Απάντηση στο ερώτημά μας “Πως θ’ αμυνθούμε ενάντια στην τουρκοκρατία & στον τούρκικο επεκτατισμό;”

Για ν’ αμυνθούμε στην νέα Τουρκοκρατία, πρέπει να μελετήσουμε την Ιστορία μας καθώς και την Τούρκικη Ιστορία. Λαός που χάνει ένα κομμάτι από το παρελθόν του, χάνει και ένα αντίστοιχο κομμάτι από το μέλλον του. Και επαναλαμβάνει να κάνει τα ίδια λάθη.
Σας παραθέτω ένα δείγμα από την Τούρκικη Ιστορία:

“Οι Τούρκοι είναι Σκύθες, προερχόμενοι από της ερημιές της Κεντρικής Ασίας και η βία, η σκληρότητα και η δριμύτητα παραμένουν τα κύρια χαρακτηριστικά τους.”
“Present State of the Ottoman Empire” by Sir Paul Rycaut, London, 1688, σελίδα 3.

“Μέγιστο μέρος του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού οφείλεται στην επίδραση της γυναικείας συμμετοχής στην κοινωνία. Για χατήρι γυναικών έγιναν πράξεις ενεργού πατριωτισμού και φιλανθρωπίας και σ’ αυτές οφείλεται η τρυφερότητα που στόλισε τους κοινωνικούς κανόνες. Οι Τούρκοι, σε αντίθεση, είναι βάρβαροι. Ο έρωτας σ’ αυτούς είναι ικανοποίηση αισθήσεων, χωρίς φιλία ή αίσθημα.”
“A survey of the Turkish Empire” by W. Eton London, 1798 σελίδα 242.

“Οι Τούρκοι χαρακτηρίζονται από ηδονολατρεία, βίαιους τρόπους, ζήλεια, φθόνο, και την πιο χαρακτηριστική υποκρισία.”
A Journey from Aleppo”, by Henry Maundrell, London 1801, σελ. 198.

“Γενικά συμπεραίνεται ότι στους Τούρκους δεν υπάρχει ενδιάμεσο έδαφος ανάμεσα στην ολοκληρωτική καταπίεση και την ασταμάτητη εντρύφηση με τους ευνούχους και το χαρέμι. Πραγματικά αισθήματα αγάπης και συμπάθειας είναι άγνωστα.”
“The Great Map of Mankind” by P.J. Marshall, London, 1982.

“Σ’ ένα γράμμα από το Χαλέπι της Συρίας (κάτω από Τούρκικο ζυγό), ο Ρόμπερτ Χάντινγκτον συνόψισε τις εντυπώσεις των σύγχρονων του παρατηρητών: “Η χώρα παρουσιάζει κακομοιριασμένη παρακμή και έχει χάσει τη φήμη του ονόματός της και το πιστωτικό κεφάλαιο που κάποτε είχε για Ανατολική σοφία και μόρφωση. Η Ευρώπη δεν έχει τώρα πια τίποτα να διδαχθεί από την Ανατολή.”
“Correspondence” ed. E.S. de Beer, by John Locke, Oxford, 1976, σελ. 353.

“Όλοι με τους οποίους σχολίασα το θέμα, πιστεύουν ότι χώρες που είχαν υπάρξει πλούσιες και παραγωγικές στα Βιβλικά και Κλασσικά χρόνια, εμφανίζονται τώρα κακομοιριασμένα φτωχές κάτω από την Τούρκικη διοίκηση.”
“Travels”, ed A. Constable, rev. by V Smith, London 1914 σελ.. 234.

“Ο Τούρκικος δεσποτισμός με πολλούς τρόπους συνετέλεσε στη νάρκωση και τον υποβιβασμό των λειτουργικών αξιών που διαφοροποιούν τους ανθρώπους από το κοπάδι των ζώων που βόσκει…”
“Works” by William Jones , σελ. 149.

Ολα τα παραπάνω θεσπέσια κείμενα έχουν γραφτεί στο βιβλίο με τίτλο:
“ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ” του αείμνηστου Έλληνα Ιστορικού και Διπλωματικού Υπαλλήλου ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΛΗ.
Ο Θεός ν’ αναπαύει την ψυχή του!

Έγραψε η DIAN την 25η Νοέμβρη του 2919

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.