Εκείνοι τι φαντάζονταν και τι είδαν… κι εμείς τι φανταζόμαστε και τι θα δούμε…

Έξι μέρες πριν το Πάσχα μια μεγάλη αναταραχή ξέσπασε ανάμεσα στα πλήθη που συνέρρεαν στα Ιεροσόλυμα για να γιορτάσουν το Πάσχα.

Είχε μαθευτεί πως ένας άνθρωπος ξεχωριστός ανέστησε έναν νεκρό θαμμένο επί τρις ημέρες με μια φράση και δεν ήταν η μόνη του νεκρανάσταση. Το είχε κάνει επανειλημμένα. Στο πλήθος των Εβραίων, των υποταγμένων στις ρωμαϊκές λεγεώνες και τον Πόντιο Πιλάτο, η φήμη αυτή και μόνο ήταν αρκετή για να το ενθουσιάσει και να το γεμίζει με τα πιο φιλόδοξα όνειρα.

Επευφημίες από τους ίδιους που φώναζαν κι ακόμη φωνάζουν, "σταυρωθείτω ΧΡΙΣΤΕ!"

Επευφημίες από τους ίδιους που φώναζαν κι ακόμη φωνάζουν, “σταυρωθείτω ΧΡΙΣΤΕ!”

«Έρχεται ο Μεσσίας», «καλώς να υποδεχθούμε τον ελευθερωτή μας και λυτρωτή από τους μισητούς Ρωμαίους, τους φορομπήχτες και αδίστακτους». Τους εχθρούς του έθνους που διοικούσαν το Ισραήλ επιβάλλοντας με το σπαθί και το βέλος σιδηρά πειθαρχία πάνω σε έναν δύσκολο, ανυπότακτο λαό.

Παντού άκουγες ψιθύρους και θριαμβευτικά σχόλια για τον ραβί που θα ’ρχόταν να γιορτάσει το Πάσχα στο Ναό. Βρισκόταν στη Βηθανία και όπου να ’ταν έφθανε. Αυτός, ο ασυνήθιστος άνθρωπος που με τα θαύματά του μπορούσε να τρέφει χιλιάδες με δυο ψάρια και πέντε ψωμιά, φαντάσου έναν στρατό που δεν θα χρειαζόταν να φέρνει προμήθειες διότι αυτός θα φρόντιζε.

Φαντάσου τον να συγκρουστεί ο στρατός του με τον ισχυρότερο στρατό του κόσμου, τι θα μπορούσε να κάνει· να φονεύσει χιλιάδες εχθρούς χωρίς να έχει καμία απώλεια. Όποιος δικός του στρατιώτης φονευόταν θα τον ανάσταινε και όποιος τραυματιζόταν θα τον θεράπευε. Το τέλειο υπερόπλο απέναντι στον ξένο καταπιεστή. Περίπου κάτι παρόμοιο με το μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ στο γαλατικό χωριό.

Αυτόν τον λυτρωτή θα υποδέχονταν σε λίγο, έναν ήρωα που στο πρόσωπό του ενσαρκώνονταν όλες οι προφητείες, όλοι οι πόθοι και οι ελπίδες ενός ταλαίπωρου λαού.

Όλα αυτά μας θυμίζουν κάτι αντίστοιχο με τις προφητείες που καθημερινά διαβάζουμε στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, σε ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, κι ακούμε στα κανάλια από βιβλιοπαρουσιαστές του τύπου «10 βιβλία 40 ευρώ, είναι τα τελευταία κομμάτια που μας απέμειναν, αγοράστε τα  τώρα». Πολλοί από αυτούς τους γυρολόγους εμπορευματοποιούς της ελπίδας και των προφητειών, κατέληξαν στην ελληνική Βουλή και κυβερνούν τον τόπο, εξακολουθώντας να του πουλάνε ελπίδες για οικονομική ανάπτυξη και ευημερία, μέσα στο ευρώ και στην ευρωλυκοσυμμαχία.

Ποιο ε'ίναι το αντίθετο του φόβου που μας ακινητοποιεί, μας κάνει μαλθακούς και παθητικούς

Να το αντίθετο του θάρρους στην εποχή μας που μας ακινητοποιεί, μας κάνει μαλθακούς και παθητικούς

Δεν βλέπουμε να έχει αλλάξει ιδιαίτερα η ψυχολογία και η ωριμότητα των λαών οι οποίοι δεν είναι διατεθειμένοι να βάλουν ένα χεράκι για να αλλάξουν τη μοίρα τους αλλά περιμένουν έναν Ιωάννη Βατάτζη, έναν Σούπερμαν, έναν Νυχτερίδα, έναν Άνθρωπο Αράχνη που θα κάνει αυτός τη δουλειά και αυτοί θα τον χειροκροτούνε, θα στρώνουν ρούχα και χαλιά για να κάνει θρίαμβο κάτω από τους αλαλαγμούς χαράς και τις επευφημίες τους.

Έτσι σε λίγο χρόνο θα πάρουμε άκοπα και χωρίς πόλεμο, μάχες, νεκρούς και τραυματίες την Αγια-Σοφιά και την Κωνσταντινούπολη, αφού μας την δώσουν κάποιοι μεγάλοι και τρανοί, το ξανθό γένος, τουτέστιν οι Ρώσοι. Κι όλα αυτά είναι δρομολογημένα από αιώνες και θα πραγματοποιηθούν επί των ημερών μας.

Οι συνέπειες βέβαια τέτοιων σκέψεων και απόψεων είναι τραγικές και κάνουν ακόμη τραγικότερη την τραγωδία που ζει ο λαός μας. Παθητικός, άβουλος, ελεεινός και τρισάθλιος, καθημερινά φτωχότερος από τα μέτρα που του επιβάλλουν οι δανειστές του, ζει μέσα στη χίμαιρα των προφητειών και των φαντασιώσεων.

Τελικά τι απέγινε με τον Μεσσία των Εβραίων; Ανταποκρίθηκε στις αξιώσεις και τις προσδοκίες τους;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Αντί να ρθει πάνω σε μεγαλόπρεπο άλογο ήρθε πάνω σ’ ένα πώλο, γαϊδουράκι που ήταν μέχρι τότε ακαβάλητο από άνθρωπο. Το γαϊδουράκι το έσερνε η μάνα του μια γαϊδούρα που προηγούνταν.

Μάνα και πώλος αγκαλιάζουν συμβολικά ολόκληρη της ανθρωπότητα

Μάνα και πώλος αγκαλιάζουν συμβολικά ολόκληρη της ανθρωπότητα (Χρυσόστομος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλδως θύμα της πολιτικής ηγεσίας, πέθανε καθ’ οδόν προς τον τόπο της εξορίας του)

Κατά τους πατέρες αυτή συμβόλιζε τους εθνικούς που θα πίστευαν στον Χριστό πρώτα κι ευκολότερα, ενώ ο πώλος, ήταν το εβραϊκό έθνος που θα ακολουθούσε τους εθνικούς στην πίστη στο Χριστό, κάτι που δεν φαίνεται ακόμη να έχει την παραμικρή πιθανότητα να συμβεί. Τουλάχιστον στη διάρκεια της ζωής μας. Κάπου-κάπου μια μερίδα Εβραίων φωνάζει με το σύνθημα “Jews for Jesus” αλλά κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά, ούτε οι ίδιοι οι Εβραίοι στην Αμερική, τους γράφουν στα φαιδρά της υπόθεσης. Αυτοί εξακολουθούν φυσικά να περιμένουν έναν  πανίσχυρο Μεσσία που θα υποτάξει όλους τους τζεντίλους, τους εθνικούς, που δεν πιστεύουν στην εβραϊκή θρησκεία. Των χριστιανών και του Ισλάμ, συμπεριλαμβανομένων.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Την απόλυτη ανωριμότητα και επιπολαιότητα των μαζανθρώπων που σκέφτονται με τη δική τους λογική και τη μαζική ψυχολογία. Δεν είναι διατεθειμένοι να χύσουν όχι το αίμα τους, αλλά ούτε τον παραμικρό ιδρώτα και το ελάχιστο σεντ από την τσέπη τους για να αλλάξει κάτι.

Θέλετε απόδειξη; Κοιτάξτε τα οικονομικά των κομμάτων που φυσικά δεν τα εμπιστεύεται κανείς πια. Πόσοι γράφονται μέλη και ποιος από αυτά μένει σταθερός στη συνδρομή του; Πόσοι από αυτούς δραστηριοποιούνται και προσπαθούν να διαμορφώσουν μια άλλη αντίληψη ζωής και πολιτικής δράσης; ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ.

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους πολιτικούς; Ο ανώριμος λαός που αβασάνιστα επιλέγει τους τυράννους του/μας

Υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους πολιτικούς; Ο ανώριμος λαός που αβασάνιστα επιλέγει τους τυράννους του/μας

Τα περιμένουν όλα έτοιμα. Οι οπαδοί προσκολλούνται στα μεγάλα και ισχυρά κόμματα όχι γιατί τους εμπνέουν, αποκλειστικά από συμφέρον. «Τους ψήφισα εγώ και η οικογένειά μου και οι φίλοι μου, άρα υποχρεούνται να με διορίσουν είτε εμένα είτε τον γιο μου». Όσο για τα  μικρά κι αδύναμα κόμματα κανείς ή ελάχιστοι ονειροπαρμένοι τα προσεγγίζουν, όσο μεγαλόπνοες και ιδανικές κι ας είναι οι αρχές τους.

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ  ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΛΛΗΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΣΩΤΗΡΑ που ασφαλώς θα ανασταίνει αν όχι τους νεκρούς, θα εμπνεύσει όμως τον κόσμο να πέσει για το χατίρι του στη φωτιά, σαν άλλος Μεγάλος Κωνσταντίνος, σαν Καρλομάγνος, σαν Αττίλας, και για μας τους Έλληνες σαν Ιωάννης Βατάτζης.

Βέβαια κανείς από τον Ισραηλιτικό λαό δεν γνώριζε την πραγματική προφητεία του Ζαχαρία που προ 500 ετών π.Χ. είχε προβλέψει: «Χαίρε σφόδρα, θύγατερ Σιών· κήρυσσε, θύγατερ Ιερουσαλήμ· ιδού ο βασιλεύς σου έρχεταί σοι, δίκαιος και σώζων αυτός, πραΰς και επιβεβηκώς επί υποζύγιον και πώλον νέον· και εξολοθρεύσει άρματα εξ Εφραίμ και ίππον εξ Ιερουσαλήμ και εξολοθρεύσεται τόξον πολεμικόν, και πλήθος και ειρήνη εξ εθνών· και κατάρξει υδάτων έως θαλάσσης και από ποταμών έως διεκβολών γης.» (Ζαχαρίας κεφάλαιον 9ο, στίχοι 9 και 10).

Ούτε βέβαια και οι σοφοί Γραμματείς και Φαρισαίοι κατάλαβαν ή θυμήθηκαν τίποτα από τις γραφές, και τα λόγια του προφήτη τους, Ζαχαρία. Ακόμη τον περιμένουν να εμφανιστεί «εν άρμασι και εν όπλοις» και κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους κατασκευάζοντας τεκτονικές στοές, λέσχες συνωμοτικές, σιωνιστικές σέχτες, οικονομικές σχολές και τράπεζες για να διευκολύνουν τον ερχομό του Μεσσία τους και τη σιδηρά αυτοκρατορία που θα επιβάλει με τη βία, το αίμα και τα όπλα.

Ακόμη δεν πήραν μυρουδιά, ούτε ίχνος υποψίας δεν περνάει από το «βαθυστόχαστο» αλαζονικό μυαλό τους, σαν απόφοιτοι του “Χάρβαρντ” οι περισσότεροι, πως ο πραγματικός Μεσσίας, έχει ήδη έλθει, για να αχρηστεύσει τα όπλα και τα άρματα του Ισραήλ και το ιππικό (γράψτε τεθωρακισμένα ) της Ιερουσαλήμ. Θα εξολοθρεύσει το συμμαχικό τόξο των ενόπλων υποστηρικτών του Σιωνισμού και των παραφυάδων του που θα διψά για αίμα κι εκδίκηση, ενώι αυτός θα φέρει ειρήνη ανάμεσα στα Έθνη και τους εθνικούς λαούς (δηλαδή τους τζεντίλους, gentiles, όπως υποτιμητικά τους/μας αποκαλούν).

Άρα αγαπητοί συν-‘Ελληνες και Ελληνίδες ανασκουμπωθείτε, γράφτε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας τα υπάρχοντα άθλια, κόμματα και αποκόμματα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του φιλελεύθερου αστικού (ειδωλολατρικού)  συστήματος και ενωθείτε ταπεινά σαν αδέλφια που έχουμε τον ίδιο πατέρα. Μην περιμένετε θαύματα και αναστάσεις εκ νεκρών κανενός Βατάτζη, κανενός σωτήρα.

Δεν είδατε και αποείδατε, με όσα σας υπόσχονταν και υπόσχονται όλοι αυτοί οι τεχνοκράτες της δεκάρας που σαν άλλοι Ηρώδες, Ηρωδιάδες, Καϊάφες και Άννες, Ιερείς και Αρχιερείς συμβιβασμένοι με τον ξένο κατακτητή μας, το Αμερικανοευρωπαϊκό κατεστημένο, όχι απλώς μας ξεπούλησαν και μας ξεπουλούν τη χώρα, αλλά μας πρόδωσαν όπως και οι προαναφερθέντες στο Ισραήλ και φυσικά στον αληθινό τους Μεσσία. Αυτοί οι αδίστακτοι, οι πονηροί και ιδιοτελείς δεν τον παρέδωσαν ως πρόβατο επισφαγής στον ειδωλολάτρη Ρωμαίο να τον σταυρώσει;

Εσείς λοιπόν κινητοποιηθείτε γιατί το ίδιο θα μας κάνουν οι Κούληδες, οι Τσιπραίοι, κι όλος ο εσμός των κομμάτων και των κομματιδίων. Μην περιμένετε ανατροπή του συστήματος αν δεν είστε/είμαστε ενωμένοι, κάτω από τον πραγματικό ηγέτη τον Χριστό που δεν μας υποσχέθηκε άνετη ζωή, καταναλωτική ευμάρια αλλά σταυρό που πρέπει ό καθένας να κουβαλήσει και τον κουβαλάει έτσι κι αλλιώς. Αλλά για να γίνει ελαφρότερος χρειάζεται ομόνοια, ενότητα, ομοψυχία. Όπως κοντέψαμε να απολαύσουμε στην επιστράτευση της 20 του Ιούλη του 1974 αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Μας εξαπάτησαν και τότε ακόμη μια φορά. Μας έφεραν τον δικό τους Μεσσία, έναν εφάμαρτο Καραμανλή, έναν δικό τους Παπανδρέου και κάθε μέρα θα μας εξαπατούν με δικούς τους σωτήρες.

Τούτη τη φορά μην εξαπατούμαστε,  δεν υπάρχουν ηγέτες-μεσσίες, που να θυσιαστούν για μας και εμείς να τα βρούμε έτοιμα. Εμείς πρέπει να ενωθούμε και να είμαστε έτοιμοι να θυσιαστούμε αν χρειαστεί για την πατρίδα και τις μελλοντικές γενεές των παιδιών μας.

Υπάρχουν τέτοιες κινήσεις και μέτωπα, ψάξτε τα βρες τε τα και ενώστε τα, κι αν δεν είσαστε ικανοποιημένοι φτιάξτε ένα δικό σας ενωτικό κίνημα που να συμπεριλαμβάνει κοινές, από όλους αποδεκτές θέσεις και προτάγματα ποιυ να αφορύν όλους τους Έλληνες εκτός από τους ντόπιους δοσίλογους που ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ.

Ειδάλλως δεν έχει νόημα η ζωή τούτη και εμείς οι ίδιοι θα είμαστε υπεύθυνοι, σταυρωτές τόσο της πατρίδας όσο και των πρωταγωνιστών που θα βαδίσουν μπροστά υποδεικνύοντας το στόχο· ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.