Ο γερο-Binden υποταγμένος στο χαζαροσιωνιστικό βαθύ κράτος τα έχει κάνει όλα μούσκεμα και άκρως επικίνδυνα για πυρηνικό ολοκαύτωμα

Κοσμογονική γεωπολιτική αλλαγή: Σ.Αραβία και Ιράν αποκτούν σχέσεις… φιλίας – Σοκ στις ΗΠΑ για την μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Κίνας

Και οι δύο χώρες θα ενταχθούν στους BRICS – Οι ΗΠΑ ανησυχούν για πετρέλαιο και δολάριο

Κοσμογονική γεωπολιτική αλλαγή: Σ.Αραβία και Ιράν αποκτούν σχέσεις… φιλίας – Σοκ στις ΗΠΑ για την μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Κίνας

Η Κίνα φαίνεται πως κατάφερε το αδιανόητο, να εξαλείψει την εχθρότητα μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν, που διαχρονικά εξυπηρετούσε πρωτίστως τις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Μέση Ανατολή και να αποκαταστήσει μεταξύ των δύο χωρών σχέσεις φιλίας καθώς ο βασιλιάς Salman bin Abdulaziz Al Saud της Σαουδικής Αραβίας έχει προσκαλέσει τον Ιρανό Πρόεδρο Ebrahim Raisi να επισκεφθεί το Ριάντ.

Ο βασιλιάς «χαιρέτισε τη συμφωνία μεταξύ των δύο αδελφών χωρών για την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων με επιστολή του προς τον Πρόεδρο Raisi και τον κάλεσε να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ριάντ για να συζητήσουν την ενίσχυση της οικονομικής και περιφερειακής συνεργασίας».

Τι σημαίνει αυτό επί του πρακτέου; Πως η Δύση σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα με το πετρέλαιο ενώ η ένωση των δύο παλιών εχθρών μόνο τυχαία δεν είναι καθώς και οι δύο θα συμμετάσχουν στην συμμαχία των BRICS.

Πλέον ξεκάθαρα δημιουργείται ένα «μπλοκ» της Ανατολής, το οποίο θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Δύσης, με μία όμως ουσιώδη διαφορά: Οι πρώτες ύλες και η ενέργεια (όπως και οι νεανικοί πληθυσμοί) θα βρίσκονται στην πλευρά του ανατολικού «μπλοκ».

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε και την μεγαλειώδη υποδοχή που επεφύλαξαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αυτό σημαίνει πως ο πρόεδρος Άσαντ πλέον αναγνωρίζεται από τις χώρες του Κόλπου.

Τα πράγματα δεν πάνε καλά για την αμερικανική εξωτερική πολιτική. Οι συνέπειες θα είναι πολύ μεγάλες καθώς ο τελικός στόχος των χωρών αυτών θα είναι η αποδολαριοποίηση του πλανήτη.

Η Σαουδική Αραβία, η οποία είναι και η βασική χώρα που στηρίζει το αμερικανικό δολάριο, προειδοποίησε πρόσφατα τις ΗΠΑ ότι δεν πρόκειται να πουλήσει πετρέλαιο σε οποιοδήποτε κράτος επιχειρήσει να επιβάλλει ανώτατο όριο τιμών, δηλαδή πλαφόν.

Υπενθυμίζεται πως το νομοσχέδιο δίνει στην αμερικανική κυβέρνηση την ευκαιρία να υποβάλλει αντι – μονοπωλιακές αγωγές κατά των κρατών – μελών του OPEC και των εταίρων τους.

Κανείς δεν έχει κατανοήσει που ακριβώς το πάνε οι ΗΠΑ οι οποίες έχουν ανοίξει ταυτόχρονα πολλά μέτωπα, πρωτίστως με την Ρωσία στην Ουκρανία, με την Κίνα με την οποία όλα δείχνουν πως εμπλέκονται και οι δύο μαζί σε μία «Παγίδα του Θουκυδίδη» και τώρα με τις χώρες της Μέσης Ανατολής όπως η Σ.Αραβία.

Η Σ.Αραβία δεν είναι μία τυχαία χώρα που απλώς παράγει τις μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου στον κόσμο, καθώς είναι αυτή που κατέστησε το αμερικανικό δολάριο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, όταν επέβαλε τις αγοραπωλησίες πετρελαίου σε αμερικανικά δολάρια το 1973.

Στις ΗΠΑ δεν έχουν κατανοήσει πως πολλές από τις ισχυρές γεωπολιτικά χώρες είναι απογοητευμένες και εξοργισμένες μαζί τους λόγω της αλαζονικής συμπεριφοράς τους και της χρήσης του δολαρίου ως όπλο εναντίον τους.
Έτσι έγινε το αυτονόητο: Ενώθηκαν μεταξύ τους για να προστατέψουν τα δικά τους συμφέροντα.
ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/kosmos/kosmogoniki-geopolitiki-allagi-s-aravia-kai-iran-apoktoun-sxeseis-filias-sok-stis-ipa-gia-tin-megali-diplomatiki-epityxia-tis-kinas/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.