Απώλεια Εθνικής Κυριαρχίας και Υποτελής Εξωτερική Πολιτική

Η σιωπηρή και στο διηνεκές έντεχνη επιβολή χρεοκοπίας στην Ελλάδα, μέσω των παράνομων και άκυρων μνημονίων επέβαλε και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας. Η πρωτόγνωρη για τα εθνικά ιστορικά χρονικά επιβολή της ιδιώνυμης αυτής οικονομικής δικτατορίας και υποδούλωσης των Ελλήνων έχει κοστίσει πάνω από 1 τρις €, έναντι δανείων της τάξης των 343 δις €, με μια άνευ προηγουμένου αρπαγή της δημόσιας αλλά και της ιδιωτικής περιουσίας τους, με την πλειοψηφία του Λαού η να οδεύει προς την απόλυτη εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία χωρίς μέλλον σε ένα σπιράλ θανάτου.

Το ΝΕΟ που θα έδιωχνε το παλιό

Στον πολιτικό αυτό ορίζοντα από την αρχή της επιβολής των παράνομων και άκυρων μνημονίων οικονομικής δικτατορίας, με δήθεν δημοκρατική νομιμοποίηση, δια της καταστολής της κοινής γνώμης και της εμπεδώσεως εγγενούς φόβου, από το ενδοτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας στην Ελλάδα ( ΠΑΣΟΚ και ΝΔ –ΔΗΜΑΡ /ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ ) ασκήθηκε ανάλογη εξωτερική πολιτική. Η πολιτική αυτή κορυφώθηκε τελευταία με την εφ’ όλης της ύλης συζήτηση και διαπραγμάτευση, όλων των εθνικών θεμάτων εκ του μη όντος, και με κατάληξη την απόλυτη βλάβη των εθνικών συμφερόντων της χώρας.

Είναι γνωστός ο τρόπος χειρισμού των προβλημάτων με την Τουρκία, την Επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα και το χειρισμό των προκλήσεων της Τουρκίας και την ομηρεία των δύο συλληφθέντων και φυλακισθέντων αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού στην Τουρκία επί οκτάμηνο τουλάχιστο, και την απελευθέρωσή τους στις 14 Αυγούστου.

Και τούτο γιατί μετά την οικονομική πολιορκία και την εμφάνιση τουσχεδίου Τραμπ, η Τουρκία δεν είχε κανένα λόγο, για ευνόητους λόγους βεβαίως, να κρατά ακόμη ομήρους τους Έλληνες στρατιωτικούς!

Ειρήσθω εν παρόδω ότι η Toυρκία, όπως εκτιμά σε άρθρο του στους New York Times ο Πολ Κρούγκμαν, είναι αντιμέτωπη με μια κρίση παρόμοια με αυτήν που έπληξε την Ινδονησία και άλλες χώρες της Ασίας στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Επίσης είναι μωρία να υιοθετηθεί το παραμύθι ότι υπήρξε οποιαδήποτε δήθεν βοήθεια για τούτο. Απλά στη διαμορφούμενη σκακιέρα αυτή την κίνηση όφειλε να κάνει πιεζόμενος ο Τούρκος Πρόεδρος και την έκανε τώρα.

Εξίσου μωρία αποτελεί και της Εκκλησίας η σύνδεση του γεγονότος με θαύμα λόγω άγιων ημερών. Δεν πρέπει διόλου να ξεχνάμε όμως, ότι στην πολιτική αρμόζει μια ολιστική επεξεργασία όλων των στοιχείων της διεθνούς διπλωματίας, τόσο των δεδομένων της γεωπολιτικής στρατηγικής που εφαρμόζεται γύρω μας, όσο και τις επιπτώσεις της τουρκικής κρίσης σε μας και στο διεθνές περιβάλλον.

Πέραν αυτών μεγάλο πλήγμα, σε βάρος της Ελλάδος και των ελληνικών συμφερόντων, αποτελεί η συμφωνία των Πρεσπών που εξασφάλισε τα επιχειρήματα υπέρ του «ναι» στο επικείμενο δημοψήφισμα στα Σκόπια, με την υποχρέωση επικύρωσης από τη βουλή των Ελλήνων, εφόσον υπάρξει θετικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα των Σκοπίων.

Έτσι με τη συμφωνία αυτή από τη μια το ΝΑΤΟ εξασφαλίζει την επικυρίαρχη λογική επιρροής στα βαλκάνια και η Γερμανία, μέσω της ΕΕ, διασφαλίζει άριστα, την διαχείριση των κρατών αυτών σε επίπεδο οικονομίας.

Με λίγα λόγια με τη συμφωνία αυτή και την ανάληψη υποχρέωσης κύρωσης εκ μέρους των Ελλήνων, το υβριδικό κρατίδιο των Σκοπίων έγινε Μακεδονικό Έθνος, αφού με τη ίδια συμφωνία εξασφαλίστηκε η “μακεδονική” ταυτότητα. Μέσω δε, του άρθρου 7, η συμφωνία εγγυάται τη “μακεδονική” ταυτότητα με την οποία προβάλλονται: εδαφικά σύνορα, γλώσσα (άρθρο 1 παράγραφος 3 στα αγγλικά “Macedonian language ”) και συγκεκριμένος Λαός, με υπηκοότητα “μακεδονική”.

Πέραν τούτων, σύμφωνα με το Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO) η νέα αυτή χώρα θα κατέχει και διεθνή κωδικό, το MKD.

Εκτός των άλλων, η ελληνική υποτελής αυτή εξωτερική θα πρέπει να υπερηφανεύεται ότι με τη συμφωνία εξασφάλισε την πρόσκληση της ΠΓΔΜ, ως Βόρεια Μακεδονία πλέον, για ένταξη στο ΝΑΤΟ ως 30ο μέλος αυτής και την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών δεν μένει πια καμία αμφιβολία για την εθνική προδοσία, ποιοι την προετοίμασαν, πως και ποιοι συνεργάστηκαν και πως ήλθε και με ποιους το πλήρωμα του χρόνου εκτέλεσης του σχεδίου !!!

Τούτο τεκμηριώνεται από 1993 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου τόνιζε :

«Θέλουν το όνομα Μακεδονία γιατί θέλουν να

κάνουν ένα ξεχωριστό κράτος παίρνοντας την δική μας Μακεδονία».

Ήταν γνωστό από την αρχή ότι όποιος δίνει το όνομα δίνει στο τέλος και τα εδάφη. Όμως όλοι αυτοί έκαναν ότι τους έλεγαν οι Αμερικανοί ακόμα και οι σημερινοί γι αυτό και ξεπουλάνε τα πάντα όσο όσο».

Στον ορίζοντα αυτό, της απολύτου υποτελούς συμπεριφοράς του Έλληνα Υπουργού εξωτερικών, έγινε η απέλαση των Ρώσων Διπλωματών, εκδήλωση εχθρικής ενέργειας εναντίον ενός φίλου Λαού, που ποτέ άλλοτε δεν έλαβε χώρα στα εθνικά Ελληνικά χρονικά .

Σε κάθε φίλη χώρα οφείλεται ορθή στάση και σχέσεις, για το συμφέρον του Ελληνικού Λαού και της χώρας μας . Πολλώ δε μάλλον με τη Ρωσία, με τις σχέσεις της οποίας θα μπορούσε και έπρεπε να παρουσιάζεται αν όχι πολυδιάστατη, μια αδέσμευτη εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Δεν μπορεί να επικαλούμαστε λοιπόν ότι είμαστε μια μικρή χώρα, που είμαστε στην ΕΕ για την εξασφάλισή μας και την ίδια στιγμή οι πράξεις μας, με πλήρη απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, να δηλώνουν δήθεν ισχύ, χωρίς τούτο να απαιτείται, παίζοντας άριστα το παιχνίδι των υποβολέων, θέτοντας σε κρίση τις σχέσεις μας με μια παραδοσιακά φίλη και ομόδοξη θρησκευτικά χώρα όπως είναι η Ρωσία και ο φίλος Λαός της .

Ειρήσθω εν παρόδω, και για την ΕΕ οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας Αυστηρά διμερές ζήτημα (https:

//www.cnn.gr/…/komision-aystira-dimeres-zitima-oi-sxe… ).

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει άλλωστε, ό αντιαμερικανικός λόγος της Αριστεράς προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι πρότινος, που ο Λαός τον έχει πληρώσει πανάκριβα, σήμερα τους μόνους που διώκει είναι Ρώσοι, καθιστάμενοι υπηρέτες αυτών που ξεφώνιζαν στα πεζοδρόμια της Αθήνας και όχι μόνο.

O tempora O mores!! .

Ας κατανοήσουμε επιτέλους ότι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ «μας έχουν στην αγκαλιά τους» με τη μέθοδο της αράχνης. Έτσι με την κατάσταση οικονομικής αδυναμίας στο διηνεκές και με τις ανάγκες δουλοπάροικου, ως μέλος δήθεν της ΕΕ, με τους ισχυρούς αυτής δανειστές τοκογλύφους, δεν μας μένει παρά να εκπνεύσουμε ως λαός, αλλά και ως Έθνος.

Η Ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική απαιτεί Εθνική ανεξαρτησία (σημαία και νόμισμα ) καθότι όπως τονίζεται από τον κορυφαίο οικονομολόγο Samir Amin αποβιώσαντα πρόσφατα δεν μπορεί να υπάρξει νόμισμα χωρίς κράτος και όπου τούτο συμβεί (βλ. το συμβατικό νόμισμα το Ευρώ ) ως χρεόγραφο θα υπηρετεί τον κυρίαρχο της παρέας.

Κατά συνέπεια, την απαιτούμενη αναθέσμιση που έχει ανάγκη η Χώρα παντού, με παραγωγική ανασυγκρότηση και τη θεσμική συγκρότηση της Πολιτείας των Ελλήνων, μόνο ένα Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα, με το Λαό μπροστά, μπορεί να το κάνει.

Μια τέτοια πολιτική, Μεταπολιτικής, θα δικαιώσει την ιστορία, αλλά και τον πολιτισμό αυτής της χώρας και του Λαού. Την Ελλάδα, λίκνο του ανθρωπισμού, ο οποίος εκ πορεύθηκε από εδώ κατά μοναδικό τρόπο και τον οποίο έχει ανάγκη σήμερα, όλος ο σύγχρονος κόσμος όσο ποτέ άλλοτε.__

Η «έξοδος από το μνημόνιο» αναδεικνύει την αναγκαιότητα του νέου πολιτικού υποκειμένου

Δημήτρης Παναγιωτόπουλος

Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Αθηνών

Δικηγόρος Παρ ́Αρείω Πάγω και ΣτΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.