά και υλική αντίδραση των φυσικών νόμων. Κηρύσσοντας την αγάπη απέναντι στο ένστικτο, την ειρήνη απέναντι στη βία την φυσική και την ανθρώπινη. Κάνοντας βίωμα αυτές τις βασικές χριστιανικές αρχές όπως της έκανε ο αυριανός εορτάζων Ιερομάρτυρας Άγιος Χαράλαμπος, φράζοντας το δρόμο στα εγκλήματα του Σέπτιμου Σεβήρου και του επάρχου του Λουκιανού. Όπως και τόσοι άλλοι που επιβλήθηκαν στις δυνάμεις της βίας, της φύσης και την ανθρώπινη κτηνωδία όπως οι όσιοι τρεις παίδες ο Ανανίας, ο Αζαρίας και ο Μισαήλ, (Μισδράχ, Σεδράχ και Αβδεναγώ) της Παλαιάς Διαθήκης, ο Δανιήλ στο λάκκο των λεόντων, και άπειροι άλλοι. Μόνο τότε και κάτω από το βλέμμα της μελλοντικής αποκατάστασης έχει νόημα το ζω, το υπάρχω. έχει νόημα το παρακάτω δράμα: “4χρονο αγόρι από την Πομπηία που «πάγωσε» σε στάση τρόμου. Βρέθηκε μαζί με τους γονείς του κάτω από τα ερείπια του σπιτιού τους. Συγκλονιστικά ευρήματα από τις σαρώσεις στις σορούς” (δέστε φωτο). Γεώργιος Ευαγγελάτος

Ο Δανιήλ και οι τρεις παίδες

Αφού έμειναν εγκλωβισμένα μέσα στην τέφρα για περισσότερα από 1.900 χρόνια, τα θύματα της καταστροφικής έκρηξης στην Πομπηία «ξαναζωντάνεψαν» τεχνητά,με τη βοήθεια της επιστήμης. Αρχαιολόγοι σάρωσαν τα διατηρημένα σώματα 86 Ρωμαίων που έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη του Βεζούβιου και εντοπίστηκαν στην αρχαιολογική σκαπάνη. Οι συντηρητές έδωσαν στη δημοσιότητα τα πρώτα αποτελέσματα των σαρώσεων και αποκαλύπτουν τι κρύβεται κάτω από το ηφαιστειακό κέλυφος που σκέπασε τα θύματα….

Μεταξύ των θυμάτων ήταν ένα αγόρι 4 ετών που βρέθηκε «κοκαλωμένο», με έκφραση τρόμου στο πρόσωπό του. Ανακαλύφθηκε δίπλα σε ένα ενήλικο ζευγάρι που πιστεύεται ότι ήταν οι γονείς του. Τα ρούχα του μικρού αγοριού ήταν ορατά στον γύψο, αλλά κάτω από αυτά βρέθηκαν υπολείμματα της σπονδυλικής του στήλης. …

Μια εικόνα που στοιχειώνει μέχρι σήμερα τον επιστήμονα, Stefano Vanacore είναι αυτή του μικρού αγοριού που το μετέφερε στην αγκαλιά του για να το τοποθετήσει στον σαρωτή. Το αγόρι, όπως όλα δείχνουν, εγκλωβίστηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού του. Επίσης, η εικόνα ενός ενήλικου άντρα που έβαλε τα χέρια του πάνω από το κεφάλι του είτε για να προστατευτεί είτε για να αντιμετωπίσει το τέλος του….

Οι ειδικοί τομογράφοι απέδωσαν και την παραμικρή λεπτομέρεια των λειψάνων. Η Stefania Giudice, ειδική αρχαιολόγος και μέλος της ομάδας συντήρησης των λειψάνων, τόνισε πως δεν πρόκειται απλά για κάποια παλιά αντικείμενα έστω και μεγάλης αξίας. Μια γυναίκα, ένας άντρας και ένα παιδί, που ήταν οικογένεια, ανατάσσει την επιστήμη σε «ανθρώπινη αρχαιολογία». …

Η σάρωση γίνεται με την ίδια σύγχρονη 3D μέθοδο του υπερήχου στις εγκυμονούσες γυναίκες. Εκεί οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα σφιγμένα χείλη του παιδιού, που δήλωναν την ψυχική του κατάσταση. Επίσης αποκαλύφθηκαν η σπονδυλική στήλη, τα πλευρά και η λεκάνη του άλλου θύματος, που είναι ενήλικας άντρας. Μέσα από άλλες σαρώσεις έγινε προσπάθεια αποτύπωσης και συναρμολόγησης του κρανίου, αλλά και απεικόνισης των μυών μέσα από κομμάτια δέρματος, με τη βοήθεια μιας ειδικής χρωστικής ουσίας….

Η πιο σπουδαία ανακάλυψη ήρθε μέσα από τα άριστα διατηρημένα δόντια των Ρωμαίων. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι είχαν χαμηλό σάκχαρο και διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες, που σε ποιότητα μπορεί να ήταν πιο θρεπτική από τη σημερινή….

Μια από τις πιο ανατριχιαστικές προσπάθειες ήταν η διατήρηση και μελέτη των δοντιών, που σε πολλές περιπτώσεις οδηγούσε σε αποκόλληση της μύτης, εξαιτίας των μεγάλων κενών ανάμεσα στα μάτια, αφήνοντας μια μακάβρια αίσθηση. Οι σαρώσεις αποκάλυψαν ότι τα περισσότερα θύματα είχαν σοβαρές κρανιακές κακώσεις. Οι εμπειρογνώμονες της Πομπηίας, έχουν ετοιμάσει μια έκθεση με όλα τα μακάβρια ευρήματα με την ονομασία «Pompeii and Europe»….

Με τα χρόνια, πολλά θύματα έχουν τοποθετηθεί με προσοχή μέσα σε ειδικά εκμαγεία για την καλύτερη συντήρησή τους. Με αυτό τον τρόπο οι επιστήμονες ήθελαν να προφυλάξουν όποιο «ζωντανό» υπόλειμμα είχε εγκλωβιστεί μέσα στην τέφρα. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι όσοι θάφτηκαν στην τέφρα, και εγκλωβίστηκαν μέσα σε ένα σκληρό, πορώδες κέλυφος, σάπισαν αργά αφήνοντας όμως τον σκελετό τους ανέπαφο στο χρόνο. Προς έκπληξη όλων, σε κάποιες περιπτώσεις βρέθηκαν και κάποια ανθρώπινα υπολείμματα μέσα στα εκμαγεία….

Η πλειοψηφία των εκμαγείων πραγματοποιήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι σήμερα, κάποια από αυτά είχαν εκφυλιστεί και χρειάστηκαν επισκευή. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι εκφράσεις που έχουν αποτυπωθεί στον γύψο δείχνουν τον σπαραγμό και τον τρόμο, ακόμα και στα ζώα. Εκτιμάται ότι περίπου 25 χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου στην έκρηξη του ηφαιστείου.
Πηγή:
mixanitouxronou.gr

1 σχόλιο

  1. Λοιπον, ειναι δυο-τρεις μερες τωρα που προαισθανομαι εντονα οτι ενας δυνατος σεισμος κοντα στα 6 ριχτερ περιπου θα χτυπησει πολυ συντομα την δυτικη ελλαδα, δηλαδη κεφαλληνια, ζακυνθο, πυργο, πατρα, κτλ.Και μαλιστα προαισθανομαι ότι ενα ατομο αγνωστο σε μενα, πιθανοτατα μικρο παιδι, θα δει μπροστα του, δηλαδη μπροστα στα ματια του συγγενεις του, πιθανοτατα γονεις του, να σκοτωνονται επιτοπου μεσα στο σπιτι του, πιθανοτατα απο καποια μεγαλη φυσικη καταστροφη, κι οχι απο φονο απο ανθρωπινο χερι.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.