Το βίντεο μιλάει μόνο του. Να τον ξαναψηφίσετε μαζί με τον γιο του αποστάτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Bildeberger Κυριάκο.
http://https://www.youtube.com/watch?v=6HTvwiklW0E
Τα συγκλονιστικά λόγια του Αλέξη Τσίπρα προεκλογικά,
αποκάλυψαν τα ολέθρια σχέδια που εφαρμόζονται στην Ελλάδα,
αναπτέρωσαν την ελπίδα και το ηθικό δίνοντας υποσχέσεις ανατροπής,
και λύγισαν κάθε αντίσταση των πολύπαθων ψηφοφόρων…
Έκρυψε όμως μια σημαντική λεπτομέρεια, που ουσιαστικά,
όχι μόνο δίνει συνέχεια στον όλεθρο, αλλά οδηγεί στο αποκορύφωμά του…
Ο Δ. Καζάκης το είχε προβλέψει από πολύ νωρίς
και είχε προειδοποιήσει με κάθε τρόπο.
Όχι γιατί είναι προφήτης, αλλά γιατί αποδείχτηκε διαβασμένος…
Όπως λέει όμως και ο λαός μας, στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό…
Το βίντεο “ο Αλέξης μιλούσε υπέροχα” είναι πρωτοβουλία μελών του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας…
7 σχόλια
Μεταπήδηση στη φόρμα σχολίων
Γενικά αυτή η ιστοσελίδα αντί να μας εμψυχώνει εν καιρώ οικονομικής κρίσης, μας απελπίζει! Και “οι πληγές” δεν ξεπερνιούνται ρίχνοντας πάνω τους αλάτι. Χρειάζεται αγώνας αλλά και ωρίμανση των συνθηκών κάτι στο οποίο δεν βοηθάει η απελπισία. Κατά τη γνώμη μου θα ήταν προτιμότερο να κλείσει.
Συγγραφέας
Αν κοίταζες τις θέσεις του Καζάκη και τις ομιλίες του στο Youtube και του Σπύρου Στάλια, του Δημήτρη Καρούσου, του Αντώνη Παπαντωνίου, του Γιώργου Κοντογιώργη, της Μαρίας Νεγρεπόντη, δεν θα έλεγες να κξλείσουν τόσο διαφωτιστικά sites, αλλά να πολλαπλασιαστούν. Υποθέτω πως βαριέσαι να διαβάσεις και πολύ περισσότερο να δραστηριοποιηθείς διαφωτίζοντας τους τριγύρω σου. Κι όμως λόγω της απόλυτης παραπλάνησης που ζούμε οι περισσότεροι αγνοούν… Διαφώτισέ τους.
πες τα χρυσοστομε!!! γεια σου ρε πατριωτη!!! να μας ζησεις μεγαλε!!! θα σε θυμομαστε παντα!!!!
Για να εστιαστώ πιο σωστά και δίκαια, να κλείσει ότι αφορά το τμήμα του “πολιτικού της έργου” γιατί σε αντίθεση όλο το υπόλοιπο μέρος της είναι εξαιρετικά καλό.
Σχόλιο ΠΑΖΛ: «Μήγαρις ἔχω ἄλλο στό νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καί γλῶσσα;»
μᾶς λέει ὁ ἐθνικός μας ποιητής καί μᾶς τονίζει ἔτσι ὅτι ἡ ἐλευθερία καί ἡ γλῶσσα εἶναι ἀλληλένδετα. Καί εἶναι φυσικό ἀφοῦ μέ τήν γλῶσσα ἐκφράζονται τά νοήματα καί οἱ σκέψεις τῶν ἀνθρώπων, περιγράφονται καί ἀναλύονται ἔννοιες καί καταστάσεις, μέ τήν γλῶσσα ἐπικοινωνοῦν οἱ ἄνθρωποι μεταξύ τους, μέ τήν γλῶσσα μεταφέρεται ἕνας ὁλόκληρος πολιτισμός στίς ἑπόμενες γενιές, καθώς καί ἡ ἀγάπη γιά τή ἐλευθερία. Κυρίως ὅμως ἀποτελεῖ τόν τρόπο ¨ἐνσάρκωσης¨, τῆς ἰδίας τῆς ἐλευθερίας.
Εἶναι δεδομένο ὅτι γιά ὅλους τούς λαούς, πού θέλουν νά διατηρήσουν τήν ἱστορική τους συνέχεια καί μνήμη, ἡ γλῶσσα ἀποτελεῖ στοιχεῖο τῆς ἐθνικῆς ταυτότητάς τους.
Εἰδικά τά ἀρχαία ἑλληνικά, κρύβουν καί μία ἄλλη δυναμική. Μᾶς βοηθοῦν ὄχι ἁπλῶς νά θυμηθοῦμε τίς ἀπαρχές τῆς δημοκρατίας, ἀλλά ὅπως σχολιάζει καί ὁ συνεργάτης τῆς Deutsche Welle Σπύρος Μοσκόβου, νά διορθώσουμε τά κακῶς κείμενα τῆς δημοκρατίας σήμερα.
Ἄς ἀναφέρουμε ἐπιγραμματικά τα χαρακτηριστικά τῆς γλώσσας μας. Τα Ἑλληνικά χαρακτηρίζονται ἀπό πλοῦτο λεξιλογίου, δυνατότητα δημιουργίας νέων λέξεων, ἀκριβολογία καί κυριολεξία. Ἐπίσης εἶναι γλῶσσα διδάσκαλος καί σοφίας, διακρίνεται γιά τήν μουσικότητας καί τήν εὐλυγισία της, εἶναι αὐτόφωτη γλῶσσα καί ἔχει ἱστορική συνέχεια 7.000 ἐτῶν.
Ἔχουμε λοιπόν τίς παρακάτω ἑνότητες:
1
1. Ελευθερία και γλώσσα
του Σεραφείμ Φυντανίδη
«Αυτό που λατρεύω στα ελληνικά κείμενα είναι η συνάντηση με τη γέννηση της έλλογης σκέψης… Ο Λόγος είναι το τείχος που προστατεύει από την κτηνωδία. Όποιος δεν ξέρει να εκφραστεί, όπως πολλοί νέοι σήμερα, τότε δεν του απομένουν παρά οι γροθιές, το ξυλοκόπημα, η ωμή, ανόητη και τυφλή βία».
Δεν τα έχει πει αυτά κάποιος Νεοέλληνας υπερπατριώτης, αλλά μια Γαλλίδα ελληνίστρια, η Ζακλίν ντε Ρομιγί. Και τα είπε πρόσφατα διαμαρτυρόμενη και αυτή, επειδή η γαλλική κυβέρνηση περιόρισε τις ώρες διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, όπως και των λατινικών, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Και είχε απόλυτο δίκιο να διαμαρτύρεται. Με τη διαφορά ότι η γαλλική κυβέρνηση καθυστέρησε πάνω από τρεις δεκαετίες να πάρει αυτή την απόφαση. Προηγήθηκε η Ελλάδα! Η οποία, μετά τη μεταπολίτευση, έκανε ό,τι μπορούσε για να υποβαθμίσει τη διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών στα σχολεία. Λες και αυτά τα ελληνικά ήταν ξένα προς την ιστορία, την ύπαρξη, το μεγαλείο αυτής της δύσμοιρης χώρας, που ακόμα λέγεται Ελλάδα.
Σήμερα, τα νέα παιδιά αλλά και πολλοί μεγαλύτεροι έχουν αποκοπεί από τις ρίζες της αρχαιότερης εν ζωή γλώσσας του κόσμου, από αυτόν το θησαυρό που επί εκατοντάδες χρόνια έχει φωτίσει την ανθρωπότητα με τις σκέψεις και τις δημιουργίες φιλοσόφων, τραγωδών, ποιητών.
Έχετε προσέξει πόσο δύσκολα εκφράζονται οι σημερινοί νέοι; Έχετε προσέξει πόσο κομπιάζουν οι βουλευτές μας όταν μιλούν στη Βουλή; Έχετε ακούσει πόσο άκομψα εκφράζονται διάφοροι ραδιοτηλεοπτικοί μας αστέρες; Και τι άθλια ελληνικά μιλάνε στα διάφορα ριάλιτι στην τηλεόραση; Γι’αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να επικοινωνούμε στους δρόμους και στις παρέες με βρισιές, να ανακατεύουμε τα ελληνικά με αγγλικά (greeklish), και να εκδηλώνουμε τη διαμαρτυρία μας και την οργή μας, όχι με τον λόγο, αλλά με τη βία.
Περνάμε αυτόν τον καιρό μια μεγάλη οικονομική δοκιμασία. Αλλά όπως και να το κάνουμε, κάποτε αυτή η κρίση θα ξεπεραστεί, έστω με μεγάλες θυσίες. Όμως το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο ποσοτικό, αλλά κυρίως ποιοτικό όσο και διαχρονικό. Είναι θέμα πολιτισμού στο οποίο, κακά τα ψέματα, πάσχουμε δραματικά. Και αιτία είναι κυρίως η απομάκρυνση που έχουμε πάρει από τη ρίζα της ελληνικής μας ύπαρξης, τη γλώσσα.
Πώς το έλεγε ο εθνικός μας ποιητής; «Μήγαρις έχω άλλο στο νου μου, πάρεξ ελευθερία και γλώσσα;». Κάτι ήξερε
από τότε ο μέγας Σολωμός. Όπως το λέει τώρα και η Γαλλίδα Ζακλίν ντε Ρομιγί;
ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΑΔΙΚΤΙΟ
It’s appropriate time to make some plans for the future and it’s time
to be happy. I’ve learn this submit and if I could I desire to counsel you few attention-grabbing issues or suggestions.
Maybe you can write next articles referring to this article.
I want to read even more issues approximately it!
Hi there, You have done an incredible job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.
I’m confident they’ll be benefited from this website.